ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αναμονή… ο Ολυμπιακός Βόλου

στην-αναμονή-ο-ολυμπιακός-βόλου-77149

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε και προχθές το καθήκον του με άλλη μια άνετη νίκη, που ήταν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την οριστική παραμονή στο γήπεδο που του «ταιριάζει»… και τώρα είναι αναγκασμένος να περιμένει, αφού το Σάββατο, στην προτελευταία αγωνιστική, κάνει ρεπό και θα περιμένει μέχρι την πρώτη μέρα του Απρίλη, που έχει το τελευταίο ματς πάλι ως γηπεδούχος με τον ΓΣΑ.

Ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ, εκτός από το ότι ο κόσμος είναι πιο κοντά του, αγωνιστικά είναι καλύτερος βάσει αποτελεσμάτων. Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος έχουν δώσει τέσσερα παιχνίδια στο EAK με Ρήγα και ΑΟ Σελλάνων στον α΄ γύρο, και με Αμβρυσσέα και Οπούντιο τις δυο τελευταίες Κυριακές, με απολογισμό τέσσερεις νίκες και τέρματα 14-1. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια έδρας στο Πανθεσσαλικό πέτυχε συνολικά έξι γκολ, ενώ η προχθεσινή του νίκη με 6-0 επί της ομάδας του Μαρτίνου ήταν η μεγαλύτερη φετινή!

Το μεγαλύτερο φετινό σκορ που είχε ο Ολυμπιακός μέχρι προχθές, ήταντο 3-0 πάλι στο ΕΑΚ με Ρήγα και Αμβρυσσέα, ενώ πέρσι το μεγαλύτερο σκορ ήταν το 4-0 επί της Νίκης στο Πανθεσσαλικό!

Το τελευταίο 6-0 (5-0 ημίχρονο) του Ολυμπιακού ήταν στις 21/3/2010 επί του Αιγάλεω (3 γκολ ο Σολάκης και από ένα οι Αμπράμοβιτς, Ροτζέριο, Ούμπιντες), ενώ πιο μεγάλο σκορ τη δεκαετία ήταν στις 30/3/2014, εκτός έδρας επί του Βύζαντα με 0-8 (4 γκολ ο Γκούρμα, 2 ο Μπρέσκα και από ένα οι Η. Ιωάννου και Κριστόμπαλ).

Τα άλλα ενδιάμεσα μεγαλύτερα σκορ του Ολυμπιακού την περίοδο 2015-16 ήταν το 5-1 επί του Πανελευσινιακού, την περίοδο 2012-13 το 4-0 επί του Ηρακλή και το 2010-11 το αξέχαστο 0-4 επί της ΑΕΚ!

Μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός με θετική σκέψη περιμένει να κερδίσει το ματς που απομένει με τον Γ.Σ. Αλμυρού… ενώ από το τελευταίο έχει πολλαπλά κέρδη. «Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε αγωνιστικά. Έπαιξαν και αρκετά νέα παιδιά, και δείξανε κι αυτά ότι μπορούν να βοηθήσουν αρκεί να δουλέψουν με σύνεση και να είναι προσγειωμένοι στο μυαλό τους, και πιστεύω ότι έχουν μέλλον στην ομάδα του Ολυμπιακού… Ξεκουραζόμαστε μία εβδομάδα, έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη, θα το δούμε κι αυτό με την ίδια σοβαρότητα και με την ίδια πίστη, να τελειώσουμε, να κλείσει η χρονιά όμορφα μετά από μεγάλη δυσκολία και ταλαιπωρία», ανέφερε μετά τη μεγάλη προχθεσινή νίκη ο Λάκης Μπακάλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Β., Στάθης Ρόκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Οπούντιο, επισήμανε ότι το σημαντικό ήταν το πρώτο γκολ, γιατί όλοι γνώριζαν ότι μετά απ’ αυτό όλα θα απλοποιούνταν: «Είχαμε πει από το προηγούμενο παιχνίδι ότι είχαμε τρεις τελικούς. Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος, κοιτάμε σοβαρά τα τελευταία τρία παιχνίδια και νομίζω ότι το δείχνουμε. Δεν μας ενδιαφέρει με ποιον παίζουμε αντίπαλο, πόσο θα έρθει το σκορ, κοιτάμε να κάνουμε το 3 στα 3 για να τελειώσει η χρονιά όπως πρέπει κι όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος, ήταν μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, κι αυτό είχαμε πει με τα παιδιά στα αποδυτήρια, ότι μέχρι να μπει το πρώτο γκολ να είμαστε σοβαροί, να βάλουμε το πρώτο γκολ και μετά όλα θα έρθουν. Δεν ευτυχήσαμε να έρθει γρήγορα, αλλά ήρθε, και τέλος καλό όλα καλά. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα μας με τον Αλμυρό. Θα το δούμε με την ίδια σοβαρότητα που βλέπουμε όλα τα παιχνίδια, να κάνουμε ένα καλό φινάλε, να πάρουμε τους τρεις πόντους και να δούμε στη συνέχεια την επόμενη χρονιά τι θα κάνουμε με την ομάδα».

Ο Ολυμπιακός, έχοντας 36 βαθμούς σήμερα, με άλλη μια νίκη έδρας φτάνει τους 39, και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αφού ο ΑΟ Σελλάνων ο Ρήγας και ο Αμβρυσσέας έχουν όριο τους 37 βαθμούς. Η Θήβα που έμεινε στους 33, με άλλη μια νίκη έδρας πάει στους 36, και έχει τελευταίο ματς στο Βελεστίνο.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος (αν δηλαδή ο Ολυμπιακός πάρει μόνο 1 βαθμό και φτάσει τους 37), οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν. Έχουν νικήσει εντός και εκτός έδρας τόσο τον ΑΟ Σελλάνων όσο και τον Ρήγα Φεραίο, και υπερτερούν στην ισοβαθμία και με τον Αμβρυσσέα (έχουν από μία νίκη, όμως ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 στον Βόλο και είχε χάσει με 2-1 στο Δίστομο)… ενώ στις 2 τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές, ιδιαίτερη σημασία για την παραμονή έχουν τα ματς:

25η αγωνιστική (24/3)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

Οπούντιος Μαρτίνου – ΑΟ Σελλάνων

Αχιλλέας Φαρσάλων – Ρήγας Φεραίος

ΓΣ Αλμυρού – Αμβρυσσέας Διστόμου

ΑΟ Θήβα – Αστέρας Ιτέας

26η αγωνιστική(1/4)

ΑΟ Σελλάνων – Αχιλλέας Φαρσάλων

Ολυμπιακός Βόλου – ΓΣ Αλμυρού

Ρήγας Φεραίος – ΑΟ Θήβα

Αμβρυσσέας Διστόμου – Βελούχι

*Στο μεταξύ, ενώ στον Ολυμπιακό περιμένουν απόφαση για την έφεση που κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ (πιθανότητα θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη), από προχθές ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου Νίκος Τσεκούρας ανέφερε ότι μετά το παιχνίδι με τον Αλμυρό θα παραιτηθεί, καθώς δεν μπορεί τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά να στηρίξει αυτό το εγχείρημα. Μένει να δούμε αν ο κ. Τσεκούρας επιμείνει στην απόφασή του αυτή, καθώς όπως ανέφερε, τελειώνοντας το πρωτάθλημα θα προτείνει σε μια γενική συνέλευση, να έρθουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που έχουν τις δυνατότητες και τις γνώσεις να αναλάβουν τον Σύλλογο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου