ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η φιλία… έγινε εξώδικο

η-φιλία-έγινε-εξώδικο-483666

Κάποτε ήταν φίλοι κολλητοί, αλλά φαίνεται πως το γυαλί στις σχέσεις Νικόλα Πατέρα και Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πλέον ραγίσει ανεπανόρθωτα.

Έτσι, μετά τη δημοσιοποίηση των όσων ειπώθηκαν από τον δεύτερο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαντά με εξώδικο προς τη διοργανώτρια αρχή.

Στον Παναθηναϊκό ήταν έξω φρενών με τις επιλεκτικές διαρροές που έβγαιναν από το ΔΣ, θεωρούν ανακριβή αυτά που βγήκαν προς τα έξω και ότι θίγουν την «πράσινη» ΠΑΕ ενώ έκαναν λόγο για «διαρροές που πλάθονται κατά το δοκούν προς μία κατεύθυνση».

Επί τούτου ως παράδειγμα αναφερόταν πως με βάση τα όσα διέρρευσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ουδέποτε ζήτησε εξαίρεση του Κάκου από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και μάλιστα έλεγαν ότι το επιβεβαίωνε αυτό και ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Μαρινάκης ζήτησε την εξαίρεση, αλλά όχι τη διαγραφή του Κάκου, όπως συνέβη με τον Δαλούκα κι αυτό επιβεβαίωσε ο Πιλάβιος.

Αυτό έφεραν ως μικρό παράδειγμα στον Παναθηναϊκό, ενισχύοντας την πεποίθησή τους ότι κάποια πράγματα πλάθονται κατά το συμφέρον ορισμένων ενώ ακολούθησε η σχετική ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή το γεγονός ότι χθες και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας επιλεγμένοι διάλογοι από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League που περιλάμβαναν πολύ σοβαρά υπονοούμενα και κατηγορίες, ζητήσαμε από τη διοργανώτρια να μας παραδοθούν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και μας ζητήθηκε να φέρουμε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επειδή όμως οι ανέξοδοι λεονταρισμοί πίσω από κλειστές πόρτες και εκτός πρακτικών με επιλεκτικές και αποσπασματικές «διαρροές» προς τον Τύπο με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων πρέπει κάποια στιγμή είτε να σταματήσουν είτε να συνοδεύονται και από το ανάλογο κόστος, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της, κ. Νικόλας Πατέρας απέστειλαν σήμερα εξώδικο προς τη Super League, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή του Αθλητικού Εισαγγελέα, με το οποίο ζητούν αντίγραφο των εν λόγω μαγνητοφωνημένων συνομιλιών προκειμένου η όποια υπόνοια ή κατηγορία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είναι προφανές ότι με δεδομένα τα δημοσιεύματα και τις «διαρροές» για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Απάντηση στη εξώδικο που απέστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έδωσε απόψε η Σούπερ Λίγκα, στην οποία κάνει λόγο για ενότητα και κοινή πορεία στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως το αίτημα του "τριφυλλιού" για να πάρει τα αντίγραφα των πρακτικών του ΔΣ θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση του.

«Η ενότητα και η κοινή πορεία της Σούπερ Λίγκας εκδηλώθηκαν ομόφωνα κατά την συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 09/11/10 με γνώμονα το συμφέρον του συνεταιρισμού, ενώπιον της επικείμενης επίλυσης σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τις ΠΑΕ και της επίτευξης του στόχου τις ανανέωσης συμβάσεων (ΟΠΑΠ κ.α.) σε μια δύσκολη περίοδο.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ αποχώρησαν με χαμόγελο και αποφασισμένοι να στηρίξουν τις ενέργειες του συνεταιρισμού για το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Θετικές ενέργειες, σαν αυτές που απέφεραν σπουδαίο οικονομικό όφελος για όλες τις ομάδες, και για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την επίτευξη συμφωνίας για την επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου με τη συνδρομητική τηλεόραση NOVA/FORTHNET.

Σχετικά, τέλος, με τα αντίγραφα των πρακτικών που αιτείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και καθώς η διατύπωση των συνομιλιών στο Δ.Σ γίνεται κατόπιν συγκεκριμένων αποφάσεών του, το αίτημά της θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση, υπόψη του ΔΣ, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει», αναφέρει η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου