ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τριάρα» για τον… τρίτο ΓΣ Αλμυρού επί της Θήβας

τριάρα-για-τον-τρίτο-γσ-αλμυρού-επί-95823

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μεγάλη και άνετη νίκη πέτυχε ο ΓΣ Αλμυρού, επικρατώντας του ΑΟ Θήβα με 3-0 στο Δημοτικό στάδιο «Αθ. Ραγάζος» του Αλμυρού, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου είχε την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ευτύχησε να προηγηθεί, νωρίς με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φλίγκου στο 11’. Ο φορ των κυανόλευκων σημείωσε και δεύτερο τέρμα στο 62’, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84’ ο Κυπτίου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 74’ ο Χολέβας είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πλέον, οι Αλμυριώτες ανέβηκαν στους 36 βαθμούς, παραμένοντας στην 3η θέση της κατάταξης και στο -3 από τη Νίκη Βόλου την οποία υποδέχονται την ερχόμενη Κυριακή.

Ο αγώνας

Την κυριαρχία του θέλησε να επιβάλλει από νωρίς ο ΓΣ Αλμυρού, που βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φλίγκου στο 11’, για το 1-0. Η μπάλα έκανε το χατίρι στον επιθετικό των γηπεδούχων, περνώντας δίπλα από το τείχος και από τα αριστερά του Μόνου.

Στο 22’ ο Κοντοβάς έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Φλίγκο που έκανε ψαλιδάκι από τοσημείο του πέναλτι, εκεί που μπλόκαρε ο Μόνος. Ο τερματοφύλακας της Θήβας… είχε αρκετή δουλειά, μπλοκάροντας νέο σουτ από τον Κυπτίου στο 25’.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα φάνηκαν σε δύο περιπτώσεις, στο 29’ με το σουτ του Γιαλού εκτός περιοχής να φεύγει ψηλά άουτ και στο 45’ με τον Μαυρόπουλο, που σούταρεδίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυράκη και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 1-0.

Μια επανάληψη του πρώτου μέρους ήταν και το δεύτερο, με τον ΓΣ Αλμυρού να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο. Στο 52’ η μπάλα κόντραρε στον Γιαλό και έφτασε στον Κυπτίου, που σούταρε εκτός περιοχής και από τον άξονα, με την μπάλα να περνά δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Φλίγκος διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων, εκμεταλλευόμενος την κάθετη πάσα του Αλεξανδρή και βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Μόνο πέτυχε με πλασέ το 2-0.

Ένα σουτ του Χατζηλάμπρου από πλευράς Θήβας στο 67’ πέρασε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σταύρακη και στο επόμενο λεπτό, ο Αργυρίου έπιασε διαγώνιο σουτ στην κίνηση, το οποίο αυτή τη φορά πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταυράκη.

Στο 70’ ο ΓΣ Αλμυρού ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Φλίγκου από μαρκάρισμα τουΧριστοδουλόπουλου, αλλά ο Μπλούνας δεν υπέδειξε παράβαση, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα έμεινε με παίκτη λιγότερο, με τον Χολέβα να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κάρλος εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν από πλευράς τους ένα σουτ με τον Σένκα, εκτός περιοχής, το οποίο όμως κατέληξε ψηλά άουτ.

Ότι δεν καταλόγισε ο Μπλούνας στο 70’, σφύριξε στο 84’ όταν και διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 για τους γηπεδούχους, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κυπτίου. Η φάση ξεκίνησε με τον Φλίγκο, που ντρίμπλαρε με τακουνάκι τον Χριστοδουλόπουλο από αριστερά και συνέχισε, βρίσκοντας τον Κυπτίου. Εκείνος ανετράπη από τον Χατζηλάμπρου με τον Μπλούνα να καταλογίζει την παράβαση και τον ίδιο να χρίζεται σκόρερ πλασάροντας τον Μόνο.

Κεφαλιά του Κοτσαλά στο 88’ δεν ανησύχησε τον Σταυράκη που μπλόκαρε, ενώ η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκε στους Αλμυριώτες με τον Τσιουρή να σουτάρει αριστερά εκτός περιοχής και την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μόνου, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ-ΑΟ ΘΗΒΑ 3-0

Σκόρερ: 11’, 62’ Φλίγκος, 84’ Κυπτίου

Κόκκινη: 74’ Χολέβας

Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Καραγιάννης (Φθιώτιδας)

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Σαββίδης, Χολέβας, Αλεξανδρής, Κυπτίου (89’ Τσιουρής), Στουρνάρας, Φλίγκος (87’ Μπιρμπίλης), Σκοπελίτης (85’ Γκατζούλης), Κοντοβάς (78’ Κόκας).

ΘΗΒΑ (Παχατουρίδης): Μόνος, Πλατέλλας, Τόπι, Ζυγογιάννης (51’ Μάγκας), Χριστοδουλόπουλος, Μαυρόπουλος, Γιαλός (58’ Κοτσάλας), Χατζηλάμπρος, Σουμάχ (46’ Αργυρίου), Κάρλος, Σάντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου