ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βροχή» τα γκολ στην Νεάπολη, καταιγιστικός για ακόμη μια φορά ο ΝΠΣ Βόλος

βροχή-τα-γκολ-στην-νεάπολη-καταιγισ-138829

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Απτόητος συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του στην κορυφή του 4ου ομίλου του εφετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ο ΝΠΣ Βόλος, που επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-2 του Αχιλλέα Φαρσάλων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής στο Δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης.

Αυτή ήταν η 15η φετινή νίκη του Νεοσύστατου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί, σκόραραν δύο φορές αλλά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού υπέκυψαν άνευ όρων στην ανωτερότητα της ομάδας του Χουάν Φεράντο, που πήγε στα αποδυτήρια με 4-2.

Πώς έπαιξε

Ο Βόλος ΝΠΣ παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές στην σύνθεσή του με τον Δημόπουλο να απουσιάζει από την αναμέτρηση λόγω της κόκκινης, που είχε δεχτεί την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον ΑΟ Σελλάνων. Οι πρωτοπόροι του 4ου ομίλου παρατάχθηκαν με τον Μπουργάνη κάτω από τα γκολποστ, τον Ντόση στο αριστερό και τον Ζέρη στο δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Τζελίδη – Γκαλίτσιο να συνθέτουν την δυάδα των σέντερ- μπακ. Σε ρόλο αμυντικού χαφ αγωνίστηκαν οι Πίτου Γκαρσία και Πέντα. Τα δύο άκρα της επίθεσης κάλυπταν οι Δερμητζόγλου και Ηλιόπουλος, το αριστερό και δεξί αντίστοιχα με τον Καμπαγιέρο σε ρόλο επιτελικού χάφ πίσω από τον μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό Μάντζη.

Το α’ μέρος

Οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη του παιχνιδιού αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους με τον Νεμπεγλέρα στο 4’ να εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά και τον Τλούπα με ωραία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέρης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με την μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι και τον Δεμηρτζόγλου από κοντά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Οι φιλοξενούμενοι μετά την ισοφάριση πίεσαν και για ένα δεύτερο τέρμα με τον Πίτου Γκαρσία δύο λεπτά αργότερα να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά και τον Χάμο να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 2-1 για τον ΝΠΣ Βόλος με τον Πίτου Γκαρσία να εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά και τον Μάντζης με έξοχο σουτ στην κίνηση να δίνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ροή της αναμέτρησης ισοφάρισαν με τον Τλούπα να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων και με σουτ από κοντά να γράφει το 2-2, βρίσκοντας για δεύτερη φορά δίχτυα στο παιχνίδι.

Στο 22’ Ντόσης και Δεμηρτζόγλου συνεργάστηκαν έξοχα με τον δεύτερο να σεντράρει από τα αριστερά και την μπάλα να καταλήγει στον Μάντζη, ο οποίος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ.

Το 3-2 ήρθε για τους γηπεδούχους στο 28’ όταν έπειτα από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Πίτου Γκαρσία ο Γκαλίτσιος έπιασε δυνατή κεφαλιά, δίνοντας για δεύτερη φορά στην ομάδα του το προβάδισμα στο σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα ύστερα από φάση διαρκείας και ατομική προσπάθεια του Ζέρη, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά ο Καραμπούζης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-2, το οποίο έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου γεμάτου από γκολ ημιχρόνου!

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη παρά την εμφανή πτώση του ρυθμού του παιχνιδιού ο Βόλος ΝΠΣ σημείωσε άλλα δύο τέρματα. Συγκεκριμένα στο 55’ ο Τζελίδης έκανε το γέμισμα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Ηλιόπουλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσή του στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χάμου για το 5-2. Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τον ΝΠΣ χάθηκε στο 70’, αρχικά με το Ζέρη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χάμος, ενώ στην επαναφορά, ο Κολλάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, με τον γκολκίπερ των Φαρσάλων εξουδετερωμένο.

Το τελικό 6-2 διαμορφώθηκε στο 73’ έπειτα από ωραίο μακρινό σουτ του Καμπαγιέρο με το δεξί. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού καταγράφηκε μια ακόμα καλή επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων όταν ο Ντόσης σούταρε από μακριά με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χάμου.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ 6-2

Σκόρερ: (9’ Δεμηρτζόγλου, 11’ Μάντζης, 28’ Γκαλίτσιος, 33’ αυτ. Καραμπούζης , 56’ πεν. Ηλιόπουλος, 72’ Καμπαγέρο – 4’, 17’ Τλούπας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ζέρης, Ντόσης, Τζελίδης (65’ Παπαδόπουλος), Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου, Πέντα, Καμπαγέρο, Μάντζης (54’ Κολλάς), Πίτου Γκαρσία (67’ Σαλαμούρας), Ηλιόπουλος (59’ Μηλιώτης).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου (57’ Κουρούμαλος), Καραμπούζης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (49’ Αναγνώστης), Τλούπας (64’ Κατσανάκης), Χατζής, Καραγκούνης, Βούλγαρης (61’ Αραπίτσας).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Από τη μεριά του Αχιλλέα Φαρσάλων ο κ. Τάκης Παραφέστας σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα: «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Βόλου και στην τεχνική ηγεσία για την πολύ καλή ομάδα που έχουν και φυσικά συγχαρητήρια για την πρωτοπορία που έχουν στο πρωτάθλημα. Στο σημερινό παιχνίδι γνωρίζαμε την ανωτερότητα του αντιπάλου, προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε όσο το δυνατόν πιο σφιχτά. Προηγηθήκαμε, όμως νομίζω ότι δημιουργήθηκε περισσότερο άγχος. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, να μην μπω σε λεπτομέρειες, αυτά τα παιχνίδια από την πλευρά μας είναι να αποκτούν οι νέοι παίκτες εμπειρία έτσι ώστε να είναι χρήσιμοι για την ομάδα. Εύχομαι στην ομάδα του Βόλου να συνεχίσει έτσι και να είναι πρωταθλητές, το πιστεύω ότι θα είναι με την πορεία που έχουν. Και πάλι συγχαρητήρια».

Τέλος, εκ μέρος των κυανέρυθρων ο Χουάν Φεράντο τόνισε σχετικά με το παιχνίδι και τη συνέχεια της ομάδας του: «Ευχαριστώ τον κ. Παραφέστα για τα καλά λόγια. Για μας ήταν πολύ σημαντικό που κερδίσαμε. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τους τρεις πόντους στην έδρα μας. Ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε καλό τρανζίσιον, είχαμε ένα πρόβλημα στο πρώτο κόρνερ στο man to man στο οποίο δεχτήκαμε το γκολ, όμως μετά αντιδράσαμε, οι παίκτες είχαν καλή αντίδραση. Η σκέψη ήταν να συνεχίσουμε την επίθεση. Εμείς κοιτάμε τη συνέχεια και τον επόμενο αγώνα στη Θήβα. Καλή τύχη για τα Φάρσαλα, εμείς θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι σημαντικό για εμάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου