ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μας δικαίωσαν τα όνειρα μας»

μας-δικαίωσαν-τα-όνειρα-μας-485871

Ενα ακόμη παγκόσμιο μετάλλιο προσέθεσε στην συλλογή του ο Βολιώτης κωπηλάτης Στέργιος Παπαχρήστος! Αυτό όμως έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ήταν το πρώτο στην κατηγορία των ανδρών για τον αθλητή του ΟΕΑ/ΝΑΒ που αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης μαζί με τους άλλους τρεις συναθλητές του στην τετράκωπο, καθώς και το πρώτο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Αν και είχαν στόχο την είσοδο στον μεγάλο τελικό, κατάφεραν τελικά να πάρουν το ασημένιο μετάλλιο! «Μας δικαίωσαν τα όνειρα μας» δηλώνει ο Παπαχρήστος, που μαζί με τους τρεις συναθλητές του έγραψαν ιστορία στη Νέα Ζηλανδία!

Ο Βολιώτης κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος και οι Γιάννης Τσίλης, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας ξεκίνησαν από την 4η θέση στα 1500 πέρασαν 3οι και στα τελευταία μέτρα με εκπληκτικό σπριντ κατάφεραν να «κλέψουν» το ασημένιο μετάλλιο από τους Βρετανούς που τελικά τερμάτισαν 4οι αφού το χάλκινο πήραν οι Νεοζηλανδοί. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι με χρόνο 6.45.38, το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6.47.15 ενώ η βάρκα της Βρετανίας σε 6.48.38.

Παπαχρήστος: «Δουλειά και αγάπη στην σκουριά και στις τέντες»

Ο Στέργιος Παπαχρήστος μιλώντας στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μετά την μεγάλη του αυτή επιτυχία, έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και παράλληλα μίλησε για σκληρή δουλειά και αγάπη για το άθλημα μέσα σε συνθήκες ντροπής.

«Εχουμε δουλέψει σκληρά όλη την χρονιά και έχουμε στερηθεί πολλά. Κάναμε πολλές θυσίες. Οι αρμόδιοι μας έχουν στο περιθώριο και δεν είχαμε την ανάλογη βοήθεια. Εχουμε κουραστεί πάρα πολύ. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια είπαμε θα δώσουμε τα πάντα και περιμέναμε κάτι καλό. Έναν τελικό, μια οκτάδα, που σου δίνει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα. Δεν μπορείς να φανταστείς ξεκινώντας με αυτό τον στόχο, ότι θα κερδίσεις τους προηγούμενους Ολυμπιονίκες και τους Αγγλους που έχουν να ηττηθούν 25 χρόνια στην τετράκωπο. Ηταν ένα όνειρο και έγινε πραγματικότητα! Αξίζει να κυνηγάμε τα όνειρα μας! Αυτά τελικά μας δικαίωσαν! Γίναμε ομάδα, πιστέψαμε όλοι μαζί στο όνειρο και παλέψαμε με μεγαθήρια του αθλήματος. Μας πείσμωσε το πιστεύω κάποιων ότι μπορούμε αλλά και παράλληλα ότι πολύ λίγοι πίστευαν σε εμάς. Οι προπονητές από άλλες ομάδες μας ρωτούσαν πώς καταφέραμε να αποκλείσουμε αθλητές που είναι «τέρατα» στον χώρο και εμείς απλά χαμογελούσαμε και απαντούσαμε ότι το μυστικό είναι η δουλειά και η αγάπη γι αυτό που κάνουμε».

Ο Στέργιος Παπαχρήστος στέλνει και το μήνυμα του μέσω της επιτυχίας του: «Πρέπει να ξυπνήσουν αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υπόσχονται και να δουν τι γίνεται ξεκάθαρα. Στη Νέα Ζηλανδία πραγματικά μας δίδαξαν πολιτισμό. Οι κερκίδες ήταν γεμάτες, υπήρχε μεγάλη στήριξη και διαφορετική νοοτροπία. Στην Ελλάδα απλά κάποιοι ξέρουν μόνο να υπόσχονται για τα μάτια του κόσμου. Οι εγκαταστάσεις μας αντί να βελτιωθούν χειροτερεύουν. Βγάζω πίκρα γιατί οι προσπάθειες μας δεν αναγνωρίζονται από πουθενά. Να ναι καλά οι προπονητές μας, Κώστας Καμμένος και Τιμολέων Τζούνης και οι γονείς μας που μας υποστηρίζουν. Παλεύουμε σε συνθήκες ντροπής μέσα σε όργανα με σκουριά και τέντες. Για αυτό έφυγε ο Πολύμερος από τον Ομιλο. Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που υπόσχονται μέχρι σήμερα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Ξέρουν ποιοι είναι. Ευτυχώς που εγώ προπονούμαι με την εθνική και δεν τα ζω καθημερινά. Δεν υπάρχουν σωστές συνθήκες μόνο απαιτήσεις».

Χάλκινο από Τσιάβου και Γιαζιτζίδου

Το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα και πρώτο χρονικά ήρθε από το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου να ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες δεν ξεκίνησαν καλά αφού βρέθηκαν στην 4η θέση μέχρι τα μισά της κούρσας, στη συνέχεια όμως κατάφεραν να ανακάμψουν και να φτάσουν στην τρίτη θέση που διατήρησαν ως το τέλος.

Το χρυσό πήρε η βάρκα του Καναδά με 8.06.20, δεύτερο τερμάτισε το πλήρωμα της Γερμανίας με χρόνο 8.07.33 ενώ η ελληνική βάρκα έπεσε στον τερματισμό σε 8.09.14.

Πολύ καλή παρουσία στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών είχαν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας που τερμάτισαν στην 3η θέση και κατέλαβαν την 9η στη γενική κατάταξη κάνοντας πράξη τις προσδοκίες των ομοσπονδιακών προπονητών που είδαν ένα νέο σε ηλικία και εμπειρία πλήρωμα να στέκεται περίφημα ανάμεσα σε μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αντιπάλους και να αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν σε 6.46.91. Πρώτη ήταν η Γερμανία με 6.45.57, δεύτερη η Γαλλία με 6.46.34 ενώ οι δυο Έλληνες τερμάτισαν σε 6.46.91.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου