ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-483206

Σχολή ελληνικού ποδοσφαίρου!  

Τη δημιουργία μιας… σχολής ελληνικού ποδοσφαίρου σε πορτογαλικά πρότυπα προσπαθεί να προωθήσει ο Φερνάντο Σάντος σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων που παρουσίασε χθες στον Σοφοκλή Πιλάβιο.
 
Ένα από αυτά τα σημεία που προτείνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι η δημιουργία Εθνικών ομάδων για κάθε ηλικία, δηλαδή, μια για 15 ετών, μία για 16 ετών κ.τ.λ.
 
Την πρόταση αυτή την έκανε μετά από αρκετές συναντήσεις με τους άμεσους συνεργάτες του στην Εθνική ομάδα, τον Τάκη Φύσσα και τον Ζήση Βρύζα.
 
Οι βασικοί άξονες του σχεδίου που παρουσίασε
 
- Το οργανόγραμμα δομής και στελέχωσης των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.
 
- Η προοπτική δημιουργίας επιπλέον εθνικών ομάδων -εκτός των υφισταμένων- με συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγοριοποίηση.
 
- Η αναδιαμόρφωση και περαιτέρω βελτίωση και αξιοποίηση των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΟ, καθώς και η παροχή κινήτρων συμμετοχής σε κλιμάκια των εθνικών ομάδων στους διαγωνιζόμενους σε αυτά αθλητές.
 
-        Η τήρηση αρχείου των παικτών όλων των εθνικών ομάδων από το κατώτερο, ηλικιακά, κλιμάκιο έως την Εθνική Ανδρών και η διαρκής παρακολούθηση της εξέλιξής τους.
-         
…Το επιτελείο της Εθνικής ομάδας αρχίζει επαφές   και με τις Ενώσεις, ενώ οι Ενωσιακοί προπονητές μέσα στο  μήνα θα παρακολουθήσουν προπονητικό σεμινάριο.
 
 
 
 
 
 
Παρά τα όσα είπε χθες ο Στράτος Γιδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε και που ουσιαστικά έκανε τη δουλειά του πριν από ένα κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι, στη προσπάθεια του να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια, η πεποίθηση που πλανάται πάνω από το Παντελής Μαγουλάς είναι ότι το σημερινό ματς με τον Μακεδονικό είναι για κάποιους η τελευταία ευκαιρία…
 
 Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
  
Ο Γιδόπουλος έπρεπε ως μεγαλομέτοχος της ομάδας να βγάλει προς τα έξω ενόψει του σημερινού ματς μια εικόνα ενότητας και εμπιστοσύνης προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Από την πλευρά του πάντως απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την οποιαδήποτε πληροφορία διέρρευσε στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες και τον ήθελε δυσαρεστημένο από τεχνική ηγεσία και παίκτες.
«Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο θυμόσοφος λαός, κι αν και ο Μαρέντζι είναι από άλλη χώρα και μπορεί να μην το γνωρίζει, καταλαβαίνει και ο ίδιος πάντως ότι τα περιθώρια γύρω από την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία έχουν στενέψει επικίνδυνα.
Το θέμα δεν είναι το αποτέλεσμα από το σημερινό παιχνίδι. Δεν εξαρτώνται οι αποφάσεις του Στράτου Γιδόπουλου από αυτό. Ο μεγαλομέτοχος ζητάει να δει αλλαγές σε πρόσωπα, νοοτροπία, διάθεση και τρόπο παιχνιδιού. Υπάρχει πιθανότητα τα ΜΜΕ που έβγαλαν προς τα έξω πληροφορίες από κύκλους της διοίκησης να διαψευστούν σε περίπτωση μόνο που ο μεγαλομέτοχος πειστεί ότι κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα…
Αυτό το γράψαμε επανειλημμένως μέσα στην εβδομάδα. Ότι δηλαδή αν ο Μαρέντζι αποδείξει ότι κάτι έχει αλλάξει, τότε θα συνεχίσει στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι παρασκηνιακά ίσως υπήρξαν επαφές και με άλλους προπονητές. Η συνάντηση του Κροάτη με τον Στράτο Γιδόπουλο πάντως μεταφέρεται για μετά το παιχνίδι και δεν έγινε ούτε χθες. Τότε θα κληθεί να πάρει αποφάσεις ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ίσως υπάρξουν εξελίξεις. Ο ίδιος δείχνει όμως καλύτερη διάθεση, σε σχέση με τις πρώτες ημέρες μετά το άτυχο αποτέλεσμα κόντρα στον Εορδαϊκό και την κακή εμφάνιση στην Πτολεμαΐδα.
Ενα διαφορετικό πρόσωπο περιμένει να δει όμως και ο κόσμος. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κριτής για όλους όσοι στελεχώνουν την κυανόλευκη ομάδα. Ο κόσμος μπορεί να είναι απογοητευμένος, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, όμως θέλει να βλέπει και προσπάθεια από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτό λοιπόν περιμένει και σήμερα. Αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση πρέπει να συνδυαστούν οπωσδήποτε, ώστε να αλλάξει η εντύπωση που υπάρχει και ο προβληματισμός να αντικατασταθεί από την αισιοδοξία…
 
 
 
 
 
Εσοδα!
Σημαντικά έσοδα θα προκύψουν απο τη νέα συμφωνία του Ολυμπιακού για τη χορηγία στη φανέλα. Ο ΟΠΑΠ λέγεται οτι θα δίνει επί τριετία 500.000 ευρώ το χρόνο!
Β.Ζ
 
Παρακολούθησαν την προπόνηση
Μαζί παρακολούθησαν τη χθεσινή προπόνηση στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Στράτος Γιδόπουλος και ο πρόεδρος Δημήτρης Ιωαννίδης. Οι δυο άνδρες ήθελαν να περάσουν το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία ότι είναι δίπλα τους, αλλά και παράλληλα πόσο σημαντικά αντιμετωπίζουν τη σημερινή αναμέτρηση με τον Μακεδονικό.
Αγ. Θαν.
 
Αφήνει καλές εντυπώσεις
Αφήνει καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις της Νίκης Βόλου ο Λιβεριανός με αγγλικό διαβατήριο σέντερ φορ Σαμ Σαϊντί. Βέβαια εξαρτάται από πολλά πράγματα αν τελικά αποφασίσει η διοίκηση να τον ντύσει στα κυανόλευκα… Πάντως κατά γενική ομολογία δείχνει ότι αποτελεί έναν παίκτη που θα μπορούσε να είναι μια από τις μεταγραφές της Νίκης τον Ιανουάριο.
Αγ. Θαν.
 
Απρόοπτο
Ενα πρωτοφανές και απρόοπτο πρόβλημα προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας και εμπόδισε τις προπονήσεις των ομάδων της περιοχής. Κάποιο ζωάκι είχε πεθάνει κάτω από τις κερκίδες, αλλά δεν μπορούσε να εντοπιστεί από τους φύλακες. Η δυσοσμία ήταν έντονη και η πλευρά προς τις κερκίδες αποφεύγονταν από όλες τους παίκτες…
Αγ. Θαν.
 
Το «χάλασε»
Ο Πύρασος ήταν από τις ομάδες που έδειχνε μια σταθερότητα στο θέμα του προπονητή αλλά φέτος το “χάλασε”, αλλάζοντας ήδη δυο τεχνικούς μετά από μόλις 7 αγώνες!!!
Β.Ζ
 
Η εισήγηση
Τη σεζόν 2011-12 η Δ’ Εθνική θα διεξαχθεί με 140… Ο στόχος της επιτροπής είναι να μείνουν στην κατηγορία 80 από τις νυν συμμετέχουσες ομάδες, οι οποίες μαζί με τις 56 που θα κερδίσουν την άνοδό τους από τα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και τις 7 που θα υποβιβαστούν από τη Football League 2 θα συγκροτούν έναν αριθμό 143 σωματείων. Αν κάποιος μάλιστα πάρει ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν και σύλλογοι που θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής, τότε ο επιθυμητός αριθμός των 140 ομάδων είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί.
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα υπάρχει «επισκέπτης» σήμερα στην κερκίδα;
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου