ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζει… χωρίς να ανησυχεί

συνεχίζει-χωρίς-να-ανησυχεί-134886

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου, κατακτώντας την περασμένη Κυριακή στο Βελεστίνο μια νίκη που τη χρειαζόταν για να πάρει βαθμολογική ανάσα, δεν περίμενε βαδίζοντας με νομιμότητα ότι η αντίδραση του Ρήγα Φεραίου θα ήταν η ένσταση, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν ανησυχεί και θέλει συνέχεια θετικών αποτελεσμάτων, καθώς την ερχόμενη Κυριακή έχει ένα ακόμη δύσκολο ματς εκτός έδρας παιχνίδι, παίζοντας στο Προάστιο Καρδίτσας με τον ΑΟ Σελλάνων.

Πάντως από προχθές, όταν έγινε γνωστό ότι Ρήγας Φεραίος κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Κλεβί Κόλα του Ολυμπιακού Βόλου, στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, υποστηρίζοντας πως η συμμετοχή του Κλεβί Κόλα από πλευράς Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν αντικανονική, λόγω του γεγονότος πως ο παίκτης δεν κατέθεσε στην ΕΠΟ, όπως όφειλε, την ταυτότητα προπονητή που διαθέτει, αρχικά υπήρξε μια ανησυχία… που άρχισε να φεύγει μελετώντας όλα τα στοιχεία για τον ποδοσφαιριστή και θεωρώντας ότι αγωνίζεται νομότυπα στους ερυθρόλευκους.

Βάσει κανονισμού, ο Κόλα που έχει πιστοποίηση προπονητή UEFA C δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται αν δεν έχει αποποιηθεί της ιδιότητας αυτής προσωρινά, αλλά στην περίπτωση του Βολιώτη ποδοσφαιριστή κάτι τέτοιο έχει γίνει και πέρσι που αγωνιζόταν στη Νίκη, αλλά και φέτος που ξεκίνησε το πρωτάθλημα στα Φάρσαλα.

Στον Ρήγα θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και έκαναν την Τρίτη την ένσταση που αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην περίπτωση που ο Ρήγας κερδίσει την ένσταση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης «στα χαρτιά» (με σκορ 3-0), με τον Ολυμπιακό Βόλου να τιμωρείται παράλληλα με -3 βαθμούς και πρόστιμο έως 2.000 ευρώ…, αλλά στους ερυθρολεύκους δεν ανησυχούν, και μετά από συνεδρίαση του ΔΣ, χθες που διαπιστώθηκε νομιμότητα του Κόλα, το μόνο δίλλημα είναι η χρησιμοποίησή του πριν τη δικαίωση!

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, εξέφρασε την βεβαιότητά του πως δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας για τον Ολυμπιακό, καθώς ο 25χρονος μέσος έχει καταθέσει την κάρτα του προπονητή στην ΕΠΟ, ενώ ο Ολυμπιακός πριν προβεί στην απόκτηση του Κλεβί Κόλα ζήτησε επιβεβαίωση από την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Ολυμπιακός, ο Κλέβι Κόλα, σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στην ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως εγώ ο Κλεβί Κόλα θα ήθελα να παραμείνει η κάρτα τριετίας προπονητικής ΟΥΕΦΑ C στα γραφεία σας, διότι θα ήθελα να συνεχίσω να έχω την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-18».

Έτσι, στον Ολυμπιακό, με το νομικό τμήμα να ασχολείται πλέον με την υπόθεση περιμένοντας δικαίωση, η ομάδα βλέπει μπροστά έχοντας ματς την Κυριακή στην Καρδίτσα, ενώ χθες έγιναν και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ…

Ο 19χρονος αμυντικός Ηλίας Καλφούντζος, που προπονούνταν με τον Ολυμπιακό Βόλου εδώ και μία εβδομάδα, αποτελεί και επίσημα το έβδομο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων».

Ο Καλφούντζος που ανακοινώθηκε, αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και θα αποτελέσει άλλη μία επιλογή στα χέρια του Λάκη Μπακάλη για την άμυνα. Πάντως, ο ποδοσφαιριστής είναι ακόμη πίσω από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα από τον γυμναστή της ομάδας Σωτήρη Πετσιμέρη. Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στον Θεσπρωτό, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει θέση βασικού, καθώς αγωνίστηκε μόλις σ’ ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με αντίπαλο τη Δόξα Κρανούλας.

Πάντως υπήρξαν και αποχωρήσεις, αφού ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός Στέφανος Κραγιόπουλος έλυσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Βόλου και αμέσως μετά υπέγραψε στη Νίκη. Ο Κραγιόπουλος είχε 12 συμμετοχές και ένα γκολ, ωστόσο μετά το παιχνίδι με τον Διγενή έχασε τη θέση του βασικού από τον Δημήτρη Τόσκα.

Μετά τον Στέφανο Κραγιόπουλο και ο Αλέξανδρος Σεχολάρι αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού η έλευση του Λεωνίδα Χρήστου για τη θέση του σέντερ φορ, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν, πλέον, πολλοί περιφερειακοί επιθετικοί στην ομάδα, και έτσι αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία με τον Σεχολάρι. O 26χρονος επιθετικός φέτος αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου, στα 10 ως βασικός, σημειώνοντας ένα γκολ. Ο ΑΣ Ολυμπιακός, με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τους δυο παίκτες για όσα προσέφεραν στην ομάδα, ενώ επίσης δόθηκε ελευθέρας και στον Δομήνικο Πλουσή, που ήταν φαντάρος στον Βόλο αλλά φεύγει και θα μεταγραφεί στην ΑΕ Μυλοποτάμου. Τέλος ο 21χρονος επιθετικός Κώστας Καρβούνης φεύγοντας από τον Ολυμπιακό Βόλου αποκτήθηκε από τον Παναργειακό.

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτά μπροστά, ενισχυμένος, βελτιωμένος και με νοοτροπία νικητή θέλει να δείξει ότι είναι «πλασματική» η σημερινή θέση της ομάδας στη βαθμολογία, στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, και στο -7 από τη 2η θέση που πρέπει να είναι ο στόχος.

Βέβαια το +3 από την επικίνδυνη ζώνη, όπου είναι ο κυριακάτικος αντίπαλος, δεν τον κάνουν να επαναπαύεται, αφού αυτό που χρειάζεται είναι συνεχόμενες νίκες…

Ετσι για μια ακόμη νίκη θα πάει και στο Προάστιο Καρδίτσας (4/2) για να αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Σελλάνων, αφού έτσι θα αυξήσει τη διαφορά του στο +6.

Μετά τους νεοαποκτηθέντες Κόλα, Καμπλιώνη, Ρόκα, Διβανέ, Σάββα, που παίζοντας «ανέβασαν» την ομάδα, τώρα δικαίωμα συμμετοχής αποκτά και ο ελπιδοφόρος σέντερ φορ Λεωνίδας Χρήστου, ενώ την Κυριακή στο ματς με τον ΑΟ Σελλάνων επιστρέφει από τιμωρία ο Στάθης Ρόκας και θα λείψει ο Δήμος Κόκας που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες…

Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΑΟ Σελλάνων στο Προάστιο της Καρδίτσας θα διευθύνει ο Γιάννης Γκαραγκάνης από την ΕΠΣ Πιερίας… Βοηθοί του την Κυριακή θα είναι οι Γιώργος Σαλτσίδης επίσης από την Πιερία και Θωμάς Καλορογιάννης από την ΕΠΣ Κυκλάδων, ενώ όλοι οι διαιτητές στον 4ο όμιλο είναι:

Νίκη Βόλου – Οπούντιος Μαρτίνου: Μανούρας (Τρικάλων), Τζάνης (Τρικάλων), Σταφυλάς (Τρικάλων).

Θήβα – ΝΠΣ Βόλος: Μανιώτης (Αν. Αττικής), Γουρνιάς (Αν. Αττικής), Κυριακόπουλος (Αν. Αττικής).

Αλμυρός – Αστέρας Ιτέας: Μαυρίδης (Πέλλας), Δεμερτζής (Πέλλας), Μίλτσης (Πέλλας).

ΑΟ Σελλάνων – Ολυμπιακός Βόλου: Γκαραγκάνης (Πιερίας), Σαλτσίδης (Πιερίας), Καλορογιάννης (Κυκλάδων).

Αχιλλέας Φαρσάλων – Αμβρυσσέας Διστόμου: Θεοχάρης (Θεσσαλίας), Βογιατζής (Καρδίτσας), Στεφανής (Καρδίτσας).

Βελούχι – Διγενής Νεοχωρίου: Κουφογιάννης (Φωκίδας), Χλεμπογιάννης (Φωκίδας), Τσιπούρας (Φωκίδας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου