ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επική ανατροπή για τη Νίκη Βόλου

επική-ανατροπή-για-τη-νίκη-βόλου-482944

Ενα συγκλονιστικό παιχνίδι σε εξέλιξη παρακολούθησαν χθες όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο Παντελής Μαγουλάς. Η Νίκη πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον μαχητικό Μακεδονικό στις καθυστερήσεις με γκολ του Ντάνισιτς και σκορ 3-2! Πολλές χαμένες ευκαιρίες, απογοήτευση, επική ανατροπή, εναλλαγές συναισθημάτων, πάθος, αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό και ένας υπέροχος κόσμος που έσπρωξε τους κυανόλευκους στην σπουδαία αυτή επικράτηση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά μιας αναμέτρησης που πολλά χρόνια είχαν να παρακολουθήσουν όμοια της στη Νέα Ιωνία!

 
Θα μπορούσε ο τίτλος του παιχνιδιού της 9ης αγωνιστικής της Football League 2  να ήταν Ντάνισιτς – Χατζημηνάς σημειώσατε ένα! Αυτοί αποτέλεσαν τους δυο πρωταγωνιστές της αναμέτρησης χωρίς να μπορούμε να αδικήσουμε την προσπάθεια των υπολοίπων ποδοσφαιριστών. Ο Κροάτης επιθετικός της Νίκης πέτυχε τα δυο από τα τρία γκολ των κυανόλευκων, ενώ ο Χατζημηνάς ήταν ο άνθρωπος που σταμάτησε πέντε μεγάλες ευκαιρίες των γηπεδούχων και μέχρι στις καθυστερήσεις τον βαθμό. Εκεί όμως νικήθηκε από τον Ντάνισιτς με διπλή προσπάθεια και με την βοήθεια του δοκαριού!
Ηταν το 92’ όταν ο Κροάτης έγραψε το τελικό 3-2 και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στην κερκίδα, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό. Ο Μακεδονικός είχε προηγηθεί με 0-1, ήρθε η ισοφάριση με τον Ντάνισιτς στο 60’, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα στο 69’ με τον Πεχλιβάνη, ήρθε ο Γραμματικόπουλος να ισοφαρίσει στο 85’ και το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος ο Ντάνισιτς, που στις καθυστερήσεις πέτυχε το νικητήριο τέρμα.
 
Κακή η Νίκη στο πρώτο μέρος
Ο Αρμάντο Μαρέντζι δεν έκανε τελικά τις αλλαγές που αναμενόταν και παρέταξε μια ενδεκάδα προβλεπόμενη χωρίς εκπλήξεις και πολλά νέα πρόσωπα. Μόνο οι Διγκόζης και Γραμματικόπουλος επέστρεψαν σε σχέση με το ματς με τον Εορδαϊκό στο βασικό σχήμα, που εμπεριείχε όμως αλλαγές σε θέσεις, με τον Πετρά να αγωνίζεται ως δεξί χαφ και τον παρτενέρ του αρχηγού στο κέντρο να αποτελεί ο Νάστος.
Μόλις στο 4ο λεπτό η Νίκη έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Κοντσίδη να διώχνει προ του Γραμματικόπουλου. Η μπάλα φαινόταν ότι κατευθυνόταν στα δίκτυα και ότι θα σημειώνονταν αυτογκόλ, αλλά τελικά κατέληξε μόλις κόρνερ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους κυανόλευκους. Αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο κέντρο οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν ασύνδετοι και έχαναν εύκολα την μπάλα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που γίνονταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Στο 12’ λίγο έλειψε ο Μακεδονικός να προηγηθεί, αλλά ο Κόσογλου έδειξε τα αντανακλαστικά του και με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ξαγοράρη στο δεξί γάμα. Επτά λεπτά μετά ο Μαϊστρέλλης έκανε λάθος απόκρουση με το κεφάλι και έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Αναστασίου, που ευτυχώς όμως για τη Νίκη σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής.
Αμέσως μετά η Νίκη έχασε δυο καλές διαδοχικές ευκαιρίες. Ο Ντάνισιτς σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα ενώ είχε πορεία προς τα δίκτυα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ, ενώ στην επαναφορά ο Βακουφτσής έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Γραμματικόπουλος έπιασε το γυριστό σουτ που έφυγε μόλις άουτ.
Η απόδοση της Νίκης ήταν πάντως κάτω του μετρίου. Οι ευκαιρίες λιγοστές για τους κυανόλευκους, αφού η ομάδα ήταν κομμένη στα δύο και δεν υπήρχε σωστή κυκλοφορία. Ετσι ο Μακεδονικός έβρισκε την ευκαιρία να «χτυπά» με γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Γραικός στο 27’ έκλεψε την μπάλα πίσω από το κέντρο, διήνυσε όλο το γήπεδο και χωρίς να βρεθεί ούτε ένας παίκτης να τον σταματήσει μπήκε στην περιοχή και έβγαλε για τον Αναστασίου. Αυτός με προβολή στην αρχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόσογλου, αλλά με την τρίτη προσπάθεια βρήκε δίκτυα και έβαλε τον Μακεδονικό μπροστά στο σκορ με 0-1. Φαίνεται πως αυτό το γκολ αφύπνισε τους κυανόλευκους που άρχισαν να πιέζουν περισσότερο. Τρία λεπτά μετά μάλιστα ο Σαμαράς με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή απείλησε την εστία του Μακεδονικού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Σαν να μην έφτανε το γκολ που δέχτηκε η Νίκη, πριν καλά – καλά συνέλθουν οι κυανόλευκοι, ο Αρμάντο Μαρέντζι αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Ο Παπαδήμας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Στουρνάρα στο 35’. Ο έμπειρος αμυντικός αγωνίστηκε αναγκαστικά ως στόπερ, ως παρτενέρ του Μαϊστρέλλη. Δύο ακόμα φορές απείλησε η Νίκη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Στο 37’ ο Καρακώστας έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά απέκρουσε ο Χατζημηνάς, ενώ σε ετοιμότητα βρέθηκε ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά από σέντρα του Νάστου και κεφαλιά του Μαϊστρέλλη έκανε μια πολύ δύσκολη επέμβαση και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το 0-1 υπέρ της.
 
Επική ανατροπή
Με δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Νίκη που μπήκε με σκοπό να πιέσει. Στο 48’ ο Γραικός έβγαλε πάνω στην γραμμή την μπάλα μετά από κόρνερ του Γραμματικόπουλου και κόντρα μέσα στην περιοχή κι ενώ ο Μαϊστρέλλης ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντάνισιτς βγήκε τετ α τετ με τον Χατζημηνά, αλλά παρενέβη τελευταία στιγμή ο Παπαδόπουλος και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κροάτη. Εν τω μεταξύ ο Μακεδονικός προσπαθούσε να ανακόψει τον ρυθμό των κυανολεύκων με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Μια από αυτές ήταν η αιτία να υπάρξει σύρραξη των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο για μερικά λεπτά, αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Στο 55’ ο Χατζημηνάς έκανε ακόμα μια σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Βακουφτσή μετά από σέντρα του Διγκόζη. Στην κερκίδα εν τω μεταξύ τα πνεύματα οξύνθηκαν, αφού οι παίκτες του Μακεδονικού συνέχισαν να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κερδίσουν λεπτά. Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε για τη Νίκη, που στο 59’ απείλησε ξανά με σουτ του Ντάνισιτς που κατέληξε άουτ. Τελικά στο 60’ οι κυανόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν. Ο Γραμματικόπουλος έπιασε την κεφαλιά, οι αμυντικοί έδιωξαν και η μπάλα στρώθηκε στον Ντάνισιτς που από κοντά με σουτ έκανε το 1-1.  
Στο δεύτερο μέρος μόνο η Νίκη υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μακεδονικός αμύνονταν μαζικά και το μόνο που προσπαθούσε να κάνει είναι να καταστρέφει το παιχνίδι των κυανολεύκων, που είχαν ανεβάσει στο κατακόρυφο την απόδοση τους σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 65’ το σουτ του Γραμματικόπουλου από το ύψος της περιοχής ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Χατζημηνά. Κι εκεί που φαινόταν το γήπεδο να είχε γείρει και η Νίκη έπαιζε στο μισό τον αντίπαλό της, μια λάθος πάσα του Καρακώστα έβγαλε τους φιλοξενούμενους στην αντεπίθεση και πέτυχαν μάλιστα στην πρώτη τους επίσκεψη στο δεύτερο μέρος στα καρέ του Κόσογλου το 1-2! Συγκεκριμένα στο 69’ ο Αναστασίου έκλεψε την μπάλα, έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και ενώ φαινόταν ότι οι Στουρνάρας και Μαϊστρέλλης ήλεγχαν την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκαναν λάθος συνεννόηση μεταξύ τους και ο Αναστασίου έστρωσε στον Πεχλιβάνη που σούταρε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόσογλου. Στο 75’ ο Μακεδονικός έχασε διπλή ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο τέρμα, αφού οι παίκτες της Νίκης δεν είχαν συνέλθει από το σοκ. Καλφάκης και Τσάτσας δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κόσογλου και έτσι και η Νίκη κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για τον βαθμό.
Στο 78’ ο Ντάνισιτς δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά από τον Χατζημηνά που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, στο 82’ ο Γραμματικόπουλος με σουτ τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μακεδονικού, ενώ στην επαναφορά ο Βλάχος σούταρε αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χατζημηνάς, που αναμφίβολα ήταν ο πρωταγωνιστής των φιλοξενουμένων. Δύο λεπτά μετά ο Βακουφτσής με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα του Μακεδονικού, ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γραμματικόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-2. Η Νίκη αναθάρρησε και άρχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά και για το τρίτο γκολ. Στο 88’ σουτ του Ντάνισιτς έφυγε μόλις άουτ, ενώ προηγουμένως κεφαλιά του ίδιου παίκτη έδιωξαν οι αμυντικοί προ της εστίας. Τελικά ο Κροάτης ότι δεν έκανε στις δυο προηγούμενες φάσεις, το έκανε στις καθυστερήσεις! Μετά από κεφαλιά του Μαϊστρέλλη η μπάλα στρώθηκε στον Ντάνισιτς που αρχικά νικήθηκε από τον Χατζημηνά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα με τη βοήθεια και του δοκαριού στα δίκτυα! Πραγματικά αυτό που επικράτησε αμέσως μετά στο Παντελής Μαγουλάς δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ο κ. Παπαγεωργίου εν τω μεταξύ κράτησε ακόμα οκτώ λεπτά καθυστερήσεις… Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της Νίκης έπεσαν στο χορτάρι καταβεβλημένοι από την υπερπροσπάθεια και μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν το ότι είχαν καταφέρει ένα χαμένο παιχνίδι να το «γυρίσουν» και να πάρουν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς!
 
 
FOOTBALLLEAGUE 2   - 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ                    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
            3                                  2
Σκόρερ: 61’, 92’ Ντάνισιτς, 84’ Γραμματικόπουλος, – 27’ Αναστασίου, 69’ Πεχλιβάνης
Κίτρινες: Νάστος, Μαϊστρέλλης, Διγκόζης – Σαμπιασβίλι, Τσάτσας
Διαιτητής: Παπαγεωργίου (Αρτας)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κόσογλου, Σαμαράς (80’ Βλάχος), Καρακώστας, Παπαδήμας (36’ Στουρνάρας), Μαϊστρέλλης, Νάστος, Διγκόζης, Πετράς, Ντάνισιτς (93’ Κουτσογιάννης), Γραμματικόπουλος, Βακουφτσής
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χατζημηνάς, Γραικός, Κατσαμακίδης, Τέλος, Κοντσίδης, Ξαγοράρης (60’ Πεχλιβάνης), Μ. Παπαδόπουλος (67’ Καλφάκης), Τσάτσας, Π. Παπαδόπουλος, Αναστασίου,  Σαμπιασβίλι
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου