ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-484417

Παπαχρήστος: «Θέλουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά»

Στην Ελλάδα επέστρεψαν νωρίς χθες το μεσημέρι οι επτά από τους δέκα κωπηλάτες που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών της Νέας Ζηλανδίας όπου κατέκτησαν ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια. Στη μακρινή χώρα προκειμένου να ξεκουραστούν μετά τη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς έμειναν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και τα αδέλφια Γκουντούλα, Νίκος και Απόστολος.

Τους υπόλοιπους μεταλλιούχους, αλλά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές (ο Τζιάνι Ποστιλιόνε μετέβη απευθείας στην Ιταλία) υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Μωυσίδης (ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς επιστρέφει αύριο από τη Ν. Ζηλανδία) καθώς κι εκπρόσωποι του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος θα προγραμματίσει ειδική εκδήλωση μετά την άφιξη και των υπολοίπων αθλητών προκειμένου να τους συγχαρεί.

Ο Βολιώτης Στέργιος Παπαχρήστος που επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Παγκόσμιο με την τετράκωπο δήλωσε σχετικά: «Είμαστε μια καινούργια βάρκα και ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν ξεκίνησε το παγκόσμιο κυνηγούσαμε ένα τελικό. Όταν μπήκαμε στον τελικό είχαμε στόχο το χάλκινο μετάλλιο, αφού και οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε το ασημένιο κι όλα αυτά γιατί πιστεύω ότι είμαστε καλό πλήρωμα και πάνω από όλα έχουμε καλή ατμόσφαιρα μέσα στη βάρκα, είμαστε πάνω από όλα φίλοι. Ωστόσο θέλουμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Σίγουρα του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα, αλλά θα παλέψουμε να κάνουμε το καλύτερο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Παγωμένοι» είναι στη Νέα Ιωνία περιμένοντας τις επόμενες αποφάσεις του Στράτου Γιδόπουλου που ίσως φέρουν αλλαγές… Η Νίκη Βόλου παρότι στηρίχτηκε φέτος σε μια διαφορετική φιλοσοφία, ενισχύθηκε με έμπειρους ποδοσφαιριστές και παράλληλα επέστρεψε και ο κόσμος στο γήπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπερασπιστεί το όνομά της.
 
Αυτή τη στιγμή η Νίκη διαθέτει το μεγαλύτερο όνομα στον Βόρειο Ομιλο του πρωταθλήματος της Football League 2. Από την αρχή αντιμετωπίσαμε ως ευκαιρία την φετινή σεζόν για να μπορέσει επιτέλους η ομάδα να επιστρέψει στην δεύτερη εθνική κατηγορία. Κι όμως μέχρι στιγμής η Νίκη ακόμα «ψάχνεται». Δεν έχει υπερασπιστεί το όνομά της, δεν έχει υπερασπιστεί την ιστορία της, δεν μπορεί να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και να αποδείξει και στην πράξη ότι είναι όντως ένα από τα φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Στράτος Γιδόπουλος από την πλευρά του πιστεύει ότι έκανε ότι καλύτερο όσον αφορά στις επιλογές για το ρόστερ, ότι έπραξε το καθήκον του στην μεταγραφική περίοδο και ενίσχυσε την ομάδα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει. Αυτό αναγνώρισε και ο κόσμος. Παίκτες όπως οι Διγκόζης, Βακουφτσής, Πετράς που πρώτη φορά αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική αποτελούν δυνατά χαρτιά. Κι όμως η ομάδα δεν μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται.
Η δικαιολογία της καθυστερημένης προετοιμασίας δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί «καραμέλα». Ο καιρός πέρασε και η Νίκη πρέπει να βρίσκεται πλέον στα επίπεδα και των υπολοίπων ομάδων. Στην αρχή έφταιγε ο Χόρχε Μπάριος… Ο Ουρουγουανός έφυγε και στη θέση του ήρθε ο Αρμάντο Μαρέντζι. Ούτε όμως αυτός μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω. Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας παρουσιάζει σχεδόν την ίδια εικόνα και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Τελικά είναι θέμα προπονητικής αξίας; Μόνο εκεί πρέπει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει το 80% τουλάχιστον των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών που ήρθαν να κάνουν την διαφορά;
Όχι βέβαια. Εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα είναι και στη νοοτροπία… Και αυτό για να το αλλάξει ένας προπονητής από την μια ημέρα στην άλλη πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο των αποδυτηρίων και τον πλήρη σεβασμό των παικτών προς το πρόσωπο του. Να τον εμπιστεύονται σε όλα. Αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή στα αποδυτήρια της Νίκης; Νομίζουμε πως όχι. Αλλά δεν φταίει μόνο ο Αρμάντο Μαρέντζι. Μια ομάδα για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται οργάνωση από την πιο μικρή λεπτομέρεια μέχρι το σημαντικότερο ζήτημα που προκύπτει.
Η Νίκη δυστυχώς δεν έχει τους ανθρώπους που θα τρέξουν τα προβλήματα της, θα ασχοληθούν για να λύσουν κάθε ζήτημα που παρουσιάζεται και θα βοηθήσουν έναν προπονητή να είναι απολύτως συγκεντρωμένος στο έργο του. Υπάρχουν κάποιοι, αλλά είναι λίγοι. Μόνο όταν μια ομάδα λειτουργεί σωστά μπορεί να κριθεί η προπονητική αξία του εκάστοτε τεχνικού που έχει στον πάγκο της.
Ο Γιδόπουλος ίσως πάρει απόφαση να αλλάξει τον Μαρέντζι. Θα πρέπει όμως να προσέξει πολύ την επόμενη επιλογή του. Προπονητές που δεν ξέρουν την κατηγορία, που δεν γνωρίζουν τη νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή και δεν έχουν την ικανότητα να κρατήσουν σε ισορροπία τα αποδυτήρια, δεν ταιριάζουν αυτή την στιγμή στην ομάδα. Τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται, αν και τίποτα προς το παρόν δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ούτε καν ότι η Νίκη δεν θα συνεχίσει με τον Μαρέντζι στον πάγκο της. Ολα βρίσκονται στον αέρα. Αυτό όμως που χρειάζεται να αλλάξει στην ομάδα είναι η νοοτροπία. Και αυτή δεν αφορά μόνο στους παίκτες. Αφορά στο ότι η Νίκη δεν λειτουργεί σε όλα σαν το «όνομα» της κατηγορίας…
 
 
 
 
 
 
Με τα καλύτερα λόγια
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ελντιν Γιακούποβιτς για τον προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού Βόλου, Φίλιππα Μπολωβίνη. Ο Γιακούποβιτς στην πρώτη του συνέντευξη και μάλιστα ραδιοφωνική μίλησε για τη στήριξη που έχει από τον προπονητή του και τη βοήθεια που του παρέχει. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου έχει αρκετά βλέμματα στραμμένα επάνω του, αλλά οι Βολιώτες δεν «ψήνονται» για να τον παραχωρήσουν.
Β.Ζ.
 
Τους «άδειασε»
Για άλλη μια φορά ο Αχιλλέας Μπέος «άδειασε» τους δημοσιογράφους. Ιδιαίτερα ορεξάτος μετά τη νίκη της ομάδας του από την Κέρκυρα σε δηλώσεις του τους χαρακτήρισε ανενημέρωτους, αφού αναφέρονταν στα δημοσιεύματά τους σε προϊστορία απέναντι στην Κέρκυρα που δεν είχε σχέση με την Α’ Εθνική αλλά με μικρότερες κατηγορίες… Σύμφωνα με τον κ. Μπέο η παράδοση αφορά μόνο σε αγώνες της ίδιας κατηγορίας που αγωνίζεται τώρα η ομάδα…
Αγ. Θαν.
 
Μάνατζερ η αιτία;
Οι πληροφορίες λένε ότι συγκεκριμένος μάνατζερ προσπαθεί να «συμβουλέψει» τον Γιδόπουλο και να τον «βοηθήσει» στις αποφάσεις του… Δεν ξέρουμε αν ο μεγαλομέτοχος τον ακούει, αλλά φαίνεται ότι έστω και λίγο τον επηρεάζει. Ο ίδιος ο μάνατζερ πάντως τον κατηγορούσε πριν ενάμιση χρόνο όταν ο πελάτης του, ποδοσφαιριστής που έπαιζε στη Νίκη, είχε κάνει προσφυγή για τα δεδουλευμένα…
Αγ. Θαν.
 
Πρώτη στην Αγ. Παρασκευή
Πρώτη φορά θα παίξουν σήμερα στην Αγία Παρασκευή οι μικτές της Ε.Π.Σ.Θ. Το Πανθεσσαλικό δεν παραχωρούνταν για δυο συνεχόμενους αγώνες και έτσι αναγκάστηκαν οι άνθρωποι της Ενωσης να δηλώσουν το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Οι Μικτές είναι αήττητες και το νέο «αίμα» της Μαγνησίας δείχνει ότι έχει μέλλον. Ομως παίζει μπροστά σε άδειες κερκίδες…
Β.Ζ.
 
Με φιλικό
Αντίπαλο για φιλικό παιχνίδι ψάχνουν στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου να καλυφθεί το κενό από αγωνιστικές υποχρεώσεις σαββατοκύριακο. Μέχρι χθες εξετάζονταν τα ενδεχόμενα να δοθεί φιλικό είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με την Πτολεμαΐδα, ενώ αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί οι Βολιώτισσες θα αντιμετωπίσουν σε ένα παιχνίδι περισσότερο σε στυλ οικογενειακού διπλού, κάποια παιδική ομάδα της περιοχής.
Ζ.Ε.Ι.
 
Περιμένουν κόσμο
Αρκετό κόσμο περιμένουν σήμερα οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Μέχρι στιγμής η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου δείχνει πολλά θετικά δείγματα και είναι πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Για να παραμείνει στην κορυφή χρειάζεται να κερδίσει σήμερα στο ντέρμπι την Κρύα Βρύση. Η παρουσία των φιλάθλων κρίνεται απαραίτητη…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Το γεγονός ότι δεν μπορεί να δηλωθεί στο φύλλο αγώνος παίζει ρόλο για τις αποφάσεις;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου