ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για «διπλό» ελπίδας ο Ρήγας στην Ιτέα

για-διπλό-ελπίδας-ο-ρήγας-στην-ιτέα-97077

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει ο Ρήγας Φεραίος, που αγωνίζεται σήμερα (3μ.μ.) στην Ιτέα απέναντι στον τοπικό Αστέρα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι Βελεστινιώτες, μετά την αρνητική για εκείνους έκβαση της ένστασης κατά του Ολυμπιακού για το «θέμα Κόλα», επικεντρώνονται πλέον στο αγωνιστικό κομμάτι, αν και οι κυανόλευκοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, όπως ο Αστέρας Ιτέας, που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 32 πόντους, ο Ρήγας, με πιο αμυντικογενές σχήμα, θα επιδιώξει να «τσιμπήσει» βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Βελεστίνου έχει πάντως ελπίδες σωτηρίας αν κερδίσει σήμερα και χρειάζεται μόνο νίκες που θα της δώσουν το δικαίωμα να προσπεράσει περισσότερες ομάδες, ενώ με το 5 στα 5 θα μπορέσει να πανηγυρίζει…

Στη σημερινή 22η αγωνιστική, ενώ ο Ρήγας θα παίξει στην Ιτέα, ο Αμβρυσσέας θα υποδεχτεί Οπούντιο, η Θήβα θα παίξει στον Αλμυρό και ο ΑΟ Σελλάνων εκτός με Διγενή. Στην 23η ο Ρήγας παίζει στο Μαρτίνο, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί Αμβρυσσέα, η Θήβα Βελούχι και ο ΑΟ Σελλάνων Ιτέα. Στην 24η στο Βελεστίνο θα παίξει ο ΑΟ Σελλάνων, ο Αμβρυσσέας κάνει ρεπό και η Θήβα παίζει εκτός με Διγενή. Στην 25η ο Ρήγας έχει έξοδο στα Φάρσαλα, ο ΑΟ Σελλάνων παίζει Μαρτίνο, ο Αμβρυσσέας Αλμυρό και η Θήβα υποδέχεται Ιτέα, ενώ στην 26η και τελευταία αγωνιστική ο Ρήγας υποδέχεται τη Θήβα, ο ΑΟ Σελλάνων τα Φάρσαλα και ο Αμβρυσσέας το Βελούχι…

Ενώ στο ματς του α΄ γύρου ο Ρήγας έμεινε στο 0-0 στο Βελεστίνο με τον Αστέρα, η προϊστορία τον ευνοεί και σε αρκετά ματς στην Ιτέα.

Την περίοδο 1995-1996 ο Ρήγας είχε πάρει 0-0 στην Ιτέα και κέρδισε στο Βελεστίνο 4-0 (13’ Βλαχόπουλος, 15’, 89΄ Φώτας, 40΄ Λαΐτσος), ενώ δυο νίκες είχε την περίοδο 2005-2006 (30/10/05: Αστέρας Ιτέας – Ρήγας 1-2, 41’ Καρδαράς – 17΄Βουραζέρης, 30’ Καραλής και 26/2/06: Ρήγας – Αστέρας Ιτέας 4-0, 25΄ Κουντούρης, 34’ αυτογκόλ Στασινός, 70΄ Παπαστεργίου, 76΄ Τσουρέλης)

Την περίοδο 2007-08 ο Ρήγας κέρδισε στο Βελεστίνο 3-0 και πήρε ισοπαλία στην Ιτέα 2-2 (80΄ Παπούλιας, 83’ Δ. Ζιώγας – 71’, 86΄ Ιττης), ενώ τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες την περίοδο 2008-09 ο Ρήγας κέρδισε στο Βελεστίνο 9/11/08: 3-1 (13΄ Γκουγκούδης, 15΄ πεν. Ανδρουτσόπουλος, 29΄ Θεοχαρόπουλος – 32΄ Γιαννακόπουλος) και 8/3/09 έχασε στην Ιτέα 1-0.

Ο Αστέρας Ιτέας, από την πλευρά του σήμερα θέλει βαθμούς εξασφάλισης, έχοντας τώρα 32, και εκτός από τον Ρήγα στην έδρα του έχει ακόμη Φάρσαλα και Νίκη, ενώ εκτός έδρας θα παίξει με τον ΑΟ Σελλάνων και τη Θήβα.

Εκτός πλάνων του τεχνικού επιτελείου έχουν τεθεί οι τιμωρημένοι Χατζηαθανασίου και Αλεξίου, ενώ αμφίβολος θεωρείται ο Γεωργατζής λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Αντίθετα, ο Μπόρας επιστρέφει και θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Σήμερα, ετοιμοπόλεμοι στην αποστολή του Ρήγα είναι οι: Παπαγιάννης, Σπαθής, Κυριάκος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Μπόρας, Νασιακόπουλος, Τσιώλης, Τζοβάρας, Τσελεπής, Παπακώστας, Παπαγεωργίου, Χατζησταμάτης, Ράπτης, Γεωργατζής, Σούγκαρης, Τσουμπέκος, Μπομπότης.

Τσιώλης: «Ολα θα πάνε καλά»

Για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι στην Ιτέα, και για το πώς βλέπουν οι παίκτες την υπόθεση παραμονή, μίλησε ο Απόστολος Τσιώλης. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός του Ρήγα, που βρίσκει τα πατήματά του μαζί με την ομάδα, σκόραρε το δεύτερο προσωπικό γκολ την περασμένη Κυριακή, χαρίζοντας την τρίτη σερί νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0 επί του Διγενή.

Ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής, αναφερόμενος στον αγώνα με τον Αστέρα Ιτέας και το πώς βλέπουν οι παίκτες την υπόθεση παραμονή σημείωσε:«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι ένας “τελικός” για εμάς όπως και κάθε παιχνίδι. Αγωνιζόμαστε σε μία πολύ καλή έδρα και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Από την πλευρά μας, έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό το παιχνίδι όλη την εβδομάδα και θα πάμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Σχετικά με τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος μας, θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος πιστεύω θα πάνε όλα καλά».

Αναφορικά με το τι έχει αλλάξει στην ομάδα προς το καλύτερο, με αποτέλεσμα ένα θετικό σερί τεσσάρων νικών στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις, ο 22χρονος παίκτης τόνισε: «Αυτό που άλλαξε κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πως επειδή η ομάδα αποτελείται από μικρούς σε ηλικία παίκτες, ήταν λογικό πως η προσαρμογή στην κατηγορία θα ήταν και πιο δύσκολη. Η ομάδα έχει αρχίσει πλέον να βρίσκει την πειθαρχία και τη σοβαρότητα που χρειάζεται, μέσα από συζητήσεις που κάνουμε όλοι μαζί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και έχοντας κάνει και κάποια καλά αποτελέσματα. Τον δικό της ρόλο έπαιξε και η ψυχολογία».

Μιλώντας για τη συνεργασία του, με το τεχνικό επιτελείο και την ομάδα, αλλά και την προσωπική του απόδοση σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, αυτό που με κέρδισε ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για μένα. Πιστεύω ότι αυτό με τιμά ιδιαίτερα και αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για εμένα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους που βάλαμε από την αρχή, για να μπορέσω έτσι να τους το ανταποδώσω και να τους ευχαριστήσω. Όσον αφορά το τεχνικό τιμ, είναι από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα ποτέ, καθώς είναι όλοι τους πολύ καλοί άνθρωποι. Θα ήθελα να αναφερθώ πιο ειδικά στον Χρήστο και τον Γιώργο που είναι και συμπαίκτες μου. Εκτός του ότι τους αξίζουν πολλά “μπράβο” για ό,τι έχουν δημιουργήσει, θα ξέρω πως για τη συνέχεια θα έχω κάνει δύο πολύ καλούς φίλους στο Βελεστίνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου