ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βαρέλα έκλαψε γιατί… κορόιδευαν τον γιο του στο σχολείο

ο-βαρέλα-έκλαψε-γιατί-κορόιδευαν-τον-118205

Ο Φερνάντο Βαρέλα του ΠΑΟΚ σκόραρε κόντρα στην ΑΕΛ και μας χάρισε μια από τις κορυφαίες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος, αφού έτρεξε στον γιο του που ήταν ball boy, τον αγκάλιασε και οι δύο μαζί ξέσπασαν σε κλάματα. Μια δυνατή στιγμή, από αυτές που δεν βλέπουμε και πολύ συχνά.

Ωστόσο, πίσω από το σκηνικό υπάρχει… παρασκήνιο. Ο Βαρέλα, το ήθελε αυτό το γκολ και ήθελε πολύ να το αφιερώσει στον γιο του για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Ο μικρός, που αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μετά το περσινό αυτογκόλ του πατέρα του στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό, δεχόταν τις κοροϊδίες των συμμαθητών του στο σχολείο για την απόδοση του πατέρα του και αυτό τον είχε ενοχλήσει πολύ.

Έχοντας αυτό στο μυαλό του ο παίκτης του ΠΑΟΚ, προφανώς ξέσπασε και ήθελε να το μοιραστεί με τον γιο του, όπως ακριβώς και έγινε.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έκλαψα»

Στους λόγους που τον έκαναν να συγκινηθεί μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Λάρισα αναφέρθηκε ο Φερνάντο Βαρέλα. Μάλιστα, στη συνέντευξή του στη Nova, τον λόγο πήρε και ο γιος του ο οποίος ήταν σίγουρος πως θα βρει δίχτυα απέναντι στη Λάρισα.

«Το ήξερα και του είχα ζητήσει να τον φέρω στο γήπεδο. Ήξερα πως ο γιος μου θα είναι πίσω από την εστία. Μου είχε πει “μπαμπά θα είμαι πίσω από το τέρμα πρέπει να σκοράρεις σήμερα” και το κατάφερα», είπε για να πάρει τον λόγο ο γιος του Βαρέλα και να πει: «Ο πατέρας μου είναι μέρος της ζωής μου είναι πολύ σημαντικός και σε όποια εστία και να το έβαζε το γκολ θα πήγαινα μαζί του να το πανηγυρίσω. Θέλω να του μοιάζω να είμαι σαν και αυτός δυνατός, θέλω να γίνω και εγώ ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω».

Στη συνέχεια ο Φερνάντο Βαρέλα είπε: «Το γκολ αυτό είναι αφιερωμένο στην οικογένειά μου. Πέρασα πολλά την περσινή σεζόν, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μένα να έχω βάλει ένα γκολ και ένα αυτογκόλ (σ.σ. αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Γ. Καραϊσκάκης), ένιωθα άσχημα για τα παιδιά μου, ήθελα να πετύχω πολύ ένα γκολ σε ένα παιχνίδι που στο τέλος θα κερδίζαμε. Να βγάλω εκείνες τις εικόνες από το μυαλό μου και το έκανα. Πλέον είμαι ελεύθερος “μέσα” μου και θα το πανηγυρίσω.

Είναι η πρώτη φορά που κλαίω για γκολ που πετυχαίνω. Αλλά υπήρχαν πολλοί λόγοι. Ηταν εδώ η οικογένειά μου, ο γιος μου ήταν μέσα στο γήπεδο. Πριν το παιχνίδι μου είχε πει να σκοράρω και πως πρέπει να το κάνω σήμερα αυτό και το έκανα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν επιθυμεί οι δύο γιοι του να γίνουν ποδοσφαιριστές: «Να είναι χαρούμενοι θέλω. Και να μη γίνουν δε με πειράζει. Θέλω να ναι καλοί άνθρωποι, καλοί μαθητές και να πηγαίνουν καλά στο σχολείο τους, από εκεί και πέρα τους λέω πόσο σκληρή είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως τα παιδιά του μιλούν ήδη ελληνικά, είπε: «Μιλάνε ελληνικά, απλώς τώρα ντρέπονται και σας μίλησαν στα Αγγλικά. Έχουμε μία γυναίκα στο σπίτι Ελληνίδα που μας βοηθάει εκεί με τις δουλειές και μαζί της μιλάνε μόνο ελληνικά. Καμιά φορά και εγώ δεν καταλαβαίνω τι λένε και μου μεταφράζουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου