ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάλκινο μετάλλιο στο Taekwondo η Α.Παπατόλια

χάλκινο-μετάλλιο-στο-taekwondo-η-α-παπατόλια-486218

Με ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Κύπελο Taekwondo στη Σλοβακία επέστρεψε η Α. Παπατόλια. Το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Κύπελο Τaekwon-do ITF.

διεξήχθη στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και συμμετείχαν περισσότεροι από 800 αθλητές σε ένα τεράστιο στάδιο, αποδίδοντας ένα αξιοθαύμαστο θέαμα από 39 χώρες και 70 ομάδες. Η χώρα μας κατετάγη 7η (έβδομη) στην γενική κατάταξη αποσπώντας 13 μετάλλια, 4 Χρυσά, 6 Αργυρά και 3 Χάλκινα.

Η αθλήτρια της Μαγνησίας, του Α.Σ. Ωρίων Βελεστίνου, μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου Ανθούλα Παπατόλια 1dan I.T.F κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση μετά από τους αγώνες της με αθλήτριες του Ισραήλ, Αγγλίας και Σλοβενίας, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των αντιπάλων της καθώς και του φίλαθλου κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναγκάστηκε η αθλήτρια της Αγγλίας μετά από τα δυνατά χτυπήματα που δέχθηκε από την Ελληνίδα αθλήτρια να εγκαταλείψει τον αγώνα στα πρώτα ενάμιση λεπτά του αγώνα.

Το Τaekwon-do ITF είναι το παραδοσιακό κορεάτικο σύστημα πολεμικής τέχνης με ιδρυτή τον Στρ. Choi Hong Hi όπου κατά την μονομαχία επιτρέπεται η χρήση των χεριών και των ποδιών στο κεφάλι και στο μπροστινό μέρος του σώματος , ενώ στα χέρια και στα πόδια οι αθλητές φορούν ειδικά προστατευτικά (γάντια – παπουτσάκια), η χρήση της κάσκα είναι προαιρετική.

Την ελληνική αποστολή την αποτελούσαν αθλητές-τριες και συνοδοί από τους Νομούς Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας, Μαγνησίας και Καστοριάς. Όλοι οι αθλητές είχαν επιλεχτεί μετά από τεστ και από τις διακρίσεις που είχαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Taekwon-do ITF.

Την αθλήτρια συνόδευσε και κοουτσάρισε τους αγώνες της ο προπονητής της και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γεώργιος Παπατόλιας 5 dan I.T.F.

Ο Α.Σ. Ωρίων Βελεστίνου από την ίδρυση του έως σήμερα έχει πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο, Βαλκανικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τέσσερεις φορές αθλητές του αποτέλεσαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Taekwondo ITF.

To Δ.Σ. του Α.Σ. Ωρίων Βελεστίνου συγχαίρει την αθλήτρια και των προπονητή της για τις επιτυχίες, το πάθος και την αγάπη που δείχνουν για το άθλημα του Taekwon-do ITF και εύχονται να υπάρχουν και άλλοι αθλητές στο μέλλον με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου