ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για πρόκριση στο Κίεβο η ΑΕΚ

για-πρόκριση-στο-κίεβο-η-αεκ-109674

Για μια ευρωπαϊκή υπέρβαση είναι έτοιμη σήμερα η ΑΕΚ που θα παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League παίζοντας στο χιονισμένο Κίεβο την ρεβάνς με την Ντιναμό για τη φάση των 32 (20:00 COSMOTE SPORT 2 HD).

«Ετσι όπως είναι τα πράγματα περνάει η Ντιναμό. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να περάσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και συμπλήρωσε: «Μπορεί θεωρητικά να ευνοούν τον αντίπαλο οι κλιματολογικές συνθήκες, θα είναι σαν να έπαιζαν αυτοί σε καλοκαίρι, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία».

Αυτό που σίγουρα χρειάζεται σήμερα η ΑΕΚ είναι το γκολ και να ξεπεραστούν οι σοβαρές απουσίες, που όμως είναι απόλυτα αναμενόμενες.

Εκτός από το σημερινό ματς είναι οι τιμωρημένοι Όγκνιεν Βράνιες και Μάρκο Λιβάγια, οι τραυματίες Κονέ, Λόπες, οι Χουλτ και Μοράν που δεν έχουν δηλωθεί για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της «Ένωσης», και ο Ούρος Τσόσιτς που ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού.

Αναλυτικά η αποστολή: Τερματοφύλακες: Μπάρκας, Τσιντώτας, Ντούνης, Αμυντικοί: Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Μέσοι: Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Μασούντ, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Μπάμπης και Επιθετικοί: Γιακουμάκης, Αραούχο, Αντωνίου.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό με στόχο την πρόκριση στους «16» του Europa League και όλα δείχνουν ότι φανέλα βασικού έχουν ήδη οι Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Γαλανόπουλος και Σιμόες, ενώ από εκεί και πέρα μπορεί να συμβούν τα πάντα.

Η λογική «λέει» Μασούντ, Λάζαρο, Μπακασέτα και Αραούχο για μπροστά, ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει κάποιος από τους Γιακουμάκη ή Κλωναρίδη.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ματς στην Αθήνα ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Ντινάμο και οι «κιτρινόμαυροι» αρνούνται να χάσουν. Συνεχίζουν αήττητοι στην Ευρώπη, σε αυτή τη διοργάνωση. Πέντε ισοπαλίες και μία νίκη στον όμιλο, μία ισοπαλία και μία νίκη στα προκριματικά, μία ισοπαλία στο πρώτο ματς των 32. Η λέξη ήττα αγνοείται για την Ένωση στο Europa League της τρέχουσας σεζόν, κι αυτό θα είναι ένα από τα εφόδια στην προσπάθεια πρόκρισης στην ουκρανική πρωτεύουσα όπου όμως χρειάζεται γκολ…

Σλοβένος ο διαιτητής

Ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον επαναληπτικό των «32» του Europa League ανάμεσα σε Ντιναμό Κιέβου και ΑΕΚ (20:00).

Ο 37χρονος ρέφερι είχε βρεθεί στον δρόμο ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη μόνο μια φορά, στις 21 Φεβρουαρίου του 2012, όταν για τους «32» του Europa League ήταν στο Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1.

Φέτος έχει «σφυρίξει» τα Ντόρτμουντ-ΑΠΟΕΛ (1-1) και Σέλτικ-Άντερλεχτ (0-1) για τους ομίλους του Champions League, το Μπράγκα-Μπασακσεχίρ (2-1) για αυτούς του Europa League και το Πλζεν-ΑΕΚ Λάρνακας (3-1) για τα play offs της ίδιας διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου