ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-484024

Εκλεισε μήνα

Την πρώτη τους… επέτειο είχαν χθες ΑΕΚ και Μανόλο Χιμένεθ. Ακριβώς ένα μήνα πριν, στις 10 Οκτωβρίου, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ανακοίνωνε τη συμφωνία της με τον 46χρονο προπονητή. Στο διάστημα που πέρασε, η «Ένωση» πέτυχε μεγάλες νίκες, γνώρισε απρόσμενες ήττες και επλήγη από την κατάρα των τραυματισμών. Το βέβαιο είναι, ωστόσο, πως ο Ανδαλουσιανός «κέρδισε» την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του, την εκτίμηση της διοίκησης και τη στήριξη του κόσμου. Τα πεπραγμένα του Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησαν με ονειρεμένο το ντεμπούτο. Αποδίδοντας ποδόσφαιρο που οι φίλοι της ομάδας είχαν να δουν χρόνια, η «Ένωση» πέταξε από πάνω της όλα τα αγωνιστικά κουσούρια και συνέτριψε με 4-0 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το χαμόγελο επέστρεψε μετά από καιρό στα πρόσωπα των φίλων της ΑΕΚ που βρήκαν-επιτέλους-έναν λόγο να αισιοδοξούν.
Μετά είχαμε ανώμαλη προσγείωση…με το κακό πρόσωπο της ΑΕΚ και έχασε με κάτω τα χέρια, 3-0, από την Άντερλεχτ στο Europa League. Οι φίλοι της ομάδας ήρθαν στα λόγια του προπονητή που είχε προειδοποιήσει πως δεν είναι μάγος και είχε ζητήσει πίστωση χρόνου…
Η ήττα στο Βέλγιο και η κατάρα των τραυματισμών, που από την πρώτη ημέρα παρουσίας του Χιμένεθ έπληξε την ΑΕΚ, χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθούσε. Σκόκο, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γιάχιτς, Γεωργέας έλειπαν, αλλά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η «Ένωση» παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο και με σκόρερ τον Τζεμπούρ έδειξε έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου.
Η λειψανδρία πάντως όχι μόνο δεν εξέλειψε, αλλά επιδεινώθηκε και η ΑΕΚ έφτασε… μισή να αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη την επομένη των εκλογών. Το προβάδισμα των Κρητικών σκόρπισε απογοήτευση, αλλά η ομάδα του Χιμένεθ απέδειξε πως μέσα από τις δυσκολίες έχει χτίσει χαρακτήρα και με ανατροπή έφτασε στη νίκη. «Δεν έχω μαγικό ραβδί. Θα είμαστε έτοιμοι το Δεκέμβριο», φρόντιζε να υπενθυμίζεται σε κάθε ευκαιρία και μετά από επιτυχίες ο Μανόλο Χιμένεθ.
 
 
 
 
 
 
Ξανά σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο στόχος που είχε θέσει από την αρχή ο μεγαλομέτοχος Αχιλλέας Μπέος για το βραβείο fair play δεν φαίνεται εφικτός να κατακτηθεί… Βέβαια επεισόδια δεν έχουν γίνει και θα ήταν άδικο να πούμε ότι το Πανθεσσαλικό μέχρι σήμερα δεν είναι φιλόξενο και πως οι οπαδοί των ερυθρολεύκων έχουν ξεφύγει από τα όρια. Είναι τέτοιος όμως ο νέος αθλητικός νόμος που και το παραμικρό τιμωρείται. 
 
 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει αγγίξει μέχρι στιγμής τα 12.500 ευρώ σε πρόστιμα από την αρχή της σεζόν. Αλλωστε πολύ δύσκολα γλυτώνει κάποια ομάδα που θα βρεθεί στο σκαμνί. Εστω και παραδειγματικά τιμωρούνται όλοι σχεδόν. Ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς να έχει προκαλέσει, χωρίς να έχει δημιουργήσει επεισόδια και χωρίς η συμπεριφορά των φιλάθλων του να αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την βία, έχει κληθεί σε απολογία και για τα τέσσερα παιχνίδια έδρας με Εργοτέλη, ΑΕΚ και Λάρισα, καθώς και για την Κέρκυρα που εκκρεμεί η απόφαση της τιμωρίας. Επίσης έχει κληθεί και για ένα εκτός έδρας ματς και συγκεκριμένα αυτό με τον Ηρακλή.
Η μεγαλύτερη χρηματική του τιμωρία που του έχει επιβληθεί προέρχεται από το παιχνίδι με την Λάρισα που ορίστηκε συνολικά για όλες τις παραβάσεις στα 8.000 ευρώ…
Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα τιμωρηθεί όπως όλα δείχνουν με νέο χρηματικό πρόστιμο για υβριστικά συνθήματα των οπαδών της στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Θα είναι η έκτη φορά που θα βρίσκεται για να απολογηθεί απέναντι από τον αθλητικό δικαστή.
Υβριστικό σύνθημα και χιλιάρικο… Αυτό είναι το νέο δεδομένο που επικρατεί και καλά θα ήταν να το σεβαστούν όλοι. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν οι οπαδοί όταν βλέπουν να αδικείται η ομάδα τους, αλλά και μια υβριστική κουβέντα προς τον διαιτητή τιμωρείται πλέον αυστηρά.
Ο Ολυμπιακός Βόλου βέβαια είναι από τις ομάδες που εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες που διαθέτουν κόσμο και μόνο με αυτές, έχει πληρώσει τα λιγότερα χρήματα για τους οπαδούς του. Αν σκεφτεί κανείς ότι με το «καλημέρα» και για την πρώτη αγωνιστική ο Αρης πλήρωσε 13.000 ευρώ, ενώ στον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική κόντρα στον Αρη του επιβλήθηκε πρόστιμο 49.000 ευρώ καταλαβαίνει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι από τους πιο «ήσυχους» στην κερκίδα.
Ο νέος αθλητικός νόμος και οι ποινές που επιβάλλει στις ΠΑΕ για την συμπεριφορά των φιλάθλων της είναι αναμφίβολα ένα βασικό «όπλο» για την καταπολέμηση της βίας, γιατί αναγκάζει τις ίδιες τις ομάδες να φροντίζουν να διατηρούν την πειθαρχία στους οργανωμένους τους κυρίως. Ο Ολυμπιακός Βόλου μέχρι στιγμής, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις και κάποια συνθήματα που ξεφεύγουν από τα όρια, έχει δείξει ότι είναι από τις ομάδες που έχει βάλει σε τάξη τους οπαδούς της…
 
 
 
 
 
 
 
Ερυθρόλευκος ο επόμενος
Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι ο επόμενος που θα φιλοξενηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκα. Έτσι όσοι φίλαθλοι θέλουν μπορούν να στέλνουν τις ερωτήσεις τους μέχρι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στη διοργανώτρια αρχή μέσω mail για τον ποδοσφαιριστή που επιθυμούν να ανακρίνουν…
Αγ. Θαν.
 
Δεν «παίζει»
Ακούστηκε και το όνομα του Παπαχρήστου για την τεχνική ηγεσία στη Νέα Ιωνία, κυρίως από κύκλους των οργανωμένων, αλλά σύμφωνα με τον Στράτο Γιδόπουλο δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Γενικότερα πολλά θα ακουστούν αυτές τις μέρες, αλλά οι αποφάσεις για τον προπονητή θα παρθούν αμέσως μετά -όπως όλα δείχνουν- τη μεθαυριανή αναμέτρηση.
Αγ. Θαν.
 
Δίκτυα και στην Αυστρία
Εκτός του Λιβεριανού Σαμ Σαϊντί που έρχεται σήμερα να δοκιμαστεί, στη Νίκη «κοιτάζουν» και άλλους ποδοσφαιριστές ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης του Ιανουαρίου. «Δίκτυα» η κυανόλευκη ΠΑΕ ρίχνει και στην Αυστρία για έναν επιθετικό. Αν η περίπτωσή του θα προχωρήσει θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Αγ. Θαν.
 
Βολιώτες υποψήφιοι
Αρκετοί Βολιώτες αθλητές είναι υποψήφιοι για τα βραβεία των κορυφαίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Σοφία Κτενά, Βίκυ Κοσμίδου, Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, Ευαγγελία Κουτίδου κ.α. διεκδικούν βραβείο από τους αθλητικούς συντάκτες όλης της χώρας σε μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό πλέον στα αθλητικά δρώμενα.
Αγ. Θαν.
 
Χάνει τη χρονιά
Επιβεβαιώθηκαν τελικά τα προγνωστικά και έτσι ο Τάσος Χονδρός θα μείνει εκτός για αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο αμυντικός και αρχηγός της ΑΕ Διμηνίου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί πρόσθιο χιαστό αλλά και μηνίσκο. Οι παίκτες αλλά και η διοίκηση εύχονται στον ποδοσφαιριστή ταχεία ανάρρωση.
Ζ.Ε.Ι.
 
Τσιοφλίκη: Η επιστροφή…
Η Ανδρομάχη (Μάχη) Τσιοφλίκη θα είναι η τέταρτη διαιτητής στην αναμέτρηση της Νίκης με τον Μακεδονικό μεθαύριο Σάββατο. Την τελευταία φορά που η Λαρισαία ρέφερι βρέθηκε στον Βόλο ήταν στην αναμέτρηση Βόλος 2004 – Ελπίδες Καρδίτσας για την Α’ Κατηγορία Γυναικών στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος τελικά μετράει μέρες;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου