ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα στο EuroCup του μπάσκετ

πρεμιέρα-στο-eurocup-του-μπάσκετ-481950

Το πρώτο τζάμπολ στη φετινή αγωνιστική περίοδο του EuroCup δίνουν σημερα Άρης, ΠΑΟΚ και Πανελλήνιος, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της διοργάνωσης.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας που αγωνίζεται εντός έδρας είναι ο Άρης, ο οποίος θα φιλοξενήσει στην έδρα του την Αζοβμας, ενώ ΠΑΟΚ και Πανελλήνιος καλούνται να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση μακριά από το «σπίτι» τους.

Ο Άρης βγήκε «ζωντανός» από την προκριματική φάση της διοργάνωσης καθώς… εξαργύρωσε τη νίκη στη Σόφια στον πρώτο αγώνα με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ (78-74).

Στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στο Αλεξάνδρειο οι Θεσσαλονικείς μπορεί να ηττήθηκαν 93-92, αλλά προστάτευσαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα και προκρίθηκαν στους ομίλους.

Σήμερα το σύνολο του Σαρον Ντρούκερ, που προέρχεται από αγχωτική νίκη στην παράταση επί του Ηλυσιακού για την Α1 Ανδρών, θα υποδεχθεί στις 21:00 την ουκρανική Αζόβμας με μοναδικό στόχο να ξεκινήσει νικηφόρα τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ, μετά την άνετη νίκη του με 92-70 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», καλείται να περάσει νικηφόρα από την Ισπανία απέναντι στην Εστουντιάντες για τον 6ο όμιλο.

Ο ΠΑΟΚ αρχικά ήταν προγραμματισμένο αρχικά να «παλέψει» για μία θέση στους ομίλους από τον προκριματικό γύρο, αλλά η αποβολή του Αμαρουσίου από τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, συνέβαλε ώστε οι Θεσσαλονικείς να πάρουν την απευθείας πρόκριση, μετά από σχετική έγκριση της ULEB στο αίτημα της διοίκησης του ΠΑΟΚ.

Τέλος, στις 21:30 ο Πανελλήνιος, ο οποίος πέρυσι υπό τις οδηγίες του προπονητή της χρονιάς της διοργάνωσης, Ηλία Ζούρου, έφτασε μέχρι το φάιναλ φορ, όπου κατετάγη 4ος, καλείται να επαναλάβει την πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία και να περάσει νικηφόρα από την Ιταλία απέναντι στην Καντού.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Eurocup έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάνβιτ (Τουρκία)-Λε Μαν (Γαλλία)

Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Χέμοφαρμ (Σερβία)

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Γκέτινγκεν (Γερμανία)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σιαουλιάι (Λιθουανία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

‘Αρης (ΕΛΛΑΔΑ)-‘Αζοβμας (Ουκρανία) 21:00

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ (Ισραήλ)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

Καντού (Ιταλία)-Πανελλήνιος (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Εστουντιάντες (Ισπανία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:00

Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)-Ροάν (Γαλλία)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-VEF Ρίγα (Λετονία)

Νίμπουρκ (Τσεχία)-Καχασόλ (Ισπανία)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Κράσνιε Κρίλια (Ρωσία)-Καζέρτα (Ιταλία)

Ανβίλ Βλότσλαβεκ (Πολωνία)-Αλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου