ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστρέφει στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός Βόλου

επιστρέφει-στο-εακ-ο-ολυμπιακός-βόλου-159305

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με τα νέα πρόσωπα να κάνουν την εικόνα της ομάδας καλύτερη, ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει προχθές στο Νεοχώρι τον Διγενή (1-1) έδειξε όμως αρκετά νέα και ενθαρρυντικά στοιχεία, ενώ θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί και το γεγονός, ότι την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα θα επιστρέψει στο ΕΑΚ Βόλου και θα υποδεχτεί στη φυσική της έδρα τον Αστέρα Ιτέας για την 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής…

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στο ΕΑΚ για κάποια παιχνίδια ήταν άλλωστε ζητούμενο και από τον κόσμο, που είδε φέτος εκεί να σημειώνονται οι δυο από τις τέσσερις νίκες έδρας, καθώς εκεί κέρδισε τον περασμένο Οκτώβριο τον Ρήγα 3-0 και τον ΑΟ Σελλάνων 2-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχειά του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θέλει να ξεχάσει όλα τα άτυχα και κακά αποτελέσματα που είχε εκτός έδρας, που τον «έφεραν» να διεκδικεί την παραμονή του στην κατηγορία, και να δείξει στο γήπεδο ότι θέλει -και μπορεί- αρχικά να αντιστρέψει τη βαθμολογική κατάσταση, και μόνο με νίκες να κυνηγήσει έως το τέλος του πρωταθλήματος την καλύτερη θέση στο φετινό σχετικά «μικρό» πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, στις εξόδους του έχασε αρκετούς βαθμούς από θεωρητικά μικρότερες ομάδες και είχε μόνο μια νίκη στην 11η αγωνιστική (0-1 με γκολ του Νόνη στο Μαρτίνο), είχε ματς χωρίς γκολ, και τα υπόλοιπα εκτός έδρας αποτελέσματά του ήταν: 1/10/17: Βελούχι-Ολυμπιακός 1-0 (58’ Γιαουπλάρι), 15/10/17: Αστέρας Ιτέας-Ολυμπιακός 0-0, 29/10/17: Αχιλλέας Φαρσάλων-Ολυμπιακός 0-0, 12/11/17: Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός 1-1 (5’Ντόλγκι-25’Θέος), 26/11/17: Αμβρυσσέας Διστόμου-Ολυμπιακός 2-1 (34’, 88’ Χίσι-20’ Δ. Κόκας) ,17/12/17:ΓΣ Αλμυρού-Ολυμπιακός 1-0 (8΄Φλίγκος) και στο πρώτο εκτός του β΄ γύρου προχθές στην Οιχαλία, παρά τη βελτίωση έμεινε στο 1-1 με τον Διγενή Νεοχωρίου.

Στο προχθεσινό ματς πέτυχε το πρώτο του γκολ στην πρώτη του συμμετοχή ο Καμπλιώνης, ήταν πολύ καλός στη δεύτερη παρουσία του ο Κόλα, ενώ έπαιξαν ως αλλαγή και οι Ρόκας και Διβανές, που η βοήθειά τους αναμένεται μεγαλύτερη στη συνέχεια…

Βέβαια, προχθές ο πιο ποιοτικός Ολυμπιακός είχε και «αντίπαλο» έναν δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό χώρο, και παρότι ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως παραδέχτηκε ο προπονητής Λάκης Μπακάλης «παραμένει η δυσκολία στο να σκοράρουμε εύκολα, αλλά πιστεύω θα μας βοηθήσουν τα νέα παιδιά, θα απαλλαχθούμε και θα μπορούν να σκοράρουν και οι άλλοι».

Σίγουρα οι νεοαποκτηθέντες παίκτες δίνουν νέο «αέρα» και νοοτροπία νικητή στον Ολυμπιακό, ενώ ο Λάκης Μπακάλης, στο επόμενο ματς θα έχει στη διάθεσή του και τον Καρδιτσιώτη αμυντικό Σάκη Σάββα, περιμένοντας και άλλες δυο προσθήκες.

Ο Ολυμπιακός θέλει να ξεχάσει ότι στον α΄ γύρο είχε 6 ματς χωρίς να σκοράρει, και περιμένει να λυθεί το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και να πάρει -με τον κόσμο πιο κοντά του- τις νίκες που θα τον ανεβάσουν και βαθμολογικά και ψυχολογικά, αφού από τα 10 ματς που απομένουν τα 8 είναι εντός Μαγνησίας και έχει μόνο δυο ταξίδια τον Φεβρουάριο σε Προάστιο Καρδίτσας και Θήβα

Μετά το κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα Ιτέας στο ΕΑΚ, στην 17η αγωνιστική (28/1) θα παίξει στο Βελεστίνο με τον Ρήγα, μετά θα πάει στην Καρδίτσα (4/2) να αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Σελλάνων, θα υποδεχθεί (11/2) τον Αχιλλέα Φαρσάλων και θα παίξει (17/2) και στη Θήβα. Η συνέχεια έχει δυο ντέρμπι, καθώς για την 21η αγωνιστική (25/2) ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τη Νίκη, κι αμέσως μετά θα παίξει στη Νεάπολη (4/3) με τον ΝΠΣ Βόλος… και ως το τέλος έχει μόνο παιχνίδια έδρας και ρεπό (23η: 11/3: Ολυμπιακός-Αμβρυσσέας, 24η: 18/3: Ολυμπιακός-Οπούντιος Μαρτίνου, 25η αγωνιστική: 24/3: ΡΕΠΟ, και 26η: 1/4: Ολυμπιακός – Γ.Σ. Αλμυρού…

*Στο μεταξύ, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στις αποφάσεις που πήρε επέβαλε στο σωματείο του Ολυμπιακού Βόλου χρηματική ποινή 2.000 ευρώ (για τον αγώνα του α΄ γύρου Ολυμπιακός Βόλου-ΝΠΣ Βόλος).

Διάθεση «μίνι» διαρκείας

Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι συνεχίζεται η διάθεση για τα «μίνι» εισιτήρια διαρκείας της συνέχειας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, με κόστος 30€, από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου αλλά και από τα γραφεία της ομάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ διευκρινίζεται ότι ισχύουν για το ΕΑΚ κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας του καλοκαιριού.

Βραβεύεται ο Μ. Καπουρνιώτης

Τον Μιχάλη Καπουρνιώτη της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού θα βραβεύσει την Κυριακή 21 στο ξενοδοχείο Νεφέλη στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) για την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στην Α1 γυναικών.

Ο 33χρονος τεχνικός, που είναι σημειωτέον ο μικρότερος στους πάγκους της Α1 γυναικών, θα κοουτσάρει την ομάδα του στον αγώνα με τον Παναθλητικό στο ΕΑΚ και θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει το παρών στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 20.00 το βράδυ. Αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη τιμή και για τον ίδιο τον Μιχάλη Καπουρνιώτη και για τον βολιώτικο σύλλογο, αλλά και την πόλη του Βόλου η βράβευσή του και είναι επιστέγασμα της περσινής σεζόν, κατά την οποία ο Ολυμπιακός Β. είχε 21 νίκες και 1 ήττα και επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν η δεύτερη άνοδος για τον νεαρό τεχνικό, αφού είχε ξαναφτάσει στο ίδιο επίτευγμα τη σεζόν 2013-14, έχοντας οδηγήσει τον Ολυμπιακό Β. μάλιστα σε ρεκόρ 18 συνεχόμενων νικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου