ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θεωρητικά εύκολα ματς για τους πρώτους

θεωρητικά-εύκολα-ματς-για-τους-πρώτου-162006

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τον πρώτο λόγο στις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία της Super League δίνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, στο οποίο περιλαμβάνονται αποστολές θεωρητικά στα μέτρα των ομάδων της πρώτης τετράδας, χωρίς όμως να λείπουν οι «παγίδες». Αύριο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, στην πρεμιέρα του Οσκαρ Γκαρσία στον πάγκο σε αγώνα πρωταθλήματος, υποδέχεται στο Φάληρο τη Λαμία, ενώ προβάδισμα στα προγνωστικά έχουν και οι δύο βασικοί διώκτες των «ερυθρολεύκων» που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενοι σήμερα ενάντια σε ΠΑΣ Γιάννινα εντός και Κέρκυρα εκτός έδρας αντίστοιχα.

Στο ματς Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 4ος διαιτητής είναι ο Μάνος Σκουλάς (ΕΠΣΘ), ενώ στο ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα, άρχων του αγώνα θα είναι ο Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), και στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Ολυμπιακός – Λαμία θα είναι ο Σέζος (Κιλκίς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

15:00 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

17:15 Αστέρα Τρίπολης – ΑΕΛ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Ρατσιάτος (Αργολίδας)

17:15 Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βλάσσης (Λασιθίου)

4ος: Σωτηριάδης (Λασιθίου)

19:30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

Δευτέρα (15/1)

19:30 Ολυμπιακός – Λαμία

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Καλφάκης (Χανίων)

4ος: Φώτης (Εύβοιας)

League Cup για την τρέχουσα σεζόν

Η Super League έριξε στο «τραπέζι» την ιδέα να διεξαχθεί εφέτος League Cup από τον Μάιο και μετά, αφού δηλαδή ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα κατατεθεί η πρόταση σε πιο επίσημη μορφή, την ώρα που οι περισσότερες ομάδες είναι σύμφωνες.

Μόλις μία φορά στο παρελθόν έχει πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση στην Ελλάδα, τη σεζόν 1989-1990. Η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο ήταν η ΑΕΚ, η οποία στον τελικό του ΟΑΚΑ επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού.

Στη διοργάνωση τότε συμμετείχαν οι 18 ομάδες του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής 1989–90, ενώ οι αγώνες των προκριματικών, καθώς και ο τελικός, ήταν μονοί αγώνες, πλην των ημιτελικών, που υπήρξαν διπλοί. Η διοργάνωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1990.

Για να φτάσει έως εκεί η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, απέκλεισε αρχικά τον Πανιώνιο μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (4-2, 3-3 το ματς). Ακολούθησε ο Άρης, του οποίου επιβλήθηκε με 5-2, ενώ στον τελευταίο αγώνα πριν από τον τελικό άφησε εκτός τον Λεβαδειακό ύστερα από δύο παιχνίδια (0-0, 1-0).

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του νίκησε 3-0 τον Ιωνικό, 1-0 τον Ηρακλή, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε τον Παναθηναϊκό (1-2, 2-2).

* Το πρωτάθλημα τη σεζόν 1989-1990 κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συγκέντρωσε 53 βαθμούς (+3 από την ΑΕΚ, +7 από τον ΠΑΟΚ, +8 από τον Ολυμπιακό). Το Κύπελλο της ίδιας αγωνιστικής περιόδου το πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 4-2 του ΟΦΗ. Με άλλα λόγια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μοιράστηκαν τους τίτλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου