ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ στην Α1 Μπάσκετ

ντέρμπι-αρη-παοκ-στην-α1-μπάσκετ-485862

Στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται σήμερα στις 19:00 το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ αγώνας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στην 3η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.
Φαβορί είναι ο γηπεδούχος Άρης, αν και βαθμολογικά οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια θέση με 3 βαθμούς (1 νίκη-1 ήττα).
Ίδια ώρα κ ο Παναθηναϊκός, που υπέστη την πρώτη ήττα του στην Ευρωλίγκα από την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα, φιλοξενεί το Περιστέρι, ενώ στις 17:00 ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να περάσει νικηφόρα από μία έδρα όπου πέρυσι… σκόνταψε, με αποτέλεσμα να απωλέσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ, το κλειστό της οδού Αρτάκης.
Πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου, μάλιστα, τότε ήταν ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Ζόραν Έρτσεγκ, που φέτος επέστρεψε στο «λιμάνι», αλλά δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα λόγω τραυματισμού απέναντι στη Μάλαγα.
Η κορυφαία εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» για φέτος, απέναντι στην ισπανική ομάδα, την περασμένη Τετάρτη, υποδεικνύει πως το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα.
Ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με μοναδική απουσία αυτή του ΜακΛάουντ για τους «κυανέρυθρους» που αναζητούν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Τον τελευταίο αγώνα της στο κλειστό του Ελληνικού δίνει η ΑΕΚ, υποδεχόμενη τον άνευ νίκης σε 2 αγωνιστικές Πανελλήνιο.
Αιτία η δικαίωση της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» στη δικαστική διαμάχη με τους «κιτρινόμαυρους», με αποτέλεσμα την έξωση της ΚΑΕ.
Μόνο αν δεν προλάβει να ετοιμάσει τη νέα έδρα, το κλειστό της Ζοφριάς, θα ξαναχρησιμοποιήσει το Ελληνικό για ακόμη μία φορά με τον Ηλυσιακό, στο επόμενο δηλαδή εντός έδρας παιχνίδι.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μηνάς Γκέκος, ευελπιστεί πως στον αυριανό αγώνα θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Δήμο Ντικούδη.
Ο έμπειρος φόργουορντ προπονείται με την ΑΕΚ εδώ και καιρό και σήμερα ο ατζέντης του ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να λυθεί το συμβόλαιό του με τον Άρη και να υπογράψει αμέσως μετά με την πρώην ομάδα του.
Οι δύο ήττες έχουν προκαλέσει δυσάρεστο κλίμα στον Πανελλήνιο, που βλέπει τον αυριανό αγώνα με την Ένωση των πολλών προβλημάτων ως ιδανικό για να… σπάσει το ρόδι.
Για το «διπλό» θα μεταβεί στην Καβάλα ο Κολοσσός Ρόδου, την ώρα που στο Ιβανώφειο (κεκλεισμένων των θυρών) ο Ηρακλής δεν σκοπεύει να «χαρίσει» στον Ηλυσιακό την πρώτη νίκη.
Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην Α1 πέφτει τη Δευτέρα στις 19:00, με την αναμέτρηση Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας.
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Α1 Ανδρών
 
Σάββατο 6 Νοεμβρίου
ΔΓ Ν.Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός
ΚΓ Ελληνικού 17.00 ΑΕΚ-Πανελλήνιος
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ηλυσιακός
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Κολοσσός Ρόδου
ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι
Αλεξάνδρειο 19.00 ‘Αρης-ΠΑΟΚ
Δευτέρα 8 Νοεμβρίου
ΚΓ Αγίου Θωμά 19.00 Μαρούσι-Ίκαρος Καλ. Π
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου