ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χτυπάει καμπανάκι» ο Γιδόπουλος

χτυπάει-καμπανάκι-ο-γιδόπουλος-487003

Η ώρα της απόδοσης ευθυνών για την κακή εμφάνιση και την ήττα (2-1) στο ντέρμπι κορυφής στην Πτολεμαΐδα έφτασε. Ομως αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού ανάλογες εμφανίσεις έχουν προηγηθεί κι άλλες φορές στη φετινή προσπάθεια της Νίκης στην Football League 2. Ο Στράτος Γιδόπουλος μπορεί να μην μίλησε στους παίκτες αμέσως μετά το ματς και να μην μπήκε στα αποδυτήρια όπως το συνηθίζει, καθώς ήθελε να αποφύγει λόγια της στιγμής λόγω της έξαλλης κατάστασης στην οποία βρισκόταν από την εικόνα που παρουσίαζε η Νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν αναμένεται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο πρώτος από τον οποίο ξεκινά για να βρει τις αιτίες που η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο στα εκτός έδρας ματς είναι ο προπονητής Αρμάντο Μαρέντζι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιδόπουλος σε κύκλους της διοίκησης έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη φιλοσοφία του Κροάτη τεχνικού και τη διαχείριση του ρόστερ της ομάδας. Βέβαια δεν ρίχνει ευθύνες μόνο στον Μαρέντζι, αλλά για άλλη μια φορά «περνάει» στους συνεργάτες του ότι δεν είναι ικανοποιημένος και από συγκεκριμένους έμπειρους παίκτες που τους έφερε στη Νέα Ιωνία με σκοπό να κάνουν την διαφορά στην κατηγορία και να οδηγήσουν την ομάδα στην άνοδο στην Β’ Εθνική.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοιο ήταν το κλίμα και μετά το εκτός έδρας ματς στην Κοζάνη και την ήττα από την τοπική ομάδα. Ομως ακολούθησε η νίκη επί της Αναγέννησης Επανωμής στο Παντελής Μαγουλάς για να αποκαταστήσει την ηρεμία. Τώρα όμως ο Γιδόπουλος δεν αναμένεται να περιμένει το επόμενο παιχνίδι για να πάρει τα μέτρα του. Αποφάσεις και εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν και πριν το ματς με το Μακεδονικό που θα γίνει το επόμενο Σάββατο, αφού ο ίδιος έχει «χτυπήσει το καμπανάκι» και περιμένει να συνειδητοποιήσει ότι κάτι αλλάζει άμεσα στη φιλοσοφία και στη νοοτροπία της ομάδας μέσα στις επόμενες προπονήσεις.

Πάντως και ο Μαρέντζι δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών στο ματς με τον Εορδαϊκό. Η εμφάνιση της ομάδας στην ήττα με 2-1 στην Πτολεμαΐδα φυσικά και δεν άφησε ικανοποιημένο και τον Κροάτη, που τόνισε ότι και ο ίδιος θέλει να συζητήσει ορισμένα θέματα με τον Στράτο Γιδόπουλο. Ετσι οι δυο τους μπορεί να τα είπαν στο τηλέφωνο, αλλά αναμένεται να καθίσουν σύντομα στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να αναζητήσουν τις αιτίες. Οταν ολοκληρωθεί η συζήτηση, τότε θα υπάρξουν κοινές αποφάσεις και από τις δυο πλευρές.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο χρόνος μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος και λόγω της διακοπής για τις εκλογές, να μπορέσει η Νίκη να ανασυνταχθεί, να δουλέψει περισσότερο πάνω σε κάποια πράγματα και να παρουσιαστεί διαφορετική στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στόχος της ομάδας είναι να μπορέσει να έχει μια σταθερή παρουσία και εικόνα, τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας ματς, που θα της αποφέρουν την απαραίτητη βαθμολογική συγκομιδή για να επιστρέψει στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Αυτή τη στιγμή η Νίκη βρίσκεται στους τέσσερις βαθμούς διαφορά από την κορυφή και τον πρώτο Εορδαϊκό.

Οσον αφορά στο προχθεσινό παιχνίδι στην Πτολεμαΐδα, το μόνο που μπορεί να κρατήσει η Νίκη είναι μερικοί ωραίοι συνδυασμοί στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαν να την είχαν βάλει και μπροστά στο σκορ, αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Από κει και πέρα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση έγιναν σοβαρά λάθη και έδειξε ασύνδετη. Το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα της Football League 2 με το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε ο Μαλντονάδο, αλλά και αυτός δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.

Συνεδρίαση της ΕΠΑΕ

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 14.00, το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE 2, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: 1. Χορηγικά θέματα, 2. Τηλεοπτικά, 3. Διάφορα θέματα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου