ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποφασισμένος για αλλαγές

αποφασισμένος-για-αλλαγές-485075

Αποφασισμένος για αλλαγές φέρεται να είναι ο Στράτος Γιδόπουλος σύμφωνα με το κοντινό του περιβάλλον και με πληροφορίες που διαρρέουν από κύκλους της κυανόλευκης διοίκησης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου πιστεύει ότι δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος και ίσως να υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και πριν το παιχνίδι με τον Μακεδονικό.
 
Βέβαια οι συνεργάτες του έμπειρου παράγοντα προσπαθούν να τον πείσουν να περάσει και το ματς της 9ης αγωνιστικής και έπειτα να πάρει αποφάσεις, αλλά ο ίδιος ετοιμάζεται να έρθει στα μέσα της εβδομάδας και να έχει συζητήσεις με παίκτες και τεχνική ηγεσία, αναζητώντας τις αιτίες της κακής εμφάνισης της ομάδας με τον Εορδαϊκό και της μέτριας μέχρι σήμερα πορείας της. Το γεγονός ότι η Νίκη δεν έχει καταφέρει ακόμα να πιάσει κορυφή και να αποδείξει ότι συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο και τον τίτλο, έχει ενοχλήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, που γενικότερα δήλωνε προβληματισμένος, αλλά έφτασε στα όριά του μετά την ήττα από τον Εορδαϊκό.
Ο Γιδόπουλος ήταν να έρθει την περασμένη εβδομάδα, αλλά τελικά μια ίωση δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει. Ετσι δεν βρέθηκε στο Παντελής Μαγουλάς να παρακολουθήσει το φιλικό ματς με την Βέροια και να διαπιστώσει αν όντως κάτι έχει αλλάξει στη νοοτροπία της ομάδας. Η άποψη που επικρατούσε είναι ότι όσο οι μέρες περνούσαν θα ηρεμούσε περισσότερο και θα έδινε νέο περιθώριο στην ομάδα, αλλά ο ίδιος ναι μεν έχει ηρεμήσει, αλλά έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε αλλαγές…
Ο πρώτος με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί ο Στράτος Γιδόπουλος είναι ο Αρμάντο Μαρέντζι. Οι δυο άνδρες θα μιλήσουν από κοντά, αφού ήδη τα έχουν πει στο τηλέφωνο και δεν αποκλείεται να διαπιστωθεί διαφορά φιλοσοφίας να λυθεί και η συνεργασία των δυο πλευρών. Αν υπάρξει ταύτιση απόψεων για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η ομάδα μπροστά και να μπορέσει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Football League 2, τότε θα συνεχίσουν μαζί. Οι πιθανότητες πάντως είναι 50/50. Στη Νέα Ιωνία θεωρούν ότι τελευταία ευκαιρία για τον Κροάτη θα είναι το ματς με τον Μακεδονικό για να αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας και την αγωνιστική της εικόνα, ο Γιδόπουλος όμως δεν το σκέφτεται έτσι. Θεωρεί ότι στο Παντελής Μαγουλάς η ομάδα με την στήριξη του κόσμου μπορεί και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και ότι εκεί που φαίνεται η «γύμνια» της είναι μακριά από το «σπίτι» της.
 
Δοκιμές και πειράματα
Από κει και πέρα ο Αρμάντο Μαρέντζι στο φιλικό παιχνίδι με την Βέροια που έγινε το Σάββατο στο Παντελής Μαγουλάς και στο οποίο οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 0-2, έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο έως και καθόλου στο πρωτάθλημα. Τσέκαρε νεαρούς, δοκίμασε σχήματα και παίκτες σε διάφορες θέσεις, ξεκούρασε βασικούς και έδειξε διάθεση να δώσει ευκαιρίες και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.
Ο Κροάτης χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος το 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τον Μασίας και τον Μαλντονάδο και στο δεύτερο προτίμησε το 4-5-1. Ο νεαρός Χρυσοχοϊδης ήταν ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε για 90 λεπτά και φαίνεται πως διεκδικεί κάτι περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια. Ο Χρυσοχοΐδης αγωνίστηκε ως στόπερ δίπλα από τον Παπαδήμα και έδειξε κάποια θετικά στοιχεία. Από κει και πέρα πάντως η Νίκη έδειξε και πάλι πρόβλημα στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι και δεν κατάφερε να σκοράρει. Ανά διαστήματα είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, αλλά δύσκολα δημιουργούσε κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή. 
Η Νίκη αγωνίστηκε χωρίς κάποια βασικά στελέχη της και συγκεκριμένα τον  Κόσογλου, αφού οι νεαροί τερματοφύλακες Τάσσος και Μπαϊμάκης έπαιξαν από ένα ημίχρονο, τον Μαϊστρέλλη, με τον Μαρέντζι να τσεκάρει τον Χρυσοχοΐδη στην θέση του, τον κουρασμένο Σαμαρά, στην θέση του οποίου ξεκίνησε ο Στουρνάρας ο οποίος ξεκίνησε δυνατά το πρωτάθλημα αλλά τον «έκοψε» ο τραυματισμός του, τον Βακουφτσή, προτιμώντας επιθετικό δίδυμο τους Μαλντονάδο και Μασία, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Βλάχος που ήταν τραυματίας, όπως και ο Ντάνισιτς για να ξεκουραστεί. Ο Κροάτης τσέκαρε επίσης τον Βλαχοκυριάκο, ενώ στο φιλικό ξεκίνησε και ο Νάστος στα χαφ. Ουσιαστικά οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν στην ενδεκάδα στο φιλικό με την Βέροια και αποτελούν βασικές επιλογές και στο πρωτάθλημα, ήταν οι Παπαδήμας, Πετράς, Καρακώστας και Διγκόζης.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν περισσότερο νεαροί ποδοσφαιριστές. Οι Μπαϊμάκης, Αργύρης, Τσικνίδης, Μυριώτης, Παπαϊωάννου, Ζάγκας και Φλάμος, πλαισιωμένοι από τους Γραμματικόπουλο, Σωτρίνη και Κουτσογιάννη.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου