ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με… μοιραίο τον Κουτσόπουλο και «ήρωα» τον Γελαδάρη

με-μοιραίο-τον-κουτσόπουλο-και-ήρωα-129566

Τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής πανηγύρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, που πέρασε από το Προάστιο Καρδίτσας, επικρατώντας του ΑΟ Σελλάνων με 1-0, για την 18η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το εντυπωσιακό γκολ του Λάζαρου Γελαδάρη στο 83’, με μακρινό γυριστό σουτ, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων, που ανέβηκαν ψηλότερα στη βαθμολογία, καθώς και τα υπόλοιπα αποτελέσματα ευνόησαν τους Βολιώτες, που περιμένουν την εκδίκαση της ένστασης του Ρήγα Φεραίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός δίκαια πήρε το θετικό αποτέλεσμα, καθώς δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, αν και κινδύνεψε σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ η αποβολή με κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα της ομάδας των Σελλάνων, Κουτσόπουλου στο 60’, ήταν καθοριστική για τους ερυθρόλευκους, που με αριθμητικό πλεονέκτημα για περίπου μισή ώρα, κατάφεραν να πετύχουν ένα πανέμορφο γκολ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος πάντως δυσκόλεψε τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών, με την μπάλα να κολλά πολλές φορές στις λάσπες.

Πώς παρατάχθηκε

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Καραγκιολίδη. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας, το αριστερό ο Γελαδάρης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Νόνης και Τόσκας. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Λούγκος και Ρόκας, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Θέος, την ώρα που στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Διβανές (δεξιά) και ο Καμπλιώνης (αριστερά). Σε ρόλο κεντρικού επιθετικού αγωνίστηκε ο Σέττος.

Το α’ μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου, ήδη από το πρώτο λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία του, με ένα μακρινό σουτ του Διβανέ να καταλήγει άουτ, ενώ αντίστοιχο σουτ του Λούγκου στο 17’ δεν ανησύχησε τον Κουτσόπουλο, που μπλόκαρε σταθερά.

Στο επόμενο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τους γηπεδούχους, με τον Κοντό να σουτάρει από μακρινή απόσταση και τον Καραγκιολίδη, σε ετοιμότητα να αποκρούει σωτήρια στη δεξιά του γωνία, ενώ νέο σουτ του Υφαντή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην επόμενη φάση έφυγε απελπιστικά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Διβανές σούταρε από κοντά, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 41’ νέο σουτ του δεξιού μεσοεπιθετικού των ερυθρόλευκων κατέληξε και πάλι σε κόρνερ, προσκρούοντας στον Μάττα.

Στο 42’, ο Τζούνης θέλησε να γυρίσει με τα πόδια πίσω στον Κουτσόπουλο, με την μπάλα να ευνοεί τον Διβανέ, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Σελλάνων, πλάσαρε, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του πορτιέρε των γηπεδούχων και να απομακρύνεται από τον Μάττα, πριν ο Σέττος την «σπρώξει» στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν το επιθετικό μομέντουμ και εμφανή διάθεση για περαιτέρω πίεση των αντιπάλων τους απείλησαν και στο 43’ μετά την όμορφη συνεργασία Θέου – Σέττου, που έβγαλε τον τελευταίο και πάλι σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Κουτσόπουλο.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε στη δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων, με τον τερματοφύλακά Κουτσόπουλο να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή απόκρουση, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Χωρίς άλλη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό, βάσει των ευκαιριών του, να αξίζει ένα τέρμα και τους γηπεδούχους να αμύνονται αποτελεσματικά, έχοντας σε μεγάλη μέρα και τον γκολκίπερ τους.

Το β’ μέρος

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους σημειώθηκε στο 58’, σε μία σπάνια στιγμή… όταν ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε ελεύθερο πίσω από το κέντρο… με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη, αναπηδώντας αρχικά μπροστά του και εν συνεχεία απομάκρυνε ο τερματοφύλακας των Βολιωτών.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Διβανές έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Καμπλιώνη, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ απέναντι από τον τερματοφύλακα των Σελλάνων. Εκείνος, έχοντας βγει από την περιοχή του, σταμάτησε με αντιαθλητικό τρόπο τον Καμπλιώνη και έτσι ο Κουτσόπουλος δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Γκαραγκάνη, με την ομάδα του Α.Ο. Σελλάνων να μένει με 10 ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γελαδάρη στο 83’, σε αντεπίθεση διαρκείας των φιλοξενούμενων. Ο Σάββας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με αμυνόμενο των γηπεδούχων να απομακρύνει με το κεφάλι και τον Γελαδάρη με ένα υπέροχο γυριστό σουτ να γράφει το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς, από τους φιλάθλους των ερυθρόλευκων αλλά και τους ποδοσφαιριστές, που έγιναν μια αγκαλιά.

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Παπαδημητρίου να σουτάρει και τον Καραγκιολίδη, να αποκρούει δύσκολα, κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι, έστω «δια πυρός και σιδήρου» πέρασαν νικηφόρα από μία πολύ δύσκολη έδρα.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

Γήπεδο Προαστίου

Σκόρερ: 83’ Γελαδάρης.
Κίτρινες: Θεοδωρόπουλος, Παπαδημητρίου-Γελαδάρης, Καμπλιώνης, Θέος, Χρήστου.
Κόκκινη: 60’ Κουτσόπουλος.
Διαιτητής: Γκαραγκάνης (Πιερίας).
Βοηθοί: Σαλτσίδης (Πιερίας), Καλορογιάννης (Κυκλάδων).
Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μετούσι, Τζούνης, Μάττας, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Μπαλαμπάνος (46’ Δίπλαρης), Χάδιαρης (88’ Γιαγιάκης), Βουκομάνοβιτς, Κοντός (63’ Λέμπας), Υφαντής (77’ Παπαδημητρίου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Διβανές (77’ Μέμος), Ρόκας, Σέττος (74’ Χρήστου), Θέος (75’ Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης (93’ Παπαϊωάννου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου