ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι «αιωνίων», δοκιμασίες για τους «Δικεφάλους»

ντέρμπι-αιωνίων-δοκιμασίες-για-του-97125

Στη «σκιά» των όσων έγιναν την περασμένη αγωνιστική στην Τούμπα, με τη ματαίωση του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, αλλά και της αναμονής των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το ενδεχόμενο τιμωρίας των δύο (ο Ολυμπιακός εγκαλείται για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ), διεξάγεται η 24η αγωνιστική της Super League. Ξεχωρίζουν το «κεκλεισμένων των θυρών» ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, παρά την αισθητή φέτος διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς και οι δύσκολες αποστολές των δύο «δικεφάλων», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο αντίστοιχα.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμού, εάν θέλουν να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός των γνωστών προβλημάτων, δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και διεκδικεί ίσως κι ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Όσον αφορά στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, δίνει το προτελευταίο δυσκολότερο ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς δεδομένου ότι περιμένει την ΑΕΚ στην Τούμπα, φιλοξενείται στην Τρίπολη από τον φιλόδοξο Αστέρα. Οι γηπεδούχοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο, και παραμένουν κοντά στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη που θα τον διατηρήσει επικεφαλής, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων.

Παράλληλα, η ΑΕΚ που επίσης …ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στις αίθουσες των δικαστηρίων, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο, που δείχνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση της 5ης θέσης. Ωστόσο, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει βασική διεκδικήτρια του τίτλου.

Το πρόγραμμα: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (15.00 – Novasports 2), ΑΕΚ – Πανιώνιος (17.15 – Novasports 2), Λεβαδειακός – Λάρισα (17.15 – Novasports 3), Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19.30 – Novasports 1). ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3: Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός (19.30 – Novasports 1).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου