ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πολυπληθή ομάδα ο Σ.Δ.Υ. Βόλου στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

με-πολυπληθή-ομάδα-ο-σ-δ-υ-βόλου-στον-κλ-485426

Ο φετινός ιστορικός και ο εορταστικός 28ος κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας (με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα) έχει περάσει πλέον στην ιστορία και από αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου.

Για την ιστορία, ο ΣΕΓΑΣ διοργάνωσε για 28η χρονιά τον Κλασικό Μαραθώνιο και τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και έτρεξαν με τους χιλιάδες δρομείς ο Πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης.

Στον Μαραθώνιο δρόμο έτρεξαν 12.000 δρομείς από 80 διαφορετικές χώρες. Νικητής στους άνδρες ο Κενυάτης Ράιμον Μπετ με χρόνο 2.12.40 και στις γυναίκες η Ράσα Ντραζνταουκάιτεμε από τη Λιθουανία χρόνο 2.31.06. Στους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ. έτρεξαν 8.000 δρομείς όλων των ηλικιών, με νικητές Έλληνες αθλητές. Νικητής στα 10 χλμ. ο Θεοδόσης Καλδής με χρόνο 32.33 και στις γυναίκες η Πόπη Αστροπεκάκη με χρόνο 37.24. Νικητής στα 5 χλμ. ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 15.27 και στις γυναίκες η Βαλεντίνα Μαχαίλοβα με χρόνο 19.42. Στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου βρέθηκαν περίπου 30.000 θεατές και άλλοι 30.000 ήταν παράλληλα της διαδρομής για να χειροκροτήσουν τους δρομείς.

Οι δρόμοι, οι πόλεις και τα σημεία διαδρομής που οδηγούσαν στο Καλλιμάρμαρο ήταν γεμάτοι από πλήθος κόσμου που επευφημούσαν τις προσπάθειες των αθλητών που ο καθένας για το δικό του διαφορετικό λόγο επέλεξε να συμμετάσχει εφέτος στην ιστορική διοργάνωση.

Η συγκίνηση που προσφέρει η έντονη αθλητική προσπάθεια είναι μεγάλη, πόσο μάλλον όταν αυτή η προσπάθεια ανταμείβεται με το τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνοδευμένο με το ζεστό χειροκρότημα χιλιάδων θεατών μια τέτοια ιστορική ημέρα. Αυτό είναι το μεγαλείο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όπως προαναφέρθηκε τέτοια συγκίνηση βίωσαν και οι δρομείς του ΣΔΥΒ:

Μαραθώνιος Δρόμος:

Αμπατζίδης Νίκος, Κυριαζής Κων/νος, Βουρλογιάννης Αργύρης, Πατσαρούχας Ηλίας, Σιδηρόπουλος Νίκος, Χύτας Στέργιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Παλάντζας Κωνσταντίνος, Μιχαηλίδης Βασίλης, Καμπούρογλου Απόστοστολος, Παϊζάνος Επαμεινώνδας, Στόρτος Θεόδωρος, Άκερμαν Μιχαήλ, Σάμιος Παντελής, Γκαβαρδίνας Γιώργος, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Σουλιώτης Δημήτρης, Λίταινας Γιώργος, Γεραμπίνης Παναγιώτης, Χατζηκυριάκος Κων/νος, Καμπούρογλου Παναγιώτης.

10.000 μ.:

Καρατζόγλου Αργύρης, Βασιλειάδης Σταύρος, Ιωάννου Νικόλαος, Οικονόμου Ηλίας, Βαταμίδης Δημήτρης, Πατσαρούχας Γεώργιος, Δημουλά Μαρία, Μιχαηλίδης Λευτέρης, Στατήρης Κώστας, Καναρά Χριστίνα, Βαρζάκα Χρυσαφούλα, Σιάρας Κώστας, Κοντογιάννης Δημήτρης.

5.000 μ.:

Κυριαζής Δημήτρης, Ζάντζος Μάριος, Κυριαζής Μιχάλης, Σαλταγιάννη Δήμητρα, Χαλκιάς Βασίλης, Χαλκιάς Κων/νος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου