ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τρελή» ανατροπή για Ρήγα, επιβλήθηκε με 2-1 του ΓΣ Αλμυρού

τρελή-ανατροπή-για-ρήγα-επιβλήθηκε-120993

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι καθώς ο Σαββίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, προκειμένου να απαντήσουν στο τέρμα που πέτυχε ο Σκοπελίτης στο 64’.

Χωρίς συγκινήσεις

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, με τον ΓΣΑ να μένει πίσω και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Τα πρώτα δέκα λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα για τον Ρήγα, που είχε την κατοχή, όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει την εστία του Σταυράκη.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 16’, όταν μετά από σέντρα του Χατζηαθανασίου, ο Τζαβάρας έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα δεν έφυγε δυνατά από το κεφάλι του, με τον Σταυράκη να μπλοκάρει εύκολα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσιώλης έπιασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον γκολκίπερ του Αλμυρού να πέφτει και να μπλοκάρει. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τον Ρήγα να απειλεί ξανά στο 27’, με την κεφαλιά του Τζοβάρα να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα.

Τρία λεπτά αργότερα, μετά από συνεργασία του Μπόρα με τον Τσελεπή, ο τελευταίος σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Σταυράκη, στην τελευταία ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο.

Ο ΓΣΑ όπως παρατάχθηκε χθες στο γήπεδο του Βελεστίνου (φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ)

«Τρελό» το… β’ μέρος

Στο 2ο ημίχρονο, που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ο Ρήγας έκανε την πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 58’. Στην αντεπίθεση ο Τσελεπής έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως ο Σταυράκης μάζεψε την μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή του ΓΣ Αλμυρού να κάνει την πρώτη του προσπάθεια. Μετά από σέντρα του Κυπτίου από αριστερά, ο Τσιουρής έκανε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Αλμυρός έκανε την έκπληξη και προηγήθηκε. Συγκεκριμένα, ο Κυπτίου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζοβάρας δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα και ο Σκοπελίτης μέσα από την περιοχή την έστειλε στη δεξιά γωνία, κάνοντας το 1-0.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 73’ καθώς ο Σαββίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάνοντας πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του να κρατήσει το σκορ.

Πάντως, ο ΓΣΑ είχε καλή ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματά του, καθώς στο 75’ ο Φλίγκος απέφυγε τον Αλεξίου, δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαγιάννη.

Ο Ρήγας κοντά στο τέλος του αγώνα έφτασε από την κόλαση στον παράδεισο…

Αρχικά οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 84ο λεπτό, όταν ο Σπαθής εκτέλεσε το κόρνερ, ο γκολκίπερ του ΓΣ Αλμυρού γλίστρησε στην έξοδο που επιχείρησε, με τον Αλεξίου να κάνει την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Όμως στο 87’ ο Ρήγας κέρδισε και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαρούτα στον Μπόρα, με τον Σπαθή να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ, μια μέρα μετά τα γενέθλια του. Στα λεπτά που απέμειναν οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία, με τον Ρήγα να παίρνει τους τρείς βαθμούς στο ντέρμπι.

Στα μελανά σημεία της αναμέτρησης, συγκαταλέγονται η σύρραξη και ένταση ανάμεσα σε μέλη των δύο ομάδων προς τα αποδυτήρια στο τέλος του α’ μέρους, ενώ ένταση υπήρξε και στην κερκίδα μετά την επίτευξη του 2-1.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 2-1

Σκόρερ: (84’ Αλεξίου, πεν. 87’ Σπαθής – 64’ Σκοπελίτης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Κυριάκος. Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (62’ Νασιακόπουλος), Μπόρας, Τζοβάρας (90+2 Παπακώστας), Τσιώλης (90+1 Ράπτης), Τσελεπής (80’ Παπαγεωργίου)

ΓΣΑ (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Αλεξανδρής, Χολέβας, Σαββίδης, Κυπτίου (83’ Κόκκας), Στουρνάρας, Φλίγκος, Μιχάλης (59’ Τσιουρής), Σκοπελίτης (76’ Θωμαΐδης).

Σταματίου: «Μακράν η χειρότερη εμφάνιση»

Φανερά δυσαρεστημένος με την εμφάνιση των παικτών του εμφανίστηκε ο προπονητής του ΓΣ Αλμυρού, Κώστας Σταματίου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο, ενώ μίλησε και για τις «παγίδες» της κατηγορίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ήταν μακράν η χειρότερη εμφάνιση για την ομάδα του Αλμυρού, σε όλα τα επίπεδα. Δεν θέλω να πω πάρα πολλά, γιατί είμαι πολύ στεναχωρημένος, όχι μόνο από την έκβαση του παιχνιδιού, αλλά κι από την απόδοση της ομάδας μου. Δε με έχουν συνηθίσει τα παιδιά σε τέτοιες εμφανίσεις. Βεβαίως, δε μπορώ να μην αναλάβω τις ευθύνες μου. Όταν μία ομάδα παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα, ο πρώτος που ευθύνεται είναι ο προπονητής και εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά. Θα συζητήσουμε όλη τη βδομάδα. Απλά ίσως τώρα κατάλαβαν γιατί είμαι πάντα επιφυλακτικός, ότι η κατηγορία αυτή έχει “παγίδες”, ότι ποτέ μία ομάδα η οποία πρωτοεμφανίζεται στη Γ’ Εθνική δεν μπορεί να επαναπαύεται και, δυστυχώς, πήραμε το πρώτο μήνυμα. Ελπίζω να είναι το τελευταίο, είμαστε σοβαρή ομάδα κι αν θέλουμε να μην έχουμε και άλλες ιστορίες θα πρέπει να ανακάμψουμε, να δούμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας. Συγχαρητήρια στον Ρήγα και του εύχομαι καλή συνέχεια σε αυτό που ελπίζει να κάνει».

Για το αν μετά το 1-0 οι παίκτες του πίστεψαν πως πήραν το παιχνίδι: «Όχι, γενικά ο Αλμυρός πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση. Ίσως ήταν και συγκυρία που βάλαμε πρώτοι γκολ, αυτό δε μου λέει τίποτα. Εγώ κοιτάω συνολικά την ομάδα, κοιτάω συνολικά την απόδοση των παικτών και σήμερα, δυστυχώς, προσωπικά θεωρώ ότι δε μας άξιζε τίποτα».

Αλεξίου: «Αφιερωμένη η νίκη στον Απ. Παπαγεωργίου»

Ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδας του ήταν ο Γιώργος Αλεξίου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΓΣΑ, αφιερώνοντας τη νίκη στη μνήμη του εκλιπόντα Απόστολου Παπαγεωργίου,που την περασμένη Πέμπτη έφυγε από τηζωή, ενώ σε ερώτηση για την ένσταση που εκκρεμεί τόνισε πως οι παίκτες ασχολούνται μόνο με το αγωνιστικό μέρος. Αναλυτικά:

«Πριν πω το οτιδήποτε για τον αγώνα, τη νίκη μας την αφιερώνουμε στη μνήμη του Απόστολου Παπαγεωργίου, έναν φίλαθλο της ομάδας. Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν μία πολύ σημαντική νίκη της ομάδας μας κι ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτή, δηλαδή με την ανατροπή. Ήταν ένα κομβικό ματς για εμάς, το είχαμε “σημαδέψει”, ότι πρέπει να το κερδίσουμε, ένα ματς στην έδρα μας. Το πρωτάθλημα τελειώνει, μπαίνουμε σιγά-σιγά προς το τέλος και κάθε ματς ο Ρήγας, βάσει της θέσης που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, πρέπει να το κερδίζει, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Ξεκινήσαμε, όντας πιο δραστήριοι από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο. Έχω πει και θα ξαναπώ πάλι πολλές φορές ότι η ομάδα μας αποτελείται από νεαρούς αθλητές και αυτό το «πρέπει» κάθε αγωνιστική μας φόρτωνε ένα επιπλέον βάρος, αλλά σήμερα δείξαμε πως αυτή η ομάδα έχει ψυχικά αποθέματα και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Αυτό που μετρά δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος. Γι’ αυτό σήμερα είμαι διπλά χαρούμενος. Γιατί δείξαμε ότι είμαστε μία ομάδα που μέχρι το τέλος θα παλέψει όλα τα παιχνίδια και, μακάρι, με λίγο τύχη, να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την ένσταση του Ρήγα που εκκρεμεί: «Εμείς δε μένουμε σε αυτό το κομμάτι, αυτό αφορά καθαρά τη διοίκηση. Εμείς αυτό που κοιτάμε, απ’ όσα ματς έμειναν ακόμα, είναι να πάρουμε το μέγιστο των βαθμών. Γίνεται να κάνουμε “επτά στα επτά”; Κι από ’κει και πέρα, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα κάνουμε έναν απολογισμό. Έρχεται, δεν έρχεται η ένσταση, δε μπορούμε να το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου