ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζητούμενο η νίκη ελπίδας για τον Ρήγα

ζητούμενο-η-νίκη-ελπίδας-για-τον-ρήγα-151308

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για τη νίκη, που θα μπορέσει να ανανεώσει τις ελπίδες παραμονής και θα ανεβάσει και την ψυχολογία της ομάδας, θα αγωνιστεί την Κυριακή (3μ.μ.) στο Βελεστίνο ο Ρήγας Φεραίος, υποδεχόμενος για τη 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής τον Αμβρυσσέα Διστόμου.

Ο Ρήγας έχει πολύ καιρό να γευτεί τη χαρά της νίκης, καθώς η τελευταία που έχει καταγράψει ήταν στις 26/11/17 όταν κέρδισε τον Οπούντιο Μαρτίνου 2-1 (51’ Χατζησταμάτης, 66’ Τσιώλης- 78’Πρέντι),στη μοναδική μάλιστα για φέτος νίκη έδρας, ενώ από τότε και μετά έχασε στο Προάστιο Καρδίτσας από τον ΑΟ Σελλάνων 2-1 (47’Μαρούδας, 87’ Υφαντής – 17’ Τσελεπής), είχε ισοπαλία 0-0 στο Βελεστίνο με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, έχασε στη Θήβα 3-0 (3’, 34’ Χατζηλάμπρος, 60’ Σίλβα) είχε 3η ήττα έδρας χάνοντας από τη Νίκη 0-1 (59΄Μέτσε) και το περασμένο Σάββατο έχασε και στη Νεάπολη από τον ΝΠΣ Βόλος 2-0 (19’ Ντεντάκης, 66’ Δημόπουλος).

Στον Ρήγα θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες παραμονής του στην κατηγορία απέχοντας τώρα 7 βαθμούς από τη διαχωριστική γραμμή, και το κυριακάτικο ματς με τον Αμβρυσσέα είναι καθοριστικό, ενώ εντός έδρας είναι και το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και αμέσως μετά υπάρχει ρεπό. Ανανεώνοντας ελπίδες πάντως μπορεί να ελπίζει σε βελτίωση θέσης τον Φεβρουάριο, έχοντας δυο ματς στο Βελεστίνο (με Αλμυρό και Διγενή) και εκτός έχει το Βελούχι.

Ο Ρήγας την Κυριακή θέλει και την πρώτη του νίκη απέναντι σε ομάδα που έχει προπονητή τον Μίοντρακ Τσίρκοβιτς, που μόνο νίκες έχει απέναντι στην ομάδα του Βελεστίνου όταν ήταν στον πάγκο της Φαρκαδόνας, της Α.Ε. Καραϊσκάκης και της Α.Ε. Ιστιαίας.

Ως προπονητής της Φαρκαδόνας, ο Τσίρκοβιτς -που ως παίκτης πέρασε από Νίκη και Ολυμπιακό- ήταν νικητής την περίοδο 2015-16 στην 16η αγωνιστική στο Βελεστίνο με 0-1 (17’ Μηνάς), ενώ την περίοδο 16-17 στην πρεμιέρα ως προπονητής του Καραϊσκάκη έφυγε νικητής με 0-2 (41’ Αβραμίδης, 66’ Γυφτοκώστας) και την ίδια περίοδο ως προπονητής της Ιστιαίας κέρδισε δυο φορές τον Ρήγα στην Εύβοια 3-1 για το πρωτάθλημα και 2-1 για το κύπελλο Γ΄ Εθνικής.

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς ανέλαβε τον Αμβρυσσέα Διστόμου πριν ένα μήνα (αντικατέστησε τον Ηλία Λιόντο) και έχει δυο νίκες στο Βελούχι και επί του Διγενή και μια ήττα στην Ιτέα, ενώ ο Ρήγας Φεραίος στον α΄ γύρο είχε υποχρεώσει την ομάδα της Βοιωτίας στην πρώτη ήττα κερδίζοντας με 1-2 (34’ Κωστούλας – 65’ Τσελεπής, 78’ Τσέκα), ενώ τώρα η διαφορά των δύο ομάδων είναι 10 βαθμοί.

Για το κυριακάτικο ματς για τον Ρήγα θα επιστρέψει μετά από 4 αγωνιστικές τιμωρίας ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ενώ αμφίβολοι λόγω στρατιωτικού είναι ο Θάνος Μπόρας και ο Ντίνος Γεωργαντζής, που σήμερα πάντως αναμένεται να δώσει το παρόν στην προπόνηση.

Διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης του Ρήγα με τον Αμβρυσσέα ορίστηκε ο Χρ. Αγγελούλης από τη Λάρισα, που πέρσι σφύριξε στο Βελεστίνο το ματς με τον Ολυμπιακό Β.(0-0).

Ο Χρήστος Αγγελούλης φέτος έχει διαιτητεύσει 6 ματς για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Απόστολο Τσαπράζη και Γιώργο Πατέτσο, επίσης από τη ΕΠΣ Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου