ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Λαβωμένος» κόντρα στην Μπαρτσελόνα

λαβωμένος-κόντρα-στην-μπαρτσελόνα-479195

Χωρίς τους Νίνη και Λέτο θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός σήμερα το βράδυ (21.15) στο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να… χάσει σήμερα και οι δύο χαφ κρίθηκε προτιμότερο να συνεχίσουν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που ακολουθούσαν (προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι όταν επιστρέψουν) και κατόπιν τούτου αποκλείστηκαν από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Ζεσούαλδο Φερέιρα. Το ίδιο έγινε, δε, και με τον Σίντνεϊ Γκοβού, για τον οποίο επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά ότι αποτελεί πλέον «ξένο σώμα».

Πέραν των προαναφερθέντων, απόντες θα είναι επίσης οι Φερνάντες, Ιωαννίδης, Μαυρίας, αλλά και ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

Οσον αφορά στο πώς θα παρατάξει ο Φερέιρα τη νέα του ομάδα, προσανατολίζεται σε σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας, με τους Βύντρα και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας και τους Μπουμσόνγκ, Καντέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ως αμυντικά χαφ θα χρησιμοποιηθούν δύο εκ των Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Σιμάο. Την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τζιμπρίλ Σισέ, θα αποτελούν (από δεξιά προς αριστερά) οι Μαρίνος, Λουίς Γκαρθία και Χριστοδουλόπουλος.

Όλα τα "όπλα" μέσα

Μαθήματα επαγγελματισμού παραδίδει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ όλα τα μεγάλα του "αστέρια", παρά το γεγονός ότι ακολουθεί το "Clasico" με την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νόου" την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Καταλανός τεχνικός θα κυνηγήσει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό δεν προτίθεται να ξεκουράσει κάποιον από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα" θα ξεκινήσει με τον Βαλντές κάτω από τα δοκάρια, τον Άλβες στο δεξί άκρο, το Μάξουελ στο αριστερό, ενώ αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Πικέ-Πουγιόλ. Μοναδικό αμυντικό χαφ θα είναι ο Μπούσκετς, με τους Τσάβι και Ινιέστα να κινούνται μπροστά του. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μέσι, ο οποίος στα αριστερά θα έχει τον Βίγια και τον Πέδρο δεξιά, με τους τρεις τελευταίους να εναλλάσσονται συνεχώς.

«Τέλειος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα»

Τέλειο αντίπαλο, για πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός των "πρασίνων" ζήτησε από τους παίκτες του να μην φοβηθούν τους "μπλαουγκράνα", ενώ ξεκαθάρισε ότι η ενδεκάδα που θα παρατάξει θα είναι η ίδια με αυτή που αντιμετώπισε τον Ηρακλή, με μία μόνο αλλαγή.

"Εχουμε πάθος να οργανωθούμε, να δουλέψουμε όχι μόνο για τη Μπαρτσελόνα, αλλά για το μέλλον. Εχω έρθει εδώ σε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει για την ιστορία της", τόνισε αρχικά ο 64χρονος προπονητής και συνέχισε: "Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε και να καταλάβουν οι παίκτες ότι σε κάθε αγώνα θα κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να παρατάξουμε μία ομάδα σοβαρή, που θα πρέπει να ξέρει τι θα κάνει, αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουμε.

Ο σκοπός μου είναι να δώσω το έναυσμα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ίσως να αλλάξουμε κάτι, όχι όλα όσα έχω δει και χρειάζονται αλλαγές. Όχι τις θέσεις των παικτών, αλλά τον τρόπο σκέψης. Ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ να συνεχίσουμε θα τα δώσουμε όλα, πρέπει να δώσουμε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ξαναδείξει το μεγαλείο του".

Ο κ. Φερέιρα έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και μίας αγγλικής ομάδας, ενώ για την αυριανή αναμέτρηση πρόσθεσε: "Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν άμεσα. Αύριο θα παίξει η ομάδα που έπαιξε με τον Ηρακλή εκτός από έναν παίκτη. Πρέπει να δω ποιος θα είναι πιο υπεύθυνος για να μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη να παίξει. Μετά σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να μπούμε σε άλλες αλλαγές που μπορούν να γίνουν".

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου