ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-487397

Η διαιτησία υπό απειλή!!!

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Βολιώτης ρέφερι Γιώργος Δαλούκας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (31/10/2010), όπως ισχυρίζεται σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Σε αυτό αναφέρεται ότι δύο άτομα με κράνη χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας του διαιτητή και από το θυροτηλέφωνο απηύθυναν απειλές κατά του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του.
Ο Αλέξης Κούγιας στο δελτίο Τύπου αναφέρει ότι… «η ίδια εγκληματική ενέργεια, αλλά και εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο του είχαν γίνει και προ ολίγων ημερών και υπεβλήθησαν σχετικές μηνύσεις»…
Ακόμη αναφέρει ότι ο Γιώργος Δαλούκας έχει καταγεγραμμένα στο κινητό του απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητάς από αγνώστους.
-Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΠ, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Κύρος Βασσάρας το Σάββατο το βράδυ έξω από το σπίτι της πεθεράς του και ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τον διευθυντή ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας. "Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό του Κύρου Βασσάρα και καταδικάζει, από όπου κι αν προέρχεται, την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε κι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και είναι όχι μόνο απαράδεκτες αλλά κι επικίνδυνες, όχι μόνον για εκείνον που απειλείται ευθέως αλλά και συνολικά για το άθλημα. Η βία, σε κάθε μορφή της πρέπει να μένει έξω από τον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού και πρόσωπα όπως ο Κύρος Βασσάρας είναι δεδομένο ότι αξίζουν σεβασμό και όχι επιθέσεις".
 
 
 
 
 
 
 
Πάμε πάλι από την αρχή λοιπόν… Νίκησε στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος αναστήθηκε μέσω ΑΕΚ, η Τρίπολη από το πουθενά έχει πιάσει θέσεις Ευρώπης, ο Ολυμπιακός Βόλου σταθερός εξακολουθεί να μαζεύει βαθμούς, η Λάρισα πήρε δεύτερη νίκη για φέτος και πάει λέγοντας.
 
Βέβαια το θέμα είναι ότι η κορυφή πήρε ξανά φωτιά αλλά μόνο με δύο διεκδικητές, καθώς η ΑΕΚ έκανε το… καθήκον της και αφού κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Παναθηναϊκό, έχασε την Κυριακή από τον Πανιώνιο και έβγαλε ξανά τα μάτια της.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχασε τεράστια να κάνει την κορυφή ηφαίστειο καιηττήθηκε στην πλατεία από τον Πανιώνιο ο οποίος ανάσανε βαθμολογικά. ¨Ένα γκολ του… καλού Ριέρα ήταν αρκετό για να θυμίσει στους φίλους της Ένωσης τη σκληρή πραγματικότητα στην οποία τους έχει συνηθίσει η ομάδα τους τα τελευταία χρόνια.
Και λέμε του «καλού Ριέρα» γιατί ο άλλος, ο μεγάλος, ο ακριβός, ο… καλός μέχρι στιγμής τα έχει κάνει μαντάρα. Ούτε στο ντέρμπι δικαιολόγησε τον πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν για πάρτη του το καλοκαίρι καθώς ο Βύντρα του πήρε τα πάντα μαζί και τον τσαμπουκά.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ήταν ο κερδισμένος της αγωνιστικής καθώς και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στον ένα πόντο αλλά ταυτόχρονα αύξησε και τη διαφορά από την τρίτη ΑΕΚ. Ο Νιόπλιας πήρε παράταση ζωής στον πάγκο των «πρασίνων» και εξέθεσε τον Βαλβέρδε με τις αλλαγές που έκανε.
Τώρα ο Παναθηναϊκός πετάει το γάντι στον Ολυμπιακό και το θέμα είναι αν οι «ερυθρόλευκοι» θα το σηκώσουν. Η ομάδα του Νιόπλια βγήκε από έναν αγωνιστικό Γολγοθά και τα πήγε ίσως καλύτερα από ό, τι περίμεναν οι περισσότεροι. Από δω και στο εξής το πρόγραμμα είναι πιο εύκολο για τους «πράσινους», ενώ για τους Πειραιώτες τώρα αρχίζουν τα σπουδαία, έχοντας σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα.
Σίγουρα η ήττα σε ένα τέτοιο ντέρμπι πάντα κοστίζει ψυχολογικά και το θέμα είναι πως θα εμφανιστεί από δω και πέρα η ομάδα του Βαλβέρδε. Ο… αναγεννημένος Πανιώνιος θα πάει στο Καραϊσκάκη με στόχο να κάνει τη ζημιά και το ματς είναι πολύ πονηρό.
Κατά τα άλλα να συμπληρώσω πως η ΑΕΚ θα έχει άλλη μια ευκαιρία να βάλει μπουρλότο στο πρωτάθλημα, όταν και θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στη 12η αγωνιστική (αν δεν έχει μείνει πίσω μέχρι τότε), ενώ φοβερή εντύπωση προκαλούν μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις του Αστέρα Τρίπολης που εκεί που θα πάλευε για παραμονή, ξαφνικά κάνει πορεία πρωταθλητισμού και έχει πιάσει την Ένωση στην 3η θέση. Για τον Ολυμπιακό Βόλου δε χρειάζεται να πούμε τίποτα. Σταθερά και ανοδικά οι “ερυθρόλευκοι” που για νεοφώτιστοι… έχουν πάρει σχεδόν άριστα…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ικανοποιημένος
Ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας φάνηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Καυτανζογλείου ο Σάκης Τσιώλης. Η ομάδα του παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητη παρά τις απουσίες, ενώ ήταν το δεύτερο ματς στο πρωτάθλημα που διατηρήθηκε το μηδέν στην άμυνα μιας και είχε προηγηθεί εκείνο στη Νέα Σμύρνη.
Ζ.Ε.Ι.
 
Το πίστευε… αλλά
Στο γκολ πίστευε ο Μπρέσκα, ο οποίος έλεγε «θα μπω και θα σκοράρω». Ο Μάριο βοήθησε αρκετά τους ερυθρόλευκους με την είσοδό του στο παιχνίδι και ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος της άμυνας του Ηρακλή είτε παίζοντας από τα δεξιά και κάνοντας σέντρες είτε στον άξονα, περιμένοντας την κατάλληλη μπαλιά. Μια τέτοια ήρθε στο 89’ αλλά τελικά ο Χοσέμι πρόλαβε τον Σλοβάκο που περιμένει το επόμενο…Ζ.Ε.Ι.
 
Αχάριστοι…
Μερικά μπουκάλια έφυγαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης κόρνερ προς τον Κώστα Καπετάνο, αποδεικνύοντας πως μερικοί φίλοι του Γηραιού δεν γνωρίζουν από την ιστορία της ομάδας τους, μιας και ο νυν ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής μαζί με τον αδερφό του Παντελή έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα της συμπρωτεύουσας.
Ζ.Ε.Ι.
 
Αλλαξε ο αρχηγός
Η απουσία του Αγγελου Διγκόζη από το χθεσινό παιχνίδι στην Πτολεμαΐδα έφερε αλλαγή και στον αρχηγό του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας. Για πρώτη φορά φέτος το περιβραχιόνιο φόρεσε ο Γιώργος Βακουφτσής, ενώ με την αλλαγή του το παρέδωσε στον Σωτρίνη, που μπήκε στο παιχνίδι.
Αγ. Θαν.
 
Από το τείχος…
Με τους συμπαίκτες του τα έβαλε μετά το γκολ του Εορδαϊκού ο Κόσογλου. Ο έμπειρος γκολκίπερ θεώρησε ότι δεν είχε στηθεί σωστά το τείχος. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας, που η Νίκη δέχτηκε γκολ από παρόμοια στημένη φάση…
Αγ. Θαν.
 
Βγάζουν σενάρια
Κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν ή μάλλον τα διαβάζουν όπως θέλουν και δημιουργούν σενάρια και προβλήματα στη Νίκη από εκεί που δεν υπάρχουν… Καλύτερα θα πρέπει να προσέχουν, ενώ και ο Γιδόπουλος θα πρέπει να προσέχει πλέον ποιους ακούει, για να μην αναγκάζεται να απαντάει σε πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Γιατί να χάνονται τέτοιες ευκαιρίες;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου