ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε ανάσα στο Βελεστίνο ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 1-0 τον Ρήγα Φεραίο

πήρε-ανάσα-στο-βελεστίνο-ο-ολυμπιακός-139268

Κρίσιμη, από βαθμολογικής άποψης αλλά και ανύψωσης ηθικού, νίκη πανηγύρισε στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου και στο ντέρμπι της Μαγνησίας, ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε με 1-0 του Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι από άλλα παιχνίδια αλλά και συγκριτικά με τον αντίπαλό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια πήραν το «διπλό», φθάνοντας τους 24 βαθμούς. Αντίθετα, οι κυανόλευκοι του Βελεστίνου έμειναν στους 16 πόντους, μην μπορώντας να πάρουν μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη που θα τους ανέβαζε στην κατάταξη.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ρήγας Φεραίος παρατάχθηκε με σύστημα 4-5-1, με τερματοφύλακα τον Παπαγιάννη. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τοποθετήθηκαν οι Χατζηαθανασίου, Καρλιάμπας, Γκάγκας και Σπαθής. Αμυντικός μέσος ήταν ο Αλεξίου, ενώ μπροστά του στον άξονα έπαιξαν οι Χατζησταμάτης και Κυριάκος. Στις πτέρυγες, για τους κυανόλευκους αγωνίστηκαν οι Τσιώλης (από δεξιά) και Νασιακόπουλος (από αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Τζοβάρας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Όπου τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γελαδάρης και το αριστερό ο Δ. Κόκκας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Τόσκας και Νόνης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Λούγκος και Κόλα, ενώ στον άξονα τοποθετήθηκε ο Θέος. Στις πτέρυγες έπαιξαν ο Διβανές από δεξιά και ο Καμπλιώνης από αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σέττος.

Προβάδισμα με τον Λούγκο

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 5’ με τον Σέττο, του οποίου το κοντινό σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ σε σουτ του Διβανέ στο 6’η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του Παπαγιάννη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, καθώς στο 13’, μακρινό σουτ του Τζοβάρα σταμάτησε στη ρίζα του δεξί δοκαριού του Καραγκιολίδη. Ο Ολυμπιακός απάντησε… ανοίγοντας το σκορ, με τον Λούγκο στο 14’, ο οποίος με όμορφο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν αστόχησε, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του (0-1).

Στο 20’ οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Καμπλιώνη να σεντράρει από αριστερά και τον Θέο να μην μπορεί να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή τον Παπαγιάννη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σέττος έβγαλε σέντρα στον Καμπλιώνη, που σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Παπαγιάννης σε ετοιμότητα απέκρουσε εντυπωσιακά. Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Ολυμπιακό να αμύνεται σωστά, τον Ρήγα να μη μπορεί να απειλήσει και με το ισχνό προβάδισμα των ερυθρόλευκων, που όμως είχαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν.

Στο 33’ κεφαλιά του Διβανε μπλόκαρε ο Παπαγιάννης, ενώ τα σουτ των Καμπλιώνη στο 33’ και Θέου στο 37’ έφυγαν εκτός εστίας. Οι γηπεδούχοι στο διάστημα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχαν μόνο μια καλή στιγμή, με σουτ του Σπαθή στο 38’.

«Έπεσε» ο ρυθμός

Τον γρήγορο ρυθμό του πρώτου μέρους, διαδέχθηκε το αργό δεύτερο ημίχρονο, όπου τα πολλά φάουλ, οι κίτρινες κάρτες αλλά και οι διακοπές δεν άφησαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό. Όσο περνούσαν άλλωστε τα λεπτά, η κούραση ήταν εντονότερη και αυτό αντικατοπτρίζεται στις λίγες καλές στιγμές, που σημειώθηκαν στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, η πρώτη από τις οποίες σημειώθηκε μόλις στο 64’ και ήταν για τον Ρήγα Φεραίο. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Νασιακόπουλο να το εκτελεί, γεμίζοντας προς την περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Αλεξίου να παίρνει την κεφαλιά, την μπάλα, όμως, να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Καραγκιολίδη.

Στο 80’ ο Σεχολάρι μεταβίβασε την μπάλα στον Καμπλιώνη, ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τον Παπαγιάννη να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση, όπως και στο 90’ στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Σεχολάρι.

Το παιχνίδι, που δεν είχε κάποια άλλη σημαντική στιγμή έως το τέλος του έληξε υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου, που δείχνει σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια, με την έφεση στο σκοράρισμα πάντως να παραμένει η πρώτη έγνοια του προπονητή των ερυθρόλευκων Λάκη Μπακάλη. Από την άλλη, οι κυανόλευκοι, παρουσιάστηκαν για μία ακόμη φορά ασταθείς και πρέπει να κάνουν πια «αγώνα δρόμου», προκειμένου να προλάβουν το τρένο της παραμονής στην κατηγορία.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

Σκόρερ: 14’ Λούγκος

Κίτρινες: 62’ Παπαγεωργίου, 71’ Γκάγκας, 88’ Καρλιάμπας-31’ Γελαδάρης, 52’ Κόλα, 69’ Α. Κόκκας.

Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Σφυρής, Δ. Σακκάς (Θεσσαλίας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Κυριάκος (58’ Παπαγεωργίου), Χατζησταμάτης (66’ Τσελεπής), Τζοβάρας, Τσιώλης, Νασιακόπουλος (79’ Γεωργατζής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καργκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκκας, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Διβανές (77’ Σάββας), Κόλα, Σέττος (59’ Σεχολάρι), Θέος, Καμπλιώνης (89’ Μέμμος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου