ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ζωντανός» στο κυνήγι της παραμονής ο Ρήγας Φεραίος με χρυσό σκόρερ τον Γκάγκα

ζωντανός-στο-κυνήγι-της-παραμονής-ο-78718

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Ζωντανός» στη μάχη της παραμονής παρέμεινε ο Ρήγας Φεραίος, που επικράτησε του ΑΟ Σελλάνων με 1-0 στο Βελεστίνο. Ο Γκάγκας με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Κυριάκος στο 90’, αποβολή πάντως που δεν κόστισε στους Βελεστινιώτες, για τους οποίους ακολουθεί εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα.

Γκολ με το «καλημέρα»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα με κεφαλιά του Γκάγκα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή.

Ο Ρήγας απείλησε ξανά στο 11’ με μακρινό σουτ του Μπόρα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ και οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους φάση πέντε λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Κούρκουλα στο 2ο δοκάρι να περνά πάνω από το τέρμα.

Οι κυανόλευκοι αντέδρασαν και είχαν καλή στιγμή στο 26’ όταν μετά από σέντρα του Χατζηαθανασίου ο Τζοβάρας έκανε γυριστό ψαλιδάκι, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το τέρμα.

Στο 30’ Ο Παπαγιάννης με βολέ έψαξε τον Τζοβάρα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Τσελεπή, που δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα βγήκε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα και μετά από κλέψιμο του Μπόρα η μπάλα πήγε στον Χατζηαθανασίου, αυτός έδωσε στον Τζοβάρα που έφερε την μπάλα μπροστά του και επιχείρησε το πλασέ, χωρίς επιτυχία. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Κοντός, όμως δεν βρήκε στόχο.

Κράτησε το προβάδισμα μπορούσε και το 2-0

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Συγκεκριμένα στο 51’ ο Χατζησταμάτης βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε απέναντι από τον Κουτσόπουλο, «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον Τζοβάρα, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 55’ ο Τσελεπής σκόραρε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπαθή, όμως ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ.

Από κει και πέρα ο ίδιος παίκτης στο 70’ επιχείρησε σκαφτό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου και στο 75’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη δική τους προσπάθεια, με τον Υφαντή να εκτελεί φάουλ σεντράροντάς στην περιοχή, ο Διπλάρης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βγήκε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κυριάκος έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά.

Στα λεπτά που απέμειναν για τη λήξη του αγώνα δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες όμως με τη συμπλήρωση των 90’ ο Ρήγας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κυριάκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό δεν πτόησε τους κυανόλευκους που κράτησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης το 1-0 και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 1-0

Σκόρερ: (1’ Γκάγκας)

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μάνος, Στάικος (Λάρισας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (82’ Παπακώστας), Μπόρας (74’ Κυριάκος), Τζοβάρας, Τσιώλης (90+1’ Γεωργατζης), Τσελεπής (88’ Νασιακόπουλος).

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Έρβιστ, Τζάνης, Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος (66’ Διπλάρης), Μάττας (46’ Μπαλοπάνος), Χάδιαρης (81’ Παπαδημητρίου), Κοντός, Υφαντής (90+2’ Παπαδημητρακόπουλος), Βουκομάνοβιτς.

Σπαθής: «Δεν απειληθήκαμε, στο τέλος η βαθμολογία»

Ο παίκτης – προπονητής του Ρήγα Φεραίου, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε και η φάση του 1-0, Χρήστος Σπαθής, μίλησε σχετικά με τη χθεσινή αναμέτρηση αναφέροντας: «Ξεκινώντας θα ήθελα να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που σε έναν ακόμα τελικό, μια ακόμα Κυριακή, γιατί για εμάς δεν είναι μόνο η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Κυριακή που θέλαμε αποκλειστικά το τρίποντο, έχουν προηγηθεί και άλλες και θα ακολουθήσουν και άλλες, που ακόμα μια φορά τηρούν κατά γράμμα ότι δουλεύουμε, ότι λέμε είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο.

Γνωρίζαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα, μια ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, το ξέραμε αυτό. Εμείς κοιτάξαμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας στοιχεία, βγάλαμε πολύ ενέργεια, ήμασταν πολύ καλοί στις μονομαχίες, κρατήσαμε σχετικά εκτός περιοχής τους αντιπάλους μας και θεωρώ ότι δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το καλό είναι ότι ευτυχήσαμε σε μια στημένη φάση να προηγηθούμε. Αυτό μας έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση, τόνωσε την ψυχολογία μας και θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως σε κάποιες αντεπιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα, δεν δείξαμε το καθαρό μυαλό που θα έπρεπε. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε, θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο, μας στήριξε και θα τον προσκαλέσω από τώρα για την επόμενη Κυριακή και για την μεθεπόμενη, να συνεχίσει να μας στηρίζει. Σίγουρα μας δίνει τεράστια ώθηση και πιστεύω με τη νίκη που πετύχαμε να τον ευχαριστήσαμε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον κ. Μπουρνάκα και στην ομάδα του ΑΟ Σελλάνων, καλή επιστροφή και στο τέλος της χρονιάς να επιτύχουν τους στόχους τους».

Για το πως… επηρεάζουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα: «Όπως έχω τονίσει, ξέρω ότι κουράζω πολλές φορές, θα δούμε τη βαθμολογία στο τέλος του πρωταθλήματος. Εμείς πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Πρέπει να πάρουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια, πρέπει να παίρνουμε τα τρίποντα στα παιχνίδια που έχουμε, αυτό το έλεγα 5-6 αγωνιστικές πριν, και από κει και πέρα αν μας ευνοήσουν θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Στο τέλος θα δούμε τη βαθμολογία».

Μπουρνάκας: «Δίκαιη η νίκη του Ρήγα»

Για λογαριασμό του ΑΟ Σελλάνων ο τεχνικός της Γιάννης Μπουρνάκας επεσήμανε: «Να συγχαρώ την ομάδα του Ρήγα γιατί έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Εμείς, συγκριτικά με άλλες εμφανίσεις, ήμασταν κατώτεροι. Δεν βγάλαμε την ποιότητα που έπρεπε, μας επηρέασε το γκολ που φάγαμε στο πρώτο λεπτό, είχαμε πει ότι ο Ρήγας είναι δυνατός στα στημένα, γιατί θεωρώ ότι σε ένα παιχνίδι ρυθμού ήμασταν καλύτεροι και ποιοτικά και γενικά σαν ομάδα. Θεωρώ ότι ήταν δίκαιη η νίκη του Ρήγα, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, να πάρουμε τα επόμενα δυο παιχνίδια και να περιμένουμε, όπως και ο Ρήγας, τα αποτελέσματα και των άλλων ομάδων. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα φέτος ήταν συναρπαστικό, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Εύχομαι και εμείς να τα καταφέρουμε και ο Ρήγας να παραμείνει στην κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου