ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισοπαλία στο φινάλε για ΓΣ Αλμυρού

ισοπαλία-στο-φινάλε-για-γσ-αλμυρού-113396

Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο ΓΣ Αλμυρού απέναντι στον ΑΟ Σελλάνων, στο Δημοτικό γήπεδο Αθ. Ραγάζος του Αλμυρού, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Αλμυριώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 58’ με το γκολ του Κοντού, έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, καθώς ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και μέτριοι στη συνέχεια. Ο Κοντοβάς «έσωσε» τους Αλμυριώτες σκοράροντας στο 88’ έπειτα από σέντρα του Φλίγκου και χαρίζοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Κώστας Σταματίου παρέταξε την ομάδα του με τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Καψιώτης (δεξιά), Χολέβας, Στουρνάρας και Μπαρούτας (αριστερά) συνέθεσαν την αμυντική τετράδα.Θωμαΐδης και Αλεξανδρής ανέλαβαν τον ρόλο των αμυντικών χαφ, ενώ ως επιτελικός μέσος να ανέλαβε ο Μιχάλης. Όσον αφορά τις πτέρυγες, στα δεξιά τοποθετήθηκε ο Κοντοβάς, στα αριστερά ο Σκοπελίτης ενώ στην κορυφή του 4-3-3 αγωνίστηκε ο Φλίγκος.

Το παιχνίδι

Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΟ Σελλάνων, που είχε κερδίσει χώρο μέσα στο γήπεδο και προσπάθησε έως το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, η ομάδα του Αλμυρού έπειτα ανέβηκε, βρίσκοντας τα πατήματά της, ενώ είχε τις πρώτες της καλές στιγμές στο 23’ και 27’ με τα σουτ των Μιχάλη και Σκοπελίτη που πέρασαν άουτ.

Στο 34’, οι Αλμυριώτες είχαν εκ νέου επικίνδυνη στιγμή. Η φάση ξεκίνησε με την όμορφη συνεργασία από αριστερά των Σκοπελίτη – Μπαρούτα, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή και τους αντίπαλους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Σκοπελίτης από αριστερά, με τον Θωμαΐδη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λέμπα.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου σημειώθηκαν οι καλύτερες φάσεις εκατέρωθεν. Για τους γηπεδούχους ο Καψιώτης στο 43’ σέντραρε από δεξιά, με τον Φλίγκο να πιάνει την κεφαλιά, που κόντραρε σε αμυντικούς, οι οποίοι απομάκρυναν. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Αλεξανδρή που σούταρε κατευθείαν, αλλά η μπάλα και πάλι κόντραρε σε σώματα.

Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 44’, σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Κοντός, με τον Παπαδημητρόπουλο να πιάνει στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά και τον Σταυράκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Οι φιλοξενούμενοι… με φόρα από το πρώτο μέρος μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Κοντός έπαιξε το 1-2 με τον Δίπλαρη στον άξονα, με τον τελευταίο να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Σταυράκη, που μπλόκαρε την μπάλα, σώζοντας την εστία του Αλμυρού. Στο 50’, ο Βουκουμάνοβιτς γύρισε από αριστερά στον Υφαντή, με τον Στουρνάρα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 53’, ο Κοντοβάς από δεξιά έβγαλε στον Φλίγκο, που έκανε γυριστό σουτ αλλά μπλόκαρε ο Λέμπας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν, πάντως, να πετύχουν πρώτοι το γκολ, στο 58’ με τον Κοντό. Η φάση ξεκίνησε με τον Μπαλαμπάνο να βγάζει την κάθετη πάσα στον Κοντό, που πλάσαρε υποδειγματικά τον Σταυράκη για το 1-0 υπέρ του ΑΟ Σελλάνων. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κοντός από δεξιά βρήκε στην περιοχή τον Βουκουμάνοβιτς, που σούταρε για να απομακρύνει πάνω στη γραμμή ο Κόκκας, αποσοβώντας μια δεύτερη παραβίαση για τους Αλμυριώτες. Στο 80’ ο Αλεξανδρής έκανε το γύρισμα από πλάγια αριστερά, με τον Φλίγκο να σουτάρει απελπιστικά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε φάουλ που εκτέλεσε ο φορ των Αλμυριωτών.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και έφτασαν στην ισοφάριση στο 88’, με πλασέ του Κοντοβά, μετά τη σέντρα του Φλίγκου. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 και τον Αλμυρό να γλιτώνει από μια δεύτερη διαδοχική ήττα.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ – ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 1-1

Δημοτικό γήπεδο «Αθ. Ραγάζος»

Σκόρερ: 88’ Κοντοβάς – 58’ Κοντός

Διαιτητής: Ευάγγελος Λαθύρης (ΕΣΠ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Λιτοσελίτης, Γάκος (Φθιώτιδας)

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης (60’ Κόκκας), Μπαρούτας, Χολέβας, Στουρνάρας, Θωμαΐδης (71’ Γκατζούλης), Αλεξανδρής, Μιχάλης (46’ Τσιουρής), Κοντοβάς, Σκοπελίτης, Φλίγκος

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Λέμπας, Μετούσι, Μάτας, Αρχοντής, Κούρκουλας, Δίπλαρης (88’ Τζάνης), Μπαλαμπάνος (83’ Ξανθόπουλος), Παπαδημητρόπουλος (55’ Χάδιαρης), Βουκουμάνοβιτς, Κοντός, Υφαντής (90’ Γιαγιάκος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου