ΣΤΙΒΟΣ

Ο Φιλιππίδης στο Κλερμόν Φεράν και η Στεφανίδη στη Γλασκώβη

ο-φιλιππίδης-στο-κλερμόν-φεράν-και-η-στ-106339

Στο διεθνές μίτινγκ επί κοντώ που διοργανώνει ο Ρενό Λαβιλενί στο Κλερμόν Φεράν θα συμμετάσχει αύριο Κυριακή (25/2) ο Κώστας Φιλιππίδης, μαζί με κορυφαίους αθλητές του πλανήτη στο αγώνισμα. Ο αγώνας είναι ο τελευταίος πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, και ο Έλληνας πρωταθλητής έχει δείξει αυτή τη σεζόν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς στη διάρκεια της σεζόν έχει ξεπεράσει τα 5,85μ και έχει δείξει σταθερότητα σε μεγάλα άλματα, γεγονός που τον χρήζει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ, θα κάνει στο Κλερμόν Φεράν τον έβδομο αγώνα του στη σεζόν.

Στο Κλερμόν Φεράν θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) και Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία), δύο αθλητές που θα είναι πρωταγωνιστές και στη διοργάνωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο Φιλιππίδης μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Κυτέα, θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα για το Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να μπουν πλέον σε ρυθμούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στη Γλασκώβη

Οι δύο κορυφαίες άλτριες του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, θα συμμετάσχουν την Κυριακή (25/2) στη Γλασκώβη στον τελευταίο αγώνα της σειράς World Indoor Tour της IAAF, μόλις μία εβδομάδα πριν το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ (1-4/3).

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης σε έναν αγώνα, που θα λειτουργήσει για εκείνη ως test event για τη διοργάνωση της επόμενης εβδομάδας. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,83μ και έχει δείξει πως είναι σε θέση να προσεγγίσει το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ που είναι 4,90 μέτρα. Η 27χρονη άλτρια του επί κοντώ θα διεκδικήσει στο Μπέρμιγχαμ το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της.

Στη Γλασκώβη θα κάνει τον τελευταίο αγώνα της στη σεζόν η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση ύστερα από τη γέννηση της κόρης της και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αφού ξεπέρασε τα 4,61 μέτρα. Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς τη διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η Στεφανίδη, με τον προπονητή και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, θα μεταβούν στο Μπέρμιγχαμ τη Δευτέρα (26/2).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου