ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρήνος στο βολιώτικο ποδόσφαιρο

θρήνος-στο-βολιώτικο-ποδόσφαιρο-77166

Ακόμη ένας «μεγάλος» του βολιώτικου ποδοσφαίρου έφυγε χθες από τη ζωή, παίζοντας πλέον μπάλα στα γήπεδα των ουρανών. Σε ηλικία 72 ετών ο Απόστολος Βαλαχάς, έχοντας μακρά θητεία φορώντας τη φανέλα της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου στα γήπεδα της Α’ Εθνικής.

Προδομένος από την καρδιά του ο Απόστολος Βαλαχάς, «έσβησε» τα ξημερώματα της Δευτέρας βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι είχαν την τύχη και τη χαρά να τον απολαύσουν στα γήπεδα της Μαγνησίας, κι όχι μόνο.

Εχοντας κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως παίκτης του Ηρακλή Βόλου, ο εκλιπών μεταπήδησε στη συνέχεια στην ομάδα της Νίκης Βόλου, με την οποία αγωνίστηκε τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ Εθνική στη συνέχεια, φορτώνοντας διαρκώς τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, για να αναδειχθεί μάλιστα και πρώτος σκόρερ των κυανόλευκων την περίοδο 1968-69 στη Β’ Εθνική, παρά το γεγονός πως η θέση του δεν ήταν αυτή του… «γκολτζή» αλλά του επιθετικού μέσου, συνθέτοντας ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Κώστα Κουκλάκη, τον οποίο θα βρει πλέον ως συμπαίκτη… στη γειτονιά των αγγέλων, αλλά και με τόσους ακόμη μεγάλους άσους.

Μετά τη μεγάλη πορεία που πραγματοποίησε με την ομάδα της Νίκης Βόλου, επόμενος σταθμός του ήταν ο συμπολίτης Ολυμπιακός, στον οποίο αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια σε Α’ Εθνική και Β’ Εθνική από το 1971 μέχρι και το 1975, μετρώντας 98 συμμετοχές και 21 γκολ. Από τα ερυθρόλευκα φόρεσε και πάλι τα κυανόλευκα, αλλά αυτή τη φορά του Ρήγα Φεραίου, στον οποίο αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στις Αλυκές.

Ο Απόστολος Βαλαχάς διατηρούσε βιομηχανία θερμαστρών μαζί με τα δύο αδέρφια του, και ήταν σύζυγος της Ματούλας Βαλαχά και πατέρας της Αικατερίνης και του Θεόδωρου Βαλαχά, με τον τελευταίο να έχει αγωνιστεί επίσης με την ομάδα της Νίκης Βόλου.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όπως οι Καραηλίου, Βαϊράμογλου, Βαλιανάτος, Κουτσοκώστας, Τσουκνίδας, Κοκκινάκης κ.ά.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον χαμό του Απόστολου Βαλαχά, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς εξέδωσαν οι:

ΓΣΒ «Η ΝΙΚΗ»: «Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Απόστολου Βαλαχά που έφυγε από τη ζωή. Ο Απόστολος Βαλαχάς είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Νίκης Βόλου τη δεκαετία του ’60 πετυχαίνοντας πολλά γκολ, ενώ και ο γιος του αργότερα Θόδωρος, αγωνίστηκε τη δεκαετία του ’90 στην ομάδα της Νίκης Βόλου».

ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη μέλους της, αυτή του Απόστολου Βαλαχά. Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για τον αδόκητο θάνατό του. Ο Απόστολος Βαλαχάς αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα από το 1971 έως και το 1975, έχοντας 98 συμμετοχές και μετρώντας πολλά γκολ. Υπήρξε ένας από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς σέντερ φορ, που άφησαν εποχή στο βολιώτικο ποδόσφαιρο».

ΑΣ Ρήγας Φεραίος: «Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Απόστολου Βαλαχά, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή. Ο εκλιπών αγωνίστηκε στην ομάδα μας τη χρονιά της ανόδου στη Β’ Εθνική το 1974-1975, αλλά και τη σεζόν 1975-1976 στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

Βετεράνοι της Νίκης Βόλου: «Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο των παλαιμάχων του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Απόστολου Βαλαχά που έφυγε από τη ζωή. Ο Απόστολος Βαλαχάς είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Νίκης Βόλου τη δεκαετία του ’60 πετυχαίνοντας πολλά γκολ, ενώ και ο γιος του αργότερα Θόδωρος, αγωνίστηκε τη δεκαετία του ’90 στην ομάδα της Νίκης Βόλου».

Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης Βόλου: «Φτωχότερο είναι από τα ξημερώματα το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας από την απώλεια του Απόστολου Βαλαχά. Ο Όμιλος Φιλάθλων ΝΙΚΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΕΠΣΘ: «H Διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ο πρόεδρός της Περικλής Λασκαράκης επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκη Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου Απόστολου Βαλαχά, και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εκλιπόντος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου