ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτο τρίποντο για την Νίκη Βόλου στο Βελεστίνο

πρώτο-τρίποντο-για-την-νίκη-βόλου-στο-β-170975

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μία ισοπαλία, μία ήττα αλλά και μία νίκη μετρά πλέον από χθες η Νίκη Βόλου στο γήπεδο του Βελεστίνου, όπου για πρώτη φορά κατάφερε να επιβληθεί του Ρήγα Φεραίου κερδίζοντας με 1-0 χάρις σε τέρμα του Μέτσε, έπειτα δεύτερη προσπάθεια σε πέναλτι στο 58’, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τζοβάρα να σημαδεύει το δοκάρι στο 62’ και στην 9η θέση.

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε με το δεξί τον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, και μείωσε την απόσταση από τη 2η θέση και τον ΓΣ Αλμυρού, ο οποίος χθες είχε ρεπό και έτσι έφθασε στους 24 βαθμούς έναντι 25 των Αλμυριωτών. Από την άλλη ο Ρήγας Φεραίος μετά την 6η φετινή του ήττα παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μένοντας στους 13 βαθμούς.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η ομάδα του Ρήγα Φεραίου, έχοντας στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Χατζηαθανασίου, Γκάγκα, Καρλιάμπα και Σπαθή. Αλεξίου και Χατζησταμάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Νασιακόπουλο να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, την ώρα που από τα άκρα κινούνταν οι Γεωργατζής (δεξιά) – Τσελεπής (αριστερά), με τον Τζοβάρα να έχει ρόλο φορ.

Από την άλλη για τη Νίκη Βόλου, ο Θεολόγης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια αντί του Τζήμα, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Γενιτσαρίδη, Χρ. Καρτσαμπά, Βέργο και Δημολιό. Τα δύο αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Ντόλγκι – Μέτσε, με τον Ιορδανίδη να κινείται μπροστά τους και πίσω από την επιθετική τριπλέτα των Μπάιριτς, Γαρυφαλλόπουλου και Τζιώρα.

Στην Κύπρο ο Μπούις

Χωρίς τον Φάντζιο Μπούις βρέθηκε χθες στο Βελεστίνο η Νίκη Βόλου, με τον Βέλγο τεχνικό να βρίσκεται στην Κύπρο, λόγω προπονητικού διπλώματος.

Ένταση στο ξεκίνημα

Με ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βελεστίνο όταν οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το που βρίσκεται ο τεχνικός των κυανόλευκων, Στέφανος Ξηροφώτος. Η ένταση στο 6ο λεπτό έφερε και μικρή διακοπή όπως διέταξε ο ρέφερι της αναμέτρησης κ. Γκαραγκάνης. Ωστόσο τα αίματα άναψαν και στην κερκίδα, εκεί όπου γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι πιάστηκαν λίγο αργότερα στα χέρια, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων να αποδεικνύεται καταλυτική και η φωτιά που είχε ανάψει να σβήνει σχεδόν άμεσα.

Ανώτερη η Νίκη αλλά χωρίς γκολ…

Μετά το πρώτο σουτ στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης για λογαριασμό του Ρήγα Φεραίου, όταν ο Γκάγκας σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά δεν ενόχλησε τον Θεολόγη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξουν και το σκορ στο 10ο λεπτό, με τον Γαρυφαλλόπουλο να βρίσκεται σε θέση βολής έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, για να πιάσει το πλασέ και να αναγκάσει τον Παπαγιάννη να πέσει στην κάτω δεξιά γωνία, προκειμένου να παραχωρήσει κόρνερ. Από την άλλη ο Ρήγας Φεραίος προσπάθησε να ξεμυτίσει και σε αντεπίθεση που έβγαλε με τον Σπαθή να σεντράρει για τον Τζοβάρα, ο τελευταίος πάτησε από τα αριστερά περιοχή, με τον Χρήστο Καρτσαμπά να κάνει το λάθος και να χάνει την μπάλα, με τον Δημολιό να απομακρύνει εν τέλει σωτήρια, πριν εκμεταλλευτεί την κατάσταση ο Τσελεπής στο 29’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη κέρδισε κόρνερ με τον Μέτσε να το εκτελεί και τον Ντόλγκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία και τον Ουκρανό μέσο να επιχειρεί εκ νέου αυτή την φορά να κερδίσει τον Παπαγιάννη με σουτ, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων κατάφερε να μπλοκάρει στο 33’.

Ο Ουκρανός μέσος με μακρινό σουτ στο 37’ δεν ανησύχησε την άμυνα του Ρήγα, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Παπαγιάννη.

Πέναλτι με την έναρξη του β’ μέρους

Πιο δυνατά μπήκε η Νίκη Βόλου στο β’ μέρος του αγώνα και προσπάθησε να φανεί απειλητική στο 52’, με τον Δημολιό να σεντράρει από τα αριστερά και τον Τζιώρα να στρώνει με το κεφάλι για τον Ιορδανίδη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση με τον νεοεισελθόντα Κυριάκο να σταματά σωτήρια την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά στο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου να κερδίζει πέναλτι έπειτα από σέντρα-σουτ του Γαρυφαλλόπουλου, με τον Γκάγκα να σταματά την μπάλα με το χέρι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Μέτσε ο οποίος απέναντι από τον Παπαγιάννη δεν μπόρεσε να σκοράρει αρχικά με τον τερματοφύλακα να αποκρούει με τα πόδια, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο μέσος της Νίκης Βόλου σκόραρε για το 0-1 58’.

Άγγιξε την ισοφάριση ο Ρήγας

Παρά την ψυχρολουσία του 0-1 η ομάδα του Ρήγα Φεραίου προσπάθησε να φέρει το σκορ στα ίσια, αλλά ο Τζοβάρας δεν μπόρεσε να σκοράρει εκ νέου κόντρα στη Νίκη Βόλου, όπως είχε κάνει στον πρώτο γύρο και με δικό του σουτ έδωσε το τρίποντο στους Βελεστινιώτες στο Πανθεσσαλικό. Ο Βολιώτης φορ απέναντι από τον Θεολόγη έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 62’ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των κυανόλευκων, οι οποίοι γλίτωσαν… την ισοφάριση. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι από προσπάθεια του Τζοβάρα το γυριστό σουτ που έπιασε λίγο εκτός περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Θεολόγης.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές θέλησαν να πετύχουν την ισοφάριση αλλά δεν το κατάφεραν, με τη Νίκη Βόλου να δίνει χώρο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά χωρίς να το εκμεταλλεύονται όσο θα ήθελαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ζήτησαν και πέναλτι σε τράβηγμα του Γαρυφαλλόπουλου στον Σπαθή στο 81’.

Η Νίκη μάλιστα θα μπορούσε να έχει κλειδώσει τους τρεις βαθμούς, με τον Ματθαίου να βλέπει εκτός θέσης τον τερματοφύλακα Παπαγιάννη, αλλά η πάσα του στον Δημολιό, έδωσε την ευκαιρία τον πορτιέρε του Ρήγα να σταματήσει την προσπάθεια του ακραίου αμυντικού των κυανόλευκων στο 94’. Μάλιστα ντεμπούτο έστω και ολιγόλεπτο πραγματοποίησε ο Αλέκος Αναστασίου για τη Νίκη με τον νεαρό φορ να επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Πρώτο… γκολ στο Βελεστίνο

Το χθεσινό τέρμα του Νέτι Μέτσε ήταν το πρώτο για την ομάδα της Νίκης στο Βελεστίνο, η οποία στις προηγούμενες επισκέψεις της είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 0-0 στις (21/02/16) και ηττήθηκε με 2-0 στις (25/09/16).

ΡΗΓΑΣ-ΝΙΚΗ 0-1

Σκόρερ: 59’ Μέτσε

Διαιτητής: Γκαραγκάνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Σαλτσίδης – Μηνούδης (Πιερίας)

Κίτρινες: 20’ Γαρυφαλλόπουλος, 42’ Γκάγκας, Τζιώρας, 74’ Μέτσε, 81’ Σπαθής

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (88’ Παπακώστας), Χατζησταμάτης (51’ Κυριάκος), Τσελεπής, Γεωργατζής, Τζοβάρας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος): Θεολόγης, Δημολιός, Γενιτσαρίδης, Χρ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε, Ιορδανίδης (91’ Λάιος), Μπάιριτς (82’ Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος (86’ Βουρδάκης), Τζιώρας (94’ Αναστασίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου