ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φτωχή …αλλά νέα νίκη, για τον Ολυμπιακό Βόλου

φτωχή-αλλά-νέα-νίκη-για-τον-ολυμπιακό-121071

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας και του Αχιλλέα Φαρσάλων, με το αγαπημένο 1-0, για την 19η αγωνιστική, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 30 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι, που δεν απειλήθηκαν από τους Φαρσαλινούς έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ήταν ανώτεροι από την αντίπαλη ομάδα και προηγήθηκαν με το τέρμα του νεοαποκτηθέντα Χρήστου, στο 33ο λεπτό, με κεφαλιά.

Οι Βολιώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι στο 7’, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και περισσότερα τέρματα, ανά διαστήματα, όταν και δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά στα καρέ των Φαρσαλινών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Λούγκος, όσο και ο Καμπλιώνης αποχώρησαν τραυματίες από το παιχνίδι, ενώ τους ερυθρόλευκους στήριξαν οι φίλαθλοι τους, που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό και καταχειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμη νικηφόρου αγώνα.

Πώς παρατάχθηκε

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Καραγκιολίδη, την ώρα που το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Σάββας και το αριστερό ο Γελαδάρης. Νόνης και Τόσκας τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας για τους ερυθρόλευκους, ενώ ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Λούγκος και Ρόκας. Μπροστά τους στον άξονα έπαιξε ο Ευθυμιάδης, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Διβανές (δεξιά) και Καμπλιώνης (αριστερά). Στη θέση του σέντερ φορ τοποθετήθηκε ο Χρήστου, που έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός.

Το α’ μέρος

Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου, καταγράφοντας τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 6’, σουτ του Διβανέ κόντραρε σε πόδι αμυνόμενου, που απομάκρυνε την μπάλα ενώ στο 7’ ο Καμπλιώνης σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Χάμου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά, ορεξάτος, δείχνοντας τη διάθεση να διεισδύει στα καρέ του Χάμου και να δημιουργεί επικίνδυνες στιγμές, απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων, που προσπαθούσε να προσέξει κυρίως τα μετόπισθεν.

Τον επιθετικό οίστρο των ερυθρόλευκων στα πρώτα λεπτά, διαδέχθηκε μια… χαλάρωση, καθώς ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν να βγουν μπροστά, με πρωταγωνιστή τον Νεμπεγλέρα, ωστόσο οι σέντρες του στον Μάρκου και τον Αραπίτσα στο 23’ και το 28’ δεν είχαν αντίκρισμα, αφού οι προσπάθειες αμφότερων έμειναν ημιτελείς και ο Καραγκιολίδης δήλωσε «παρών».

Οι Βολιώτες, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα, άρχισαν να παίρνουν και πάλι… τα πάνω τους, με τον Χρήστου αρχικά στο 31’ να απειλεί με κεφαλιά, που δεν ανησύχησε τον Χάμο. Όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο 25χρονος φορ των ερυθρόλευκων, δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας και το παρθενικό του γκολ με τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα, στο 33’, ο Διβανές σέντραρε και ο Χρήστου νίκησε με κεφαλιά τον Χάμο και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, γράφοντας το 1-0.

Στο 36’, ήταν η σειρά του Ευθυμιάδη να απειλήσει με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά την κεφαλιά-πάσα του Χρήστου, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Χάμο που απέκρουσε. Από την άλλη, σουτ του Βούλγαρη στο 41’ απέκρουσε σταθερά ο Καραγκιολίδης, σε μια φάση με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τους ερυθρόλευκους προηγούμενους με το τέρμα του Χρήστου, από το 33’.

Το β’ μέρος

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν ψηλά, χωρίς να μπορούν να βρουν ρυθμό. Ένα σουτ του Ρόκα στο 48’ πέρασε απελπιστικά άουτ, ενώ στο 60’ νέο γυριστό σουτ του Καμπλιώνη δε βρήκε στόχο, όπως και κεφαλιά του Νόνη στο 68’.

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να πιέσουν και να επιτεθούν με οργανωμένες επιθέσεις, ωστόσο δε μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην τελική προσπάθεια. Κεφαλιά του Σέττου στο 74’, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, από κόρνερ του Διβανέ πέρασε άουτ, ενώ νέα προσπάθεια του και σουτ του φορ των γηπεδούχων από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο επόμενο λεπτό απέκρουσε ο Χάμος.

Κεφαλιά του Τόσκα στο 79’ αποκρούστηκε και πάλι από τον γκολκίπερ των Φαρσαλινών. Η τελευταία προσπάθεια ανήκε στον Ολυμπιακό, με το σουτ του Σέττου να περνά πάνω από την εστία του Χάμου και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την 3η συνεχόμενη νίκη των γηπεδούχων και μάλιστα με το ίδιο σκορ, μετά τα …διπλά σε Βελεστίνο και Σέλλανα.

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται και για δύο φάσεις, στις οποίες δεν υπεδείχθη πέναλτι από το διαιτητή του αγώνα, κ. Παπακωσταντίνου. Στην πρώτη περίπτωση, ο Καμπλιώνης μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Κούλπα να τον ανατρέπει καθαρά, αλλά τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη δεύτερη και συγκεκριμένα στο 82΄, ο Μέμμος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Διβανέ να μαρκάρεται από αντίπαλο ποδοσφαιριστή και να πέφτει στο έδαφος, ωστόσο και πάλι ο διαιτητής δε βρήκε κάτι επιλήψιμο και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1-0

Σκόρερ: 33’ Χρήστου

Κίτρινες: Σάββας – Κούλπας, Καραγκούνης, Κουρούμαλος

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος (43’ λ.τ. Δ. Κόκας), Διβανές, Ρόκας, Χρήστου (71’ Σέττος), Ευθυμιάδης (78’ Μέμος), Καμπλιώνης (90’ λ.τ. Αγγελής)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου (57’ Κατσανάκης), Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Καραμπούζης, Τλούπας, Αραπίτσας (82’ Κομισόπουλος), Καραγκούνης, Βούλγαρης

Μπακάλης: «Αμυνα για σεμινάριο»

Σεμιναριακού επιπέδου χαρακτήρισε την άμυνα της ομάδας του ο Λάκης Μπακάλης, με τον τεχνικό των ερυθρόλευκων να προσθέτει μεταξύ άλλων πως ο Χρήστου είναι χαρισματικός φορ που σκοράρει. Όσον αφορά την κατάσταση των τραυματιών Λούγκου και Καμπλιώνη, σχολίασε πως η κατάσταση του πρώτου δεν αποπνέει ανησυχία, ενώ για τον δεύτερο θα χρειαστούν κάποιες μέρες για αποθεραπεία. Αναλυτικά: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο, εκτός από το 25’ έως το 35’, που χάσαμε τον έλεγχο από κακές πάσες και οργάνωση παιχνιδιού, χωρίς όμως να απειληθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά στο πρώτο 15λεπτο. Από εκεί και πέρα μας έλλειπε η τόλμη για να πετύχουμε το 2ο και το 3ο γκολ. Σε γενικές γραμμές η ομάδα ήταν καλή. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τις συνεχόμενες νίκες και την προσπάθεια σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα», ακόμη μετά από ερώτηση ο τεχνικός των ερυθρόλευκων πρόσθεσε: «Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας είναι για σεμινάριο. Όλοι μας οι αντίπαλοι, μας έχουν κάνει πολύ λίγες ευκαιρίες. Δουλεύουμε και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δεν μας βγαίνει. Κάθε φορά βελτιωνόμαστε. Ίσως η ανασταλτική μας λειτουργία, μας δίνει τα θετικά αποτελέσματα. Συγχαρητήρια και στην αξιόλογη και μαχητική ομάδα του Αχιλλέα. Επίσης, εύχομαι και στον φίλο μου τον Τάκη Παραφέστα τα καλύτερα για τη συνέχεια».

Παραφέστας: «Κέρδισε δίκαια ο Ολυμπιακός»

Ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων, Τάκης Παραφέστας, τόνισε πως η νίκη των ερυθρόλευκων ήταν δίκαιη και υπερτέρησαν στα σημεία. Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Λαρισαίος προπονητής: «Πιστεύω ότι έγινε ένα δυνατό, καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι, που οφείλεται στη διάθεση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός Βόλου υπερτέρησε στα σημεία και κέρδισε δίκαια το παιχνίδι. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε, αλλά μας έλειπε η τελική προσπάθεια για να διεκδικήσουμε κάτι. Θέλω να ευχηθώ στον φίλο μου τον Λάκη Μπακάλη καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και να πετύχει τον στόχο του. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στη Γ’ Εθνική και συνεχίζουμε να διεκδικούμε και το κύπελλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου