ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλική ήττα με συμπεράσματα

φιλική-ήττα-με-συμπεράσματα-485415

Φιλική ήττα με χρήσιμα συμπεράσματα χθες για τη Νίκη στο Παντελής Μαγουλάς. Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 2-0 από την Βέροια σε ένα ματς που έδωσε την ευκαιρία στον Αρμάντο Μαρέντζι να ξεκουράσει βασικούς και να δει παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας δέχτηκε και τα δυο γκολ από λάθη της άμυνάς της, ενώ επιθετικά, αν και είχε την κατοχή και την κυκλοφορία δεν μπόρεσε να σκοράρει, «πετώντας» μερικές μεγάλες ευκαιρίες και δείχνοντας ότι της λείπει το γκολ.

Στο χθεσινό παιχνίδι στην «κλούβα» η Νίκη παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της σε σχέση με τα επίσημα παιχνίδια. Δεν αγωνίστηκαν οι Κόσογλου, Σαμαράς, Βακουφτσής, Βλάχος (τραυματίας), Ντάνισιτς και Μαϊστρέλλης. Ο Μαρέντζι δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα και τέσταρε κυρίως τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Το παιχνίδι

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης σημείωσε την πρώτη της κλασική ευκαιρία. Ο Καλί βγήκε μόνος του απέναντι από τον Τάσσο, αλλά ο γκολκίπερ της Νίκης έδιωξε σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας της Νίκης βρέθηκε σε ετοιμότητα και επτά λεπτά μετά. Ο Αουρέλιο έπιασε το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Γεωργιάδη, αλλά ο Τάσσος παρότι είχε αρκετά σώματα μπροστά του διάβασε την φάση και έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Στο 12’ όμως η φάση ξεγέλασε τον Τάσσο, αφού μετά από κόρνερ επικράτησε σύγχυση στην περιοχή, οι αμυντικοί ολιγώρησαν, δεν έδιωξαν και ο Καλί έπιασε το γυριστό σουτ. Η μπάλα κόντραρε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα.

Μετά το γκολ η Νίκη ανέλαβε την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή της μπάλας. Υπήρχαν στιγμές που διέθετε καλή κυκλοφορία και οργανωμένα προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει. Όπως στο 22’ ο Στουρνάρας έβγαλε την συρτή σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Μαλντονάδο από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Και εκεί που η Νίκη έδειχνε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο η Βέροια πέτυχε στο 23’ και δεύτερο τέρμα και «πάγωσε» το Παντελής Μαγουλάς. Μετά από τραγικό λάθος του Καρακώστα ο Καλί έπειτα από σέντρα του Αουρέλιο βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίκτυα. Στο επόμενο λεπτό ο Νάστος δοκίμασε το πόδι του από μακριά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καντιμοίρη. Στο 32’ ο Αουρέλιο με δυνατό σουτ μετά από στρώσιμο του Σαϊτιώτη, ανάγκασε τον Τάσσο να αποκρούσει εντυπωσιακά, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 40’ σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος. Δύο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους οι κυανόλευκοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ. Ο Πετράς έβγαλε την σέντρα «συστημένη» για το κεφάλι του Βλαχοκυριάκου που πήδηξε πιο ψηλά από όλους, αλλά σημάδεψε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια σπουδαία ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Νάστος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, αλλά μόνος του απέναντι από τον Κοτταρίδη έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Γενικότερα πάντως στην επανάληψη δεν υπήρχαν πολλές φάσεις και οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Η επόμενη ευκαιρία έγινε από την Βέροια που απείλησε με ψιλοκρεμαστό του Καλτσά στο 73’ αλλά ο Μπαϊμάκης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Η Νίκη παίζοντας κυρίως με νεαρούς δεν μπορούσε εύκολα να πατήσει περιοχή. Ο Αργύρης στο 79’ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια. Στο 86’καταγράφηκε η τελευταία καλή φάση του αγώνα. Ο Σκαθαρούδης σημάδεψε με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Μπαϊμάκη.

Το παιχνίδι σφύριξε ο Δημήτρης Κρητικός με βοηθούς τους Τασσιόπουλο και Δαλούκα. Στην κερκίδα του Παντελής Μαγουλάς βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βέροιας, κ. Αρβανιτίδης που παρακολούθησε το ματς.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τάσσος (46’ Μπαϊμάκης), Καρακώστας (46’ Τσικνίδης), Στουρνάρας (66’ Φλάμος), Χρυσοχοϊδης, Παπαδήμας (46’ Σωτρίνης), Βλαχοκυριάκος (46’ Κουτσογιάννης), Νάστος (66’ Μυριώτης), Διγκόζης (66’ Παπαϊωάννου), Πετράς (74’ Ζάγκας), Μαλντονάδο (46’ Γραμματικόπουλος), Μασίας (46’ Αργύρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Παγώνης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σαμαράς, Καλογέρης, Καλί, Αουρέλιο, Γεωργιάδης, Μιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης

Στο δεύτερο έπαιξαν και οι: Κοτταρίδης, Βέργος, Καππίας, Οικονόμου, Καγκιούζης, Διαμαντόπουλος, Σκαθαρούδης, Καλτσάς.

Τίμησαν Σαϊτιώτη – Καντιμοίρη

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης οι οργανωμένοι της Νίκης Βόλου τίμησαν δυο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια τη φανέλα της ομάδας και πλέον αγωνίζονται στην Βέροια. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αθανασίου έδωσε ανθοδέσμη στον Γιώργο Σαϊτιώτη, ενώ ο Κώστας Κανούτας στον τερματοφύλακα Γιώργο Καντιμοίρη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου