ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή …στον Αλμυρό …και στις νίκες

επιστροφή-στον-αλμυρό-και-στις-νίκ-151375

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η επιστροφή στις νίκες είναι την Κυριακή ο στόχος του ΓΣ Αλμυρού που επιστρέφει στο γήπεδό του και θα υποδεχθεί (3μ.μ.) την ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος, το Βελούχι, με τον προπονητή Κώστα Σταματίου να έχει και περισσότερες λύσεις…

Η ομάδα του Αλμυρού, μετά το ρεπό που είχε στην 14η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, έχασε αν και καλύτερη στην 15η από τον Οπούντιο στο Μαρτίνο, γυρίζει στην 16η στην έδρα της, όπου είχε και την τελευταία από τις 8 νίκες της, κερδίζοντας πριν ένα μήνα τον Ολυμπιακό Β.

Στον ΓΣΑ θεωρούν πως η ήττα στο Μαρτίνο ήταν μια παρένθεση που έκλεισε, και το ζητούμενο την Κυριακή είναι να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας στην ομάδα κι ένα νέο πρόσωπο, τον 27χρονο μεσοεπιθετικό Άρη Μιχάλη, που αγωνιζόταν έως τον Δεκέμβριο στη Football League και στην ΑΕ Καραϊσκάκης, έμεινε τυπικά ελεύθερος μέσα στην εβδομάδα, και ήδη εκδόθηκε το δελτίο του στον Αλμυρό.

Ο Μιχάλης είναι θετικό ότι προπονούνταν από την προηγούμενη εβδομάδα με την ομάδα του Αλμυρού, είναι σε ετοιμότητα αλλά έχει και την εμπειρία, αφού συνολικά στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Σκουφά Κομποτίου (Δ’ Εθνική), Ολυμπιακού Βόλου (Β’ Εθνική), Πανηλειακού (Γ΄ Εθνική), Ολυμπιακού Κυμίνων (Δ’ Εθνική), Διγενή Λακκώματος (Γ΄ και Δ’ Εθνική), Αναγέννησης Άρτας (Γ΄ Εθνική) , Εθνικού Φιλιππιάδας (Γ΄ Εθνική) και ΑΕ Καραϊσκάκης (Β΄Εθνική).

Ακόμη, θετικό για τον ΓΣΑ είναι η επιστροφή μετά από καιρό του Χρήστου Χολέβα που έβγαλε κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα, ενώ σίγουρα πιο έτοιμος είναι και ο Σάββας Φαράντος…

Ο προπονητής Κώστας Σταματίου θα έχει στη διάθεσή του και τους νεαρούς Ηλία Αράπη που αγωνιζόταν στους Μυρμιδόνες, τον Θανάση Μπιρμπίλη που ήταν στον Άθλο, και τον νεαρό επιθετικό Θεόφιλο Πραττή, που είναι από την αρχή της χρονιάς στην ομάδα, και περιμένουν τις ευκαιρίες, ενώ από τη διοίκηση συνεχίζεται η προσπάθεια για 2-3 ακόμη προσθήκες, αφού σε σχέση με τον α΄ γύρο έφυγαν ο Νάκας για τη Ρόδο, ο Κωτσιαρίδης για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο Αργύρης Κυριάκος που πήγε στον Ρήγα Φεραίο, ο Στέλιος Τσιάτσος που θα συνεχίζει στη Δήμητρα και η «αποχώρηση» του Παναγιώτη Βούλγαρη λόγω προπονητικής.

Ο Γ.Σ.Α. έχει υπέρ του την παράδοση στους αγώνες του με το Βελούχι στη Δ ΄Εθνική, αλλά στην τελευταία συνάντηση στον Αλμυρό είχε γνωρίσει ήττα… κάτι που γνωρίζει καλά ο Κ. Σταματίου, καθώς ήταν και τότε στον πάγκο της ομάδας, και για τον λόγο αυτό ζητεί σοβαρότητα από τους παίκτες του…

Την περίοδο 1991-92 ο Γ.Σ. Αλμυρού με προπονητή το Θ. Μακρή έφυγε νικητής από το Καρπενήσι κερδίζοντας 0-1 το Βελούχι με γκολ στο 55’ του Κώστα Καράτερζη, παίζοντας και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κώστα Σφέτσου, και έχοντας ηγετική μορφή στην άμυνα τον Δ. Κουτσουράκη, ενώ στο ματς αυτό έκανε ντεμπούτο ο Θανάσης Κωστούλας αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ. Στον Αλμυρό ο Γ.Σ.Α. κέρδισε 7-1, με τους Πρατή και Μπέκα να πετυχαίνουν από 2 γκολ, και τους Σφέτσο, Σκάκο και Κωστούλα από ένα.

Την περίοδο 1993-94 ο Γ.Σ.Α. ήταν νικητής (26/9/93) στο Καρπενήσι κερδίζοντας το Βελούχι 1-3 με γκολ που πέτυχαν οι Θ. Κωστούλας, Θ. Τσαπάρας και Δ. Γούργος, ενώ στον Αλμυρό με γυναίκα διαιτητή (Ρώσση, Αθήνας) ο ΓΣΑ κέρδισε το Βελούχι 2-0 με γκολ (75’) του Νίκου Μάντζαρη που λίγο πριν είχε μπει αλλαγή στη θέση του Θοδωρή και του Δημήτρη Κωτούλα στο 85΄.

Την περίοδο 2004-05 ο ΓΣΑ κέρδισε χωρίς αγώνα 0-2 το Βελούχι, ενώ στον Αλμυρό είχε κερδίσει με 5-0, αλλά την περίοδο 2011-12 έχασε και τα δύο ματς (!) (18/12/11: Βελούχι – Αλμυρός 1-0 (82΄Αναστασόπουλος) και 18/3/12: Αλμυρός – Βελούχι 0-1 (με γκολ του Αλεξ. Μπακαλίδη που αγωνίζεται και φέτος στην ομάδα του Καρπενησίου).

Στη φετινή συνάντηση Γ΄ Εθνικής στον α΄γύρο, στις 15/10/17, ο Αλμυρός κέρδισε στο Καρπενήσι το Βελούχι 1-2 (84’ Κακκαβάς – 28’, 81’Κιπτίου).

Στην κυριακάτικη αναμέτρηση του ΓΣΑ με το Βελούχι για την 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Μέγας από την Πιερία. Ο Μέγας είναι πρωτοεμφανιζόμενος διαιτητής στην Γ’ Εθνική και αυτό είναι το τέταρτο παιχνίδι του, όπου θα έχει βοηθούς τους Γιώργο Ταγκαλίδη (ΕΠΣ Πιερίας) και Θωμά Καλορογιάννη (ΕΠΣ Κυκλάδων).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου