ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζεται η κόντρα

συνεχίζεται-η-κόντρα-93317

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις εξέδωσαν χθες τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και ο Ρήγας Φεραίος, προσθέτοντας ένα ακόμη επεισόδιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση «Κόλα» και την ένσταση που κατέθεσαν οι κυανόλευκοι για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή σε παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, την οποία και κέρδισαν πρωτόδικα οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ρήγας Φεραίος άσκησε έφεση στην απόφαση, την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας να δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, αλλά χθες οι δύο σύλλογοι προέβησαν σε νέες… κόντρες, αυτή τη φορά εκτός γηπέδου (και πάλι) μέσω ανακοινώσεων.

Αρχικά ήρθε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία κάνει λόγο για «κρυστάλλινη» απόφαση δικαστών, ενώ ρίχνει ευθείες βολές κατά του Ρήγα Φεραίου, τονίζοντας ότι ως ο μεγαλύτερος σύλλογος της πόλης «δεν ξεχνά»: «Ζώντας σε μια δημοκρατική χώρα, ο κάθε πολίτης και ως εκ τούτου κάθε αθλητικό σωματείο, έχει δικαίωμα να στραφεί στη δικαιοσύνη, να ασκήσει εφέσεις επί των δικαστικών αποφάσεων, όπως ο νόμος το ορίζει. Ουδείς όμως μπορεί να αμφισβητεί επισήμως μία κρυστάλλινη απόφαση τακτικών δικαστών, επειδή δικαιώνει τον αντίδικο, με το πρόσχημα της έκπληξης που αισθάνθηκε! Ο Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η Διοίκησή του πιστεύει ακράδαντα ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα κι όχι στις δικαστικές αίθουσες. Παρόλα αυτά, θα δώσει το παρών στην εκδίκαση της εφέσεως, στηρίζοντας τη διάφανη πρωτόδικη απόφαση, που επί της ουσίας έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του γειτονικού Συλλόγου. Δυστυχώς για μερικούς, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 έχει τέτοια στεγανά, που η ενότητά του δεν μπορεί να διαρραγεί, όση προσπάθεια κι αν καταβάλλεται και ό,τι μέσα κι αν χρησιμοποιούνται. Εμείς συνεχίζουμε σε πείσμα όλων να υπηρετούμε με αξιοπρέπεια τον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης και διαβεβαιώνουμε όλους ότι δεν ξεχνούμε».

Από τη μεριά τους οι Βελεστινιώτες απάντησαν με… καυστικό τρόπο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, αναφέροντας τα εξής: «Ζώντας λοιπόν σε μια δημοκρατική χώρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προσφιλής, κατά τα άλλα, ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, έχουμε κάθε έννομο δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Το ίδιο άλλωστε θα έπραττε κάθε σωματείο που θα βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση έχοντας μάλιστα βαθμολογικό κίνητρο!

Οποίος ισχυρίζεται το αντίθετο ψεύδεται συνειδητά.

Υ.γ.1. Με βαρύγδουπες δηλώσεις τύπου «Δεν ξεχνάμε», δεν κερδίζονται τα παιχνίδια ούτε τα επικοινωνιακά ούτε τα άλλα…

Υ.γ.2. Μιας και πρωτόδικα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ σας δικαίωσε με την «κρυστάλλινη» απόφαση που έβγαλε, τον ποδοσφαιριστή Κόλα θα τον δούμε ξανά να αγωνίζεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο;

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος».

Κάποιες ώρες αργότερα, η διοίκηση του Ολυμπιακού Β. εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, τονίζοντας, πως ο… χαρτοπόλεμος τελείωσε: «Δεν θα προχωρούσαμε στην έκδοση και της προηγούμενης ανακοίνωσής μας, αν το γειτονικό Σωματείο δεν «διαφήμιζε» την έφεση που κατέθεσε κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ταυτόχρονα, δήλωνε τη «βεβαιότητά» του, για τη θετική έκβαση του αποτελέσματος, όπως διέρρεε εξάλλου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Δεν θα μπούμε σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων. Τέλος».

Κρατά την τύχη στα χέρια του

Μάχη με τον κακό του εαυτό θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου στα τρία παιχνίδια που απομένουν έως το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, τα οποία ωστόσο θα γίνουν στη φυσική του έδρα, το στάδιο ΕΑΚ.

Οι ερυθρόλευκοι αναμετρώνται την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου με τον Αμβρυσσέα, στις 18 Μαρτίου με τον Οπούντιο Μαρτίνου και την 1 Απριλίου θα κλείσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις φιλοξενώντας τον ΓΣ Αλμυρού, ενώ ενδιάμεσα στις 24 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος.

Οι Βολιώτες «συγκατοικούν» με τη Θήβα στην 6η θέση της βαθμολογίας, στους 30 πόντους, και θα επιδιώξουν το απόλυτο των 9 βαθμών στα τρία παιχνίδια που απομένουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν και οριστικά την παραμονή τους στην κατηγορία και να κλείσουν ικανοποιητικά την κάκιστη φετινή αγωνιστική τους εικόνα.

Χθες, οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν στην Άλλη Μεριά, ενώ ο τεχνικός της ομάδας Λάκης Μπακάλης είδε με ικανοποίηση όλους τους παίκτες του να συμμετέχουν στην προπόνηση, ενόψει του πρώτου εκ των τριών «τελικών», με τον Αμβρυσσέα Διστόμου, στο γήπεδο του ΕΑΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου