ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φιλικό για… όλους

φιλικό-για-όλους-155764

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους όσοι δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της Νίκης Βόλου με τον ΑΟ Σελλάνων είχε χθες το προπονητικό δίδυμο των Ξηροφώτου – Μπούις απέναντι στον Σαρακηνό, ο οποίος κέρδισε με 5-2, παίρνοντας τη ρεβάνς του καλοκαιρινού 6-2 στο ίδιο γήπεδο.

Οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλούς πειραματισμούς σε θέσεις και πρόσωπα, δίνοντας την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο δίτερμα που είχε προπονητικό χαρακτήρα, αρκετοί ποδοσφαιριστές των Νέων Αθλητών, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Γιάννης Ντινιωτάκης. Αγωνίστηκαν επίσης οι Βαγγέλης Γκάγκαλης, Χρήστος Καραμούζης και Πάτροκλος Κροτσίδας, με τον τελευταίο ωστόσο να μην ικανοποιεί και να αποχωρεί.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η αναμέτρηση δεν αποτέλεσε πρόβα ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Αχιλλέα Φαρσάλων την ερχόμενη Κυριακή, αλλά μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σαρακηνού ενόψει της επιστροφής της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΕΠΣΘ με τον Πρωτεσίλαο την ερχόμενη Κυριακή.

Στα θετικά από τη χθεσινή αναμέτρηση για τη Νίκη Βόλου, η επιστροφή του Νίκου Παπαδήμα στους αγωνιστικούς χώρους και σε αγώνα μετά από την περσινή περίοδο, με τον κυανόλευκο αμυντικό να χρησιμοποιείται στα τελευταία λεπτά στη θέση του δεξιού μπακ.

Το πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος στο οποίο η Νίκη Βόλου πέτυχε δύο τέρματα και της ακυρώθηκε ακόμη ένα, με τον Ματθαίου να βρίσκει δίχτυα αλλά η τρύπα ξεγέλασε τον ρέφερι, και προηγήθηκε με 2-0. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Τζήμας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάγκαλης, Αλ. Καρτσαμπάς, Ζιώγας και Καραμούζης. Κροτσίδας και Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μπάιριτς να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ την τριάδα της επίθεσης από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Ματθαίου, Βουρδάκης και Ντινιωτάκης.

Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε στο 13ο λεπτό με τον Μπάιριτς να ελίσσεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να σημειώνει με πλασέ το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γράντα. Δύο λεπτά αργότερα ο Βουρδάκης δεν κατάφερε να πετύχει το 2-0 με κεφαλιά, όπως και ο Μπάιριτς στο 17’, το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των ροσονέρι.

Ο Σαρακηνός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης με τον Τσεκούρα τόσο στο 20’ όσο και στο 24’, όταν αρχικά εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας αλλά απέναντι από τον Τζήμα ο τελευταίος απέκρουσε σε κόρνερ και στη συνέχεια με έμμεσο φάουλ και κομπίνα με το σουτ του επιθετικού του Σαρακηνού να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα.

Ο Γράντας με εντυπωσιακή απόκρουση διατήρησε το 1-0, σταματώντας τη νέα προσπάθεια του Μπάιριτς στο 25’, αλλά το 2-0 ήρθε πέντε λεπτά μετά. Σκόρερ ήταν και πάλι ο Μπάιριτς με τον Κροάτη μέσο να βρίσκεται σε σημείο βολής μετά από κεφαλιά – πάσα του Βουρδάκη

και με πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι και τη λήξη του α’ μέρους.

Αλλαγές και 5άρα από Σαρακηνό

Με πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος και με τον Σαρακηνό να μη χαρίζεται στην επανάληψη, οι ροσονέρι κατάφεραν να μειώσουν μπαίνοντας φουριόζοι από την αρχή για να πετύχουν το 2-1 στο 46’ μετά από κεφαλιά του Καλαμάτα. Λάθος του Σφονδυλιά στο 51’ έδωσε την ευκαιρία στον Χρ. Γκάμπα να ισοφαρίσει σε 2-2 ξεπερνώντας και τον Ράπτη, που είχε πάρει πλέον θέση κάτω από την εστία, για να πλασάρει σε κενή εστία.

Το 2-3 που σήμανε και την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους ήρθε να γίνει στο 67’, με τον Σιγαλάκο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της κυανόλευκης άμυνας για να πασάρει στον Βασίλη Ρακή, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύθηκε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Με τις… δοκιμές να συνεχίζονται, ο Σαρακηνός πυροβολούσε κατά ριπάς, με τον Χρ. Γκάμπα να βρίσκει εκ νέου δίχτυα για το 2-4 έπειτα από πλασέ με το αριστερό σε τετ-α-τετ με τον Ράπτη.

Το τελικό 2-5 γράφτηκε στο 87’ με τον Β. Ρακή να κάνει κούρσα λίγο κάτω από το κέντρο και από τα αριστερά, και απέναντι από τον ανήμπορο να αντιδράσει Ράπτη σκόραρε κατά του πρώην συμπαίκτη του.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος – Μπούις): Τζήμας, Γκάγκαλης, Καραμούζης, Ζιώγας, Καρτσαμπάς Αλ., Μέτσε, Κροτσίδας, Ματθαίου, Μπάιριτς, Ντινιωτάκης, Βουρδάκης.

Επαιξαν και οι: Ράπτης, Σφονδυλιάς, Σιώμος, Κουτσούκης, Χρηστίδης, Βλάχος, Κουκουτής, Χρόνης, Χατζηιωάννου, Παπαδήμας, Γερολυμάτος.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Γράντας, Γ. Μαστακούλης, Ρέλλος, Τσαρδακάς, Ηλ. Ρακής, Θάνος, Κοντοβάς, Καλαμάτας, Χρ. Γκάμπας, Δ. Γκάμπας, Τσεκούρας.

Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι: Κοντογιάννης, Μελίσσης, Β. Ρακής, Αγερώτης, Γιαμαλής, Σιγαλάκος, Θεοχάρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου