ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο «κόλπο» της παραμονής ο Ρήγας, επικράτησε με 1-0 του Διγενή

στο-κόλπο-της-παραμονής-ο-ρήγας-επικ-104502

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Φώτο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΟΥΜΟΥΡΕΚΗΣ

Στη μάχη της παραμονής παρέμεινε ο Ρήγας Φεραίος που επικράτησε με 1-0 του Διγενή στο Βελεστίνο. Ο Τσιώλης στο 6ο λεπτό με πλασέ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στην τρίτη σερί νίκη για τους γηπεδούχους, όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αλεξίου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, μόλις στο 6ο λεπτό όταν μετά από υπέροχη μπαλιά του Τζελεπή στον Τσιώλη, ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Καρατζά και «έγραψε» το 1-0. Στο 10’ ο Ρήγας απείλησε ξανά, με τον Τσιώλη να πλασάρει από το σημείο του πέναλτι μετά από γύρισμα του Τσελεπή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 22ο λεπτό, με το σουτ του Τσαλάκου να περνά άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολοβού η μπάλα έφυγε έξω. Στο 40’ ο Τσιώλης έπιασε το σουτ στο ημικύκλιο της περιοχής, με τον Καρατζά να μπλοκάρει τη μπάλα., με τη συγκεκριμένη φάση να είναι η τελευταία για το πρώτο 45λεπτο.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρήγας έχασε καλή στιγμή. Ο Τζοβάρας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν καλά και ο Τσελεπής έκανε με τη μια το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 55’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Τσελεπή να πλασάρει προς την εστία, με τους αμυντικούς του Διγενή να προλαβαίνουν και να διώχνουν τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 63’ είχαμε ακυρωθέν γκολ για τον Ρήγα, με τον Τσελεπή να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Χατζηαθανασίου, όμως ο επόπτης είχε υποδείξει οφσάιντ. Δεκατρία λεπτά αργότερα ο Ρήγας απείλησε ξανά, με τον Σπαθή να βγάζει στη μεγάλη περιοχή, ο Γκάγκας πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Καρατζά. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν σημειώθηκε κάποια φάση για τις δυο ομάδες, μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο 92’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ, εκτέλεσαν με σέντρα και ο Νικόλαρος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, με τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει σταθερά. Δευτερόλεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Αλεξίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Ρήγα από το να πανηγυρίσει την τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (81’ Κυριάκος), Χατζησταμάτης (88’ Παπακώστας), Τζοβάρας, Τσιώλης (90+1 Ράπτης), Τζελεπής (74’ Γεωργατζής)

ΔΙΓΕΝΗΣ (Σαρακατσάνος): Καρατζάς, Μπασιάκας, Τζέλης, Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Αετόπουλος, Κατσαμάγκας, Τσαλάκου (64’ Τσικρικάς), Νικόλαρος, Μεζίνι (88’ Μακρής), Κολοβός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου