ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με νοοτροπία νικητή πλέον…

με-νοοτροπία-νικητή-πλέον-137673

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τη νίκη που χρειαζόταν για να πάρει βαθμολογική ανάσα και να αποκτήσουν οι παίκτες νοοτροπία νικητή πήρε προχθές στο Βελεστίνο ο Ολυμπιακός Βόλου, που «σπάζοντας» μια κακή παράδοση, σκόραρε πρώτη φορά και φυσικά κέρδισε πρώτη φορά τον Ρήγα (1-0) εκτός έδρας…

Στον Ολυμπιακό δεν επαναπαύονται πάντως, έχοντας κι άλλο ματς εκτός έδρας… όπου οι «επιδόσεις» και η αποτελεσματικότητα της ομάδας πριν το Βελεστίνο (0-1 με γκολ του Λούγκου) δεν ήταν και οι καλύτερες… Ο Ολυμπιακός, που την ερχόμενη Κυριακή θα παίξει στο Προάστιο Καρδίτσας με τον ΑΟ Σελλάνων, στις εξόδους είχε χάσει αρκετούς βαθμούς από θεωρητικά μικρότερες ομάδες, και είχε μέχρι προχθές μόνο μια νίκη στην 11η αγωνιστική (0-1 με γκολ του Νόνη στο Μαρτίνο), ενώ είχε και ματς χωρίς γκολ, χάνοντας στο Βελούχι και στον Αλμυρό 1-0, και μένοντας σε ισοπαλίες(0-0) σε Ιτέα και Φάρσαλα, ενώ και σε μια ακόμη έξοδο το 2018 στην Οιχαλία, παρά τη βελτίωση έμεινε στο 1-1 με τον Διγενή Νεοχωρίου.

Η προχθεσινή πάντως νίκη του βελτιωμένου Ολυμπιακού μετά από δυο ισοπαλίες (αν και ήταν καλύτερος σε αυτά τα παιχνίδια), αναμένεται να επιδράσει θετικά για τη συνέχεια, όπου πλέον η ομάδα πρέπει να έχει νοοτροπία νικητή και να δείξει ότι είναι «πλασματική» η σημερινή της θέση στη βαθμολογία στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και στο -7 από την 2η θέση που πρέπει να είναι ο στόχος.

Αλώστε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λάκης Μπακάλης, που στο Βελεστίνο «έσπασε» μια παράδοση που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ως τεχνικός του Ρήγα, στις δηλώσεις του, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και στον κόσμο, τόνισε πως η ερυθρόλευκη ομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι, βελτιώνεται και πλέον αποκτά νοοτροπία νικητή…

Επίσης χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο σκόρερ της προχθεσινής νίκης του Ολυμπιακού, Νίκος Λούγκος, που αναφέρθηκε στον κόσμο και στη συνολική προσπάθεια να πάει η ομάδα ψηλότερα… «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Ήρθαμε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ματς και ξέραμε πού θα «χτυπήσουμε» τον αντίπαλο. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο σκορ, είχαμε και κάποιες άλλες ευκαιρίες να πετύχουμε δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως να τα καταφέρουμε.

Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθεια. Συνεχίζουμε ενωμένοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο μας, που μας στηρίζει σε κάθε παιχνίδι, εντός και εκτός έδρας. Συνεχίζουμε και θα προσπαθήσουμε να πάμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία.

Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και αυτό βοήθησε την ομάδα να κερδίσει, αλλά η προσπάθεια είναι συνολική. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τη δύναμη και το πάθος που έδειξαν».

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι καλύτερος, πιο ποιοτικός, με περισσότερες λύσεις, έχει καλύτερη ανάπτυξη με περισσότερους τρόπους, δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, ικανοποιεί με την απόδοση, και «βγαίνει» περισσότερη προσπάθεια και πάθος από τους παίκτες…

Βέβαια το +3 από την επικίνδυνη ζώνη όπου είναι ο κυριακάτικος αντίπαλος, δεν τον κάνουν να επαναπαύεται, αφού αυτό που χρειάζεται είναι συνεχόμενες νίκες…

Ετσι για μια ακόμη νίκη θα πάει και στο Προάστιο Καρδίτσας (4/2) για να αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Σελλάνων, αφού έτσι θα αυξήσει τη διαφορά του στο +6.

Βλέποντας πάντως με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχειά του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει να έχει μάθει από όλα τα άτυχα και κακά αποτελέσματα, και να θέλει κάνει (όπως και στον α΄ γύρο στις συγκεκριμένες αγωνιστικές) δυο συνεχόμενες νίκες που θα του δώσουν άλλο αέρα, και βαθμολογικά και ψυχολογικά, αφού μετά έχει το ματς έδρας με τα Φάρσαλα και την έξοδο στη Θήβα, στη συνέχεια έχει δυο ντέρμπι (καθώς για την 21η αγωνιστική (25/2) θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τη Νίκη, κι αμέσως μετά θα παίξει στη Νεάπολη (4/3) με τον ΝΠΣ Βόλος…), και ως το τέλος έχει μόνο παιχνίδια έδρας και ρεπό (23η: 11/3: Ολυμπιακός-Αμβρυσσέας, 24η: 18/3: Ολυμπιακός-Οπούντιος Μαρτίνου, 25η αγωνιστική: 24/3: ΡΕΠΟ, και 26η: 1/4: Ολυμπιακός – Γ.Σ. Αλμυρού…).

Μετά τους νεοαποκτηθέντες Κόλα, Καμπλιώνη, Ρόκα, Διβανέ, Σάββα, που παίζοντας «ανέβασαν» την ομάδα, τώρα δικαίωμα συμμετοχής αποκτά και ο ελπιδοφόρος σέντερ φορ που μπορεί να καθυστέρησε, αλλά ο Λεωνίδας Χρήστου, που παίζει από το 2013 στην Γ’ Εθνική με 41 γκολ, εκτιμάται ότι στον Ολυμπιακό εκτός από τη συνέχεια θα έχει και προοπτική και για την επομένη περίοδο. Ο Λεωνίδας Χρήστου αγωνιζόταν από πέρσι στον Αιολικό Μυτιλήνης, ενώ όταν ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη έπαιξε για μία τριετία με τη φανέλα του Καμπανιακού και πιο πριν με τον ΠΑΟ Κουφαλίων, σημειώνοντας συνολικά 66 γκολ!

Την Κυριακή στο ματς με τον ΑΟ Σελλάνων, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Στάθης Ρόκας, θα λείψει ο Δήμος Κόκας που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου