ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα εύκολα … είναι και δύσκολα!

τα-εύκολα-είναι-και-δύσκολα-147540

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καλύτερος, πιο ποιοτικός , με περισσότερες λύσεις, έχει καλύτερη ανάπτυξη με περισσότερους τρόπους, δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, ικανοποιεί με την απόδοση, «βγάζει» περισσότερη προσπάθεια και πάθος από τους παίκτες… αλλά όλα αυτά δεν τον κάνουν να επαναπαύεται, αφού αυτό που χρειάζεται περισσότερο, τα γκολ και οι νίκες, δεν έρχονται…

Στον Ολυμπιακό κοιτώντας συνολικά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής βλέπουν πως ως το τέλος, από τα 9 ματς που απομένουν έχουν μόνο 2 εκτός Μαγνησίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι εύκολο πρόγραμμα, αφού τώρα ακολουθούν δυο ματς εκτός έδρας …όπου οι έως τώρα «επιδόσεις» και η αποτελεσματικότητα της ομάδας μπορεί να θεωρηθεί και τραγική… Ο Ολυμπιακός, στις εξόδους του έχασε αρκετούς βαθμούς από θεωρητικά μικρότερες ομάδες, και είχε μόνο μια νίκη στην 11η αγωνιστική (0-1 με γκολ του Νόνη στο Μαρτίνο), ενώ είχε και ματς χωρίς γκολ χάνοντας στο Βελούχι και στον Αλμυρό 1-0, και μένοντας σε ισοπαλίες(0-0) σε Ιτέα και Φάρσαλα, ενώ και στην τελευταία έξοδο στην Οιχαλία, παρά τη βελτίωση έμεινε στο 1-1 με τον Διγενή Νεοχωρίου.

Προχθές έμεινε στο 0-0 στο Πανθεσσαλικό με τον Αστέρα Ιτέας, και το θετικό, εκτός από την καλή εμφάνιση, ήταν τα αποτελέσματα άλλων ομάδων, που «κράτησαν» τη βολιώτικη ομάδα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Τώρα την ερχόμενη Κυριακή στην 17η αγωνιστική (28/1) θα παίξει με τον Ρήγα στο Βελεστίνο, σε μια έδρα που παραδοσιακά δεν κερδίζει, και μετά θα πάει στο Προάστιο Καρδίτσας (4/2) για να αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Σελλάνων, που σήμερα είναι ένα βαθμό πίσω του!

Ο Ολυμπιακός θέλει δυο νίκες για να βγει η ποιότητα και η παραγωγικότητα στο γήπεδο, αφού σε διαφορετική περίπτωση το άγχος και τα «βαριά πόδια» θα οδηγήσουν και πάλι …σε νέο κύκλο χαμένων ευκαιριών.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας πάντως με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχειά του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θέλει να ξεχάσει όλα τα άτυχα και κακά αποτελέσματα, να κάνει δυο συνεχόμενες νίκες που θα του δώσουν άλλο αέρα, βαθμολογικά και ψυχολογικά, αφού μετά το ματς έδρας με τα Φάρσαλα και την έξοδο στη Θήβα, στη συνέχεια έχει δυο ντέρμπι, καθώς για την 21η αγωνιστική (25/2) θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τη Νίκη, κι αμέσως μετά θα παίξει στη Νεάπολη (4/3) με τον ΝΠΣ Βόλος… ενώ έως το τέλος έχει μόνο παιχνίδια έδρας και ρεπό (23η: 11/3: Ολυμπιακός-Αμβρυσσέας, 24η: 18/3: Ολυμπιακός-Οπούντιος Μαρτίνου, 25η αγωνιστική: 24/3: ΡΕΠΟ, και 26η: 1/4: Ολυμπιακός – Γ.Σ. Αλμυρού…).

Τώρα μετά τους νεοαποκτηθέντες Κόλα, Καμπλιώνη, Ρόκα και Διβανέ που ανέβασαν την ομάδα, δικαίωμα συμμετοχής έχει και ο Σάκης Σάββας με τον προπονητή Λάκη Μπακάλη να έχει περισσότερες λύσεις, αν και το θέμα της απόκτησης του σέντερ φορ δεν έχει σταματήσει να απασχολεί τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου…

Πάντως ο Λάκης Μπακάλης μετά το 0-0 με την Ιτέα τόνισε πως αν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου προσπαθήσουν περισσότερο, θα βρεθεί και λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους «ερυθρόλευκους», που είναι η επίτευξη εύκολων τερμάτων.

«Έχουμε δυσκολία στο γκολ, που είναι μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, αν η ομάδα έχει αυτό το ρυθμό και την αγωνιστική παρουσία, θα έχει μέλλον… Αν η ομάδα βγάλει το κάτι παραπάνω στην περιοχή, θα παρουσιαστεί καλύτερη και θα βρεθεί λύση και στο γκολ» ανεφερε.

Ο Στάθης Ρόκας από την πλευρά προχθές μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβε η ομάδα, τονίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται να βάλουν κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι τους για να κερδίζουν «Είμαστε στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα. Όμως, δεν είμαστε από την προσπάθεια. Εμείς πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να διασπάμε τις άμυνες από τις ομάδες που έρχονται στο γήπεδο μας και κλείνονται μέσα στην περιοχή τους και να τις κερδίζουμε. Θα συνεχίσουμε, γιατί έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τον δρόμο της σε όλα τα επίπεδα και να γίνεται πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου. Την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο γιατί πρέπει να είναι κοντά μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε πάρα πολύ στο να κερδίζουμε ομάδες που κλείνονται πίσω», ανέφερε ο έμπειρος μέσος, τονίζοντας πως πλέον όλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου έχουν πίστη στον εαυτό τους και στην ομάδα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου