ΠΟΛΟ

«Υποκλίθηκε» και η Ουγγαρία

υποκλίθηκε-και-η-ουγγαρία-131780

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην προκριματική φάση του Β’ ομίλου του Europa Cup, που διεξάγεται στον Βόλο και στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης, που επιβλήθηκε και της Ουγγαρίας με 8-5.

Οι διεθνείς μας, με υποδειγματική άμυνα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έβαλαν εμπόδια στο παιχνίδι της Ουγγαρίας κρατώντας την στα 5 τέρματα, και με τη βοήθεια του βολιώτικου κοινού έβαλαν τις βάσεις για την πρώτη θέση στη φάση των Ομίλων. Η Εθνική μας παρουσιάστηκε αρκετά συγκεντρωμένη, κυρίως αμυντικά, ενώ με γκολ σε καθοριστικά χρονικά σημεία κατάφερε να πάρει ακόμα 3 βαθμούς, φθάνοντας στους 6.

Από τις πρώτες επιθέσεις των δύο ομάδων φάνηκε πως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού κολυμβητηρίου της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» θα παρακολουθούσαν ένα δυνατό παιχνίδι. Τα πρώτα άστοχα και νευρικά σουτ από αμφότερες τις ομάδες, διαδέχθηκε το πρώτο ελληνικό τέρμα από την Τσουκαλά, στον παίκτη παραπάνω, για να ακολουθεί η άμεση ισοφάριση από τη Λεϊμέτερ με τον ίδιο τρόπο για το 1-1. Η Τσουκαλά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Εθνική μας, με εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια, ενώ η Λεϊμέτερ ισοφάρισε εκ νέου με πέναλτι για το 2-2. Με μια καταπληκτική σε εκτέλεση λόμπα, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της περιόδου, η Αβραμίδου έκανε 3 τα τέρματα της Ελλάδας, για το 3-2, σκορ με το οποίο έκλεισε το οκτάλεπτο.

Η Πλευρίτου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2 και πάλι στον παίκτη παραπάνω, με την έναρξη του οκταλέπτου, ενώ η Εθνική μας έδειξε να… συγκεντρώνεται στα αμυντικά της καθήκοντα, περιορίζοντας τις Ουγγαρέζες, με την γκολκίπερ Διαμαντοπούλου να επεμβαίνει θετικά σε αρκετές περιπτώσεις. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ίδιο σκορ και την Ελλάδα να ελέγχει το παιχνίδι, καθώς η αντίπαλη ομάδα, που επιχειρούσε πολλά μακρινά σουτ, δε μπορούσε ουσιαστικά να απειλήσει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη μείωση της Γκουρισάτι για το 4-3, με την Ασημάκη πάντως να ανοίγει λογαριασμό για το 5-3 υπέρ της Ελλάδας. Η Εθνική μας, στην τρίτη περίοδο έπαιζε νευρικά, φορτώθηκε πολλές αποβολές, χωρίς πάντως αυτό να επηρεάσει το προβάδισμά της, καθώς αμυντικά οι παίκτριες βρέθηκαν σε καλή μέρα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Η Αβραμίδου, με ένα κρίσιμο γκολ στον παραπάνω, ανέβασε και άλλο το σκορ στο 6-3, δίνοντας διαφορά ασφαλείας στην Εθνική μας, στο τέλος της περιόδου.

Η Γκουρισάτι μπορεί να έκανε το 6-4 για την Ουγγαρία στην αρχή της τελευταίας περιόδου, ωστόσο η Ελλάδα απάντησε και πάλι με την Ασημάκη στον παραπάνω για το 7-4, επανακτώντας τη διαφορά των τριών τερμάτων. Το 8-4 υπέρ της ελληνικής ομάδας, σημειώθηκε από την Πλευρίτου, που με όμορφο διαγώνιο σουτ, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό της τέρμα, ενώ το τελικό 8-5 διαμόρφωσε η Γκουρισάτι, για τις φιλοξενούμενες.

Στα χθεσινά πρωϊνά παιχνίδια, η Ιταλία επικράτησε του Ισραήλ με 19-0 και η Ουγγαρία της Γερμανίας, με 26-3. Στο έτερο απογευματινό παιχνίδι του Β’ Ομίλου, η Γερμανία επιβλήθηκε του Ισραήλ με 11-9.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8-5

Οκτάλεπτα: 3-2,1-0, 2-1, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Πάτρα, Χυδηριώτη, Καλαργυρού, Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Κοβάσνε, Φάρκας, Μάτε, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ , Κοβέσντι, Ριμπάνσκα, Λεϊμέτερ 2, Κούνα, Γκιόνγκιοσι, Τοτ – Σαμπάι, Βάλι, Λεκρίνσκι.

Με Ισραήλ η συνέχεια (8:30μ.μ.)

Με το θεωρητικά αδύναμο Ισραήλ αναμετράται σήμερα (8:30μ.μ.) η Εθνική μας ομάδα, που θέλει την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, ενόψει και του πολύ δυνατού αυριανού παιχνιδιού με την Ιταλία, που κλείνει και την προκριματική φάση.

Το σημερινό πρόγραμμα:

7:00μ.μ. Ιταλία – Γερμανία

8.30μ.μ. ΕΛΛΑΔΑ – Ισραήλ

Η Βαθμολογία του Β’ Ομίλου

1. ΕΛΛΑΔΑ 6

2. Ουγγαρία 6

3. Ιταλία 3

4. Γερμανία 3

5. Ισραήλ 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου