ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς ντέρμπι στους «8»

χωρίς-ντέρμπι-στους-8-81674

Υπό άλλες συνθήκες, η «μονομαχία» της Αρσεναλ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που προέκυψε από την κλήρωση των προημιτελικών για το Europa League, θα ήταν ακόμη μία διπλή αναμέτρηση με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεδομένης όμως της έντονης διαμάχης που αναπτύσσεται τις τελευταίες εβδομάδες σε διπλωματικό -και όχι μόνον- επίπεδο, ανάμεσα στις δύο χώρες, προσδίδει άλλη διάσταση στους αγώνες των «κανονιέρηδων» με τους Ρώσους.

Παράλληλα, η κληρωτίδα ανέδειξε και το ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους Ισπανούς να είναι το λογικό φαβορί για την πρόκριση, ενώ αμφιρροπες αναμετρήσεις υπόσχονται τα «ζευγάρια» της Λειψίας με την Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου και της Λάτσιο με την Σάλτσμπουργκ.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν στην προημιτελική φάση του Europa League, μετά την σχετική κλήρωση που έγινε σήμερα στην Νιόν, είναι τα εξής:

Λειψία (Γερμανία) – Μαρσέιγ (Γαλλία)
Αρσεναλ (Αγγλία) – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Λάτσιο (Ιταλία) – Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:

5 Απριλίου
22:05 Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ
22:05 Λάτσιο-Σάλτσμπουργκ
22:05 Λειψία-Μαρσέιγ
22:05 Άρσεναλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

12 Απριλίου
22:05 Μαρσέιγ-Λειψία
22:05 Σάλτσμπουργκ-Λάτσιο
22:05 Σπόρτινγκ-Ατλέτικο Μαδρίτης
22:05 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άρσεναλ

Η κλήρωση των ημιτελικών θα γίνει στις 13 Απριλίου. Τα ημιτελικά είναι προγραμματισμένα για τις 26 Απριλίου και 3 Μαίου, ενώ ο τελικός θα γίνει στην Λυών στις 16 Μαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου