ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γ.Σ. Αλμυρού με το Βελούχι

ο-γ-σ-αλμυρού-με-το-βελούχι-151229

Με στόχο την επάνοδο στις νίκες, ο ΓΣ Αλμυρού επιστρέφει σήμερα στην 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής στο γήπεδό του για να υποδεχθεί (3μ.μ.) την ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος, το Βελούχι, με τον προπονητή Κώστα Σταματίου να έχει και περισσότερες λύσεις…

Στον ΓΣΑ θεωρούν πως η ήττα στο Μαρτίνο ήταν μια παρένθεση που έκλεισε, και το ζητούμενο σήμερα είναι να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας στην ομάδα κι έναν νέο παίκτη, τον 27χρονο μεσοεπιθετικό Άρη Μιχάλη, που αγωνιζόταν έως τον Δεκέμβριο στη Football League και στην ΑΕ Καραϊσκάκης.

Ακόμη, θετικό για τον ΓΣΑ είναι η επιστροφή μετά από καιρό του Χρήστου Χολέβα , ενώ σίγουρα πιο έτοιμος είναι και ο Σάββας Φαράντος…

Αμφίβολη θεωρούνταν η συμμέτοχη του Γιάννη Καψιώτη, που ταλαιπωρούνταν από ίωση, και δεν είναι έτοιμος και ο Κ. Κρανάς, ενώ ο προπονητής Κώστας Σταματίου θα έχει πάλι στη διάθεσή του και τους νεαρούς Ηλία Αράπη, Θανάση Μπιρμπίλη και Θεόφιλο Πραττή.

Οι Σταυράκης, Φαράντος, Μπαρούτας, Κόκκας, Στουρνάρας, Αλεξανδρής, Σαββίδης, Θωμαΐδης, Κιπτίου, Φλίγκος, Κοντοβάς, Μιχάλης,Τσομπανόπουλος, Χολέβας, Πραττής, Μπιρμπίλης, Αράπης είναι οι παίκτες στους οποίους θα στηριχτεί ο ΓΣΑ για την επιστροφή στις νίκες

Ο Γ.Σ.Α. έχει υπέρ του και την παράδοση στους αγώνες του με το Βελούχι στη Δ΄ Εθνική, αλλά στην τελευταία συνάντηση στον Αλμυρό είχε γνωρίσει ήττα… κάτι που γνωρίζει καλά ο Κ. Σταματίου, καθώς ήταν και τότε στον πάγκο της ομάδας, και για τον λόγο αυτό ζητεί σοβαρότητα από τους παίκτες του…

Την περίοδο 1991-92 ο Γ.Σ. Αλμυρού, με προπονητή το Θ. Μακρή, έφυγε νικητής από το Καρπενήσι κερδίζοντας 0-1 το Βελούχι με γκολ στο 55’ του Κώστα Καράτερζη, και στον Αλμυρό ο Γ.Σ.Α. κέρδισε 7-1, με τους Πρατή και Μπέκα να πετυχαίνουν από 2 γκολ, και τους Σφέτσο, Σκάκο και Κωστούλα από ένα.

Την περίοδο 1993-94 ο Γ.Σ.Α. ήταν νικητής (26/9/93) στο Καρπενήσι κερδίζοντας το Βελούχι 1-3, με γκολ που πέτυχαν οι Θ. Κωστούλας, Θ. Τσαπάρας και Δ. Γούργος, ενώ στον Αλμυρό, με γυναίκα διαιτητή (Ρώσση, Αθήνας), ο ΓΣΑ κέρδισε το Βελούχι 2-0 με γκολ (75’) του Νίκου Μάντζαρη (που λίγο πριν είχε μπει αλλαγή στη θέση του Θοδωρή) και του Δημήτρη Κωτούλα στο 85΄.

Την περίοδο 2004-05 ο ΓΣΑ κέρδισε χωρίς αγώνα 0-2 το Βελούχι, ενώ στον Αλμυρό είχε κερδίσει με 5-0, αλλά την περίοδο 2011-12 έχασε και τα δύο ματς (!) (18/12/11: Βελούχι – Αλμυρός 1-0 (82΄Αναστασόπουλος) και 18/3/12: Αλμυρός – Βελούχι 0-1 (με γκολ του Αλεξ. Μπακαλίδη που αγωνίζεται και φέτος στην ομάδα του Καρπενησίου).

Στη φετινή συνάντηση Γ΄ Εθνικής στον α΄ γύρο, στις 15/10/17, ο Αλμυρός κέρδισε στο Καρπενήσι το Βελούχι 1-2 (84’ Κακκαβάς – 28’, 81’Κιπτίου).

Για το Βελούχι σήμερα θα λείψει ο Βολιώτης Λευτέρης Γιαουπλάρι λόγω τραυματισμού, ενώ μετά τις αποχωρήσεις των αδερφών Γιάννη και Νίκου Λάππα, των Λέρη Γενιτσαρόπουλου και Ντουφεκιά, η ομάδα του Καρπενησίου δεν συμπληρώνει 18άδα.

Στη σημερινή αναμέτρηση του ΓΣΑ με το Βελούχι για τη 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Μέγας από την Πιερία, με βοηθούς τους Γιώργο Ταγκαλίδη (ΕΠΣ Πιερίας) και Θωμά Καλορογιάννη (ΕΠΣ Κυκλάδων).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου