ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι τίτλου σε Τούμπα και Περιστέρι

ντέρμπι-τίτλου-σε-τούμπα-και-περιστέρ-106208

Τους τόνους στη μάχη του τίτλου ανεβάζει για τα καλά σήμερα η 23η αγωνιστική της Super League, η οποία περιλαμβάνει δύο καθοριστικές κόντρες μεταξύ των ομάδων της πρώτης τετράδας σε Τούμπα και Περιστέρι.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ με τον 3ο Ολυμπιακό, που διεξάγεται στη «σκιά» του κλίματος πόλωσης ανάμεσα στους δύο αντιπάλους σε μια σειρά ζητημάτων. Οι αήττητοι εδώ και 16 αγώνες γηπεδούχοι στοχεύουν στη διεύρυνση του σερί τους και να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων του πρώτου από τα δύο κρίσιμα «τεστ» τίτλου που έχουν στην έδρα τους (το επόμενο με αντίπαλο την ΑΕΚ).

Η ψυχολογία των παικτών του Ρασβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στα ύψη, ωστόσο το «βάρος» και η «πίεση» για επιστροφή στον τίτλο μετά από 33 χρόνια, ίσως παίξουν τον ρόλο τους. Πέραν των άλλων, οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής στην έδρα τους, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είτε θα «παραδοθεί», είτε θα αποδειχθεί «πληγωμένο θηρίο».

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, μετά τις ήττες από την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ψάχνουν εδώ και καιρό μια «ηχηρή» νίκη που θα τους ξαναβάλει για τα καλά στο κυνήγι του τίτλου, ιδιαίτερα εφόσον δικαιωθούν στην έφεση για τους 3 βαθμούς που τους έχουν αφαιρεθεί.

Στο έτερο ντέρμπι, αύριο Δευτέρα στο Περιστέρι, η 2η ΑΕΚ, μετά το φινάλε των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, θέλει να περάσει αλώβητη από μια έδρα όπου παραδοσιακά συναντά δυσκολίες, προκειμένου να διατηρηθεί σε άμεση επαφή με την κορυφή ή και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλεια του ΠΑΟΚ και να «προσπεράσει». Την ίδια ώρα, ο ιδιαίτερα δυναμικός φέτος Ατρόμητος μετά και την τιμωρία του Ολυμπιακού μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της 3ης θέσης, που παίζει τον ρόλο της στη διαβάθμιση των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων».

Οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει -τουλάχιστον- την τέταρτη θέση που οδηγεί στο νέο Europa League, και το βασικό τους κίνητρο είναι το γόητρο.

Στη «μάχη της ουράς», η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Πλατανιά σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση από αυτές που θεωρούνται «εξάποντες», ενώ ο Απόλλων Σμύρνης έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στην Ξάνθη, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα που διεκδικεί ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο». Δύσκολο έργο έχει και η Κέρκυρα στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον εξαιρετικά βελτιωμένο Παναιτωλικό,

Όλο το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 23ης αγωνιστικής στη Super League:

15:00 Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

17:15 Παναιτωλικός-Κέρκυρα

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

17:15 ΑΕΛ-Πλατανιάς

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2

19:30 Ατρόμητος-ΑΕΚ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου