ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε και ξέφυγε στην κορυφή

κέρδισε-και-ξέφυγε-στην-κορυφή-478771

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Παγκρήτιο για 45 λεπτά και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στο β’ ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Κρητικούς που είχε μετατεθεί για χθες μετά την αναβολή της 13ης Νοεμβρίου.

Με γκολ των Πάντελιτς (78’), Φουστέρ (90+5’) οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 2-0 από μια έδρα που τους δυσκολεύει και πλέον φιγουράρουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία και στο +3 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Οι Κρητικοί είχαν πολλά παράπονα από τον Γιάχο για δυο διαδοχικά κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός κι από το δεύτερο προήλθε το 1-0 με τον Πάντελιτς και μάλιστα απείλησαν να φύγουν από το γήπεδο. Στην μικρή σύρραξη που ακολούθησε αποβλήθηκαν οι Καραγεωργίου, Μητρόπουλος.

Ο Καραγεωργίου παρέταξε τον Εργοτέλη με 4-3-3. Ο Δασκαλάκης κάτω από τα δοκάρια, οι Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ στο κέντρο της άμυνας, ο Γιαλούσης δεξιά, ο Ρουμπάκης αριστερά, ο Σαρρής σε θέση λίμπερο, Ορφανός, Μπέτο στα χαφ, τον Λεάλ δεξιά, τον Φραγκουλάκη αριστερά και μοναδικό προωθημένο τον Μπούντιμιρ.

Από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, στόπερ οι Αβρ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, δεξιά ο Μοδέστο, αριστερά ο Χολέμπας, στα χαφ οι Ντουντού, Ουρτάδο, δεξιά ο Ρόμενταλ, αριστερά ο Ριέρα σε ελεύθερο ρόλο ο Μιραλάς και μοναδικός προωθημένος ο Πάντελιτς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να επιβάλει άμεσα τον ρυθμό του και να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν από την αρχή το γκολ και έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν με την κεφαλιά του Πάντελιτς έπειτα από το «τσαφ» του Χίμπλινγκερ, όμως ο Δασκαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 49’.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πολιορκούν την περιοχή του Εργοτέλη και πότε από αριστερά με τον Ριέρα, αλλά και τον Μιραλάς που συνέκλινε προς τα κει, αλλά και από δεξιά με τον Ρόμενταλ, δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων που έστω και δύσκολα απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Όχι όμως και στη φάση του 78’ που πυροδότησε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δυο διαδοχικά κόρνερ για τα οποία οι Κρητικοί είχαν αντίθετη άποψη.

Στη μία σε διεκδίκηση του Ρόμενταλ με τον Ρουμπάκη και στην άλλη σε διεκδίκηση του Ριέρα με τον Γιαλούση. Τελικά, από το δεύτερο που εκτελέστηκε με πάσα προήλθε το γκολ. Ο Μιραλάς έδωσε τη μπάλα στον Ριέρα, ο οποίος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Πάντελιτς νίκησε την άμυνα των γηπεδούχων κι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, πανηγυρίζοντας έξαλλα τρέχοντας προς την εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί των Πειραιωτών στο 78’.

Το γκολ του Φουστέρ στο 90+5’ επισφράγισε τη νίκη των παικτών του Βαλβέρδε, που αποθεώθηκε από την εξέδρα, όπως και η υπόλοιπη ομάδα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου