ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πέταξε» την ευκαιρία

πέταξε-την-ευκαιρία-487408

Το τελικό 2-1 υπέρ του Εορδαϊκού κρίνεται δίκαιο – Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει δυσαρέσκεια της διοίκησης προς το πρόσωπο του Μαρέντζι
 
Η κορυφή της Γ’ Εθνικής άλλαξε από χθες «οδηγό», αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεται η Νίκη σε αυτή την θέση. Οι κυανόλευκοι στο χθεσινό ντέρμπι κορυφής παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και ηττήθηκαν με 2-1 στην Πτολεμαΐδα από τον Εορδαϊκό, ο οποίος και μετά την χθεσινή του νίκη φιγουράρει στην πρώτη θέση του Βορείου Ομίλου της Football League 2.
Η Νίκη πρώτη φορά δέχτηκε δύο γκολ σε φετινό παιχνίδι και η ήττα ήρθε φυσιολογικά σκορπώντας την απογοήτευση στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας και στους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα. Ηταν ευκαιρία με διπλό η ομάδα του Αρμάντο Μαρέντζι να πιάσει για πρώτη φορά φέτος κορυφή, αλλά κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, αφού δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν το θετικό αποτέλεσμα. Ετσι υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας, που μοιράζεται μάλιστα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, την Δόξα Κρανούλας και τον Αετό Σκύδρας…   
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Κουρούπη και Ταφαρλή, ενώ για τη Νίκη μείωσε στις καθυστερήσεις ο Μαϊστρέλλης με κεφαλιά.
 
Ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο Εορδαϊκός το γκολ
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δυο ομάδες, χωρίς κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Περισσότερο παιχνίδι κέντρου, με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις και βαθιές μπαλιές παρακολούθησαν οι φίλαθλοι. Το συγκρότημα της Πτολεμαΐδας ωστόσο είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και όσο περνούσαν τα λεπτά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Ομως και η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει κάποιο γκολ, αφού έχασε ευκαιρίες.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Εορδαϊκός άρχισε να πιέζει με οργανωμένες επιθέσεις για το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Τρεις φορές αναγκάστηκε να επέμβει ο Κόσογλου μέσα σε τρία λεπτά. Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Κουρούπης έπιασε το πλασέ και ο Κόσογλου αναγκάστηκε να διώξει σε κόρνερ με δύσκολη επέμβαση με το ένα χέρι. Ενα λεπτό αργότερα ο Κουρούπης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ απείλησε τον γκολκίπερ της Νίκης και ο Κόσογλου επενέβη ξανά. Στο 14’ ο Κουτσουρές προσπάθησε και πάλι με απευθείας κόρνερ να απειλήσει, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έδιωξε με τις γροθιές.  
Η Νίκη απάντησε με μια καλή ευκαιρία στο 16’. Ο Νάστος πλάσαρε μετά από ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Ντάνισιτς, αλλά ο Στουρνάρας παρενέβη στην πορεία της μπάλας που πήγαινε προς τα δίκτυα προσπαθώντας να σιγουρέψει το γκολ, αλλά τελικά την έστειλε άουτ.
Στο 18’ η Νίκη από μια στημένη φάση βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Κουτσουρές εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή και έστρωσε στον Κουρούπη που με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κόσογλου. Ο γκολκίπερ τα έβαλε με τους συμπαίκτες του καθώς θεώρησε ότι δεν στήθηκε σωστά το τείχος.
Ο Εορδαϊκός με την ψυχολογία με το μέρος του πίεζε στην συνέχεια για να «κλειδώσει» το ματς. Ο Χιντζίδης στο 20’ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 24’ ο Μαϊστρέλλης με τον Κόσογλου δεν συνεννοήθηκαν σωστά σε σέντρα του ίδιου παίκτη και παρολίγο ο Προβίδας να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να γράψει το 2-0.
Στο 30η κυανόλευκη ομάδα, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Ντάνισιτς να είναι ο μοιραίος ποδοσφαιριστής. Ο Στουρνάρας συνδυάστηκε άψογα με τον Σαμαρά, ο τελευταίος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κροάτης εξ’ επαφής αστόχησε και έστειλε την μπάλα άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Ντάνισιτς. Ο Καρακώστας έβγαλε την σέντρα και ο μεσοεπιθετικός της Νίκης έπιασε την κεφαλιά, όμως σημάδεψε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λίγο έλειψε ο Εορδαϊκός να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά στο σουτ του Ταφαρλή παρενέβη ο Πετράς και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
 
Καλύτερος ο Εορδαϊκός στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς να αλλάξει κάτι στον ρυθμό. Η Νίκη μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλότερα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, όμως δεν είχε την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο που προδιέθετε για αλλαγή του σκηνικού. Ετσι ο Εορδαϊκός εκμεταλλεύτηκε την αδράνειά της και βγήκε ξανά στην επίθεση. Στο 61’ ο Ταφαρλής έστειλε την μπάλα με σουτ λίγο άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο ίδιος παίκτης με πλασέ από την μικρή περιοχή έκανε το 2-0.
Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τους φιλοξενούμενους, που έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ο Εορδαϊκός έδωσε στη συνέχεια χώρο στη Νίκη, αφού στράφηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Το συγκρότημα του Αρμάντο Μαρέντζι έδειχνε πάντως ανίκανο να απειλήσει και να γίνει επικίνδυνο. Ακόμα και ο Γραμματικόπουλος που μπήκε με διάθεση δεν άλλαξε κάτι, ενώ ο Μαρέντζι για πρώτη φορά φέτος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Μαλντονάδο. Ο Παραγουανός επιθετικός όμως «βυθίστηκε» στη γενικότερη μετριότητα της ομάδας της Νέας Ιωνίας και δεν μπόρεσε να βοηθήσει.
Στο 75’ η Νίκη μπόρεσε επιτέλους να κάνει την πρώτη της τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Ο Βακουφτσής εκτέλεσε φάουλ και έστρωσε για τον Σαμαρά που έπιασε ένα αδύναμο σουτ το οποίο δεν δυσκόλεψε τον Λοντίγκιν. Η επόμενη φορά που πάτησε υπό καλές προϋποθέσεις περιοχή η ομάδα της Νέας Ιωνίας ήταν στις καθυστερήσεις και πέτυχε το γκολ με το οποίο… έσωσε την τιμή της. Ο Σαμαράς έκανε την σέντρα και ο Μαϊστρέλλης με το κεφάλι ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε δύσκολη επέμβαση με διπλή προσπάθεια. Ο βοηθός είδε ότι πέφτοντας για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκού η μπάλα πέρασε την γραμμή και με αυτό τον περιπετειώδη τρόπο σημειώθηκε το τέρμα της τιμής για τους κυανόλευκους. 
 
Δυσαρέσκεια για Μαρέντζι;
Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης και πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται πάντως επίσημα από καμία πλευρά, υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Αρμάντο Μαρέντζι. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να μιλήσει με τον Κροάτη τεχνικό ο Στράτος Γιδόπουλος και να του ζητήσει ευθύνες για την εμφάνιση της ομάδας στην Πτολεμαΐδα. Ο Γιδόπουλος φέρεται να θεωρεί ότι ο Μαρέντζι δεν αξιοποιεί σωστά όλο το έμψυχο δυναμικό… Εξελίξεις ίσως υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.
 
FOOTBALL LEAGUE 2 – 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ           ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
          2                           1
Σκόρερ: 18’ Κουρούπης, 62’ Ταφαρλής – 91’ Μαϊστρέλλης  
Κίτρινες: Ριζούλης – Νάστος, Σαμαράς, Πετράς,  
Διαιτητής: Κυριαζίδης (Εβρου)
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Ριζούλης (63’ Στεργιόπουλος), Τσιανάκας, Δεληζήσης, Κουρούπης, Χιντζίδης, Κουτσουρές, Τομαράς, Μουδούρογλου, Μπανούσης (41’ Ταφαρλής), Προβίδας (74’ Καραμπατζάκης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κόσογλου, Στουρνάρας (55’ Γραμματικόπουλος), Καρακώστας, Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Νάστος, Σαμαράς, Πετράς, Βλάχος (72’ Μαλντονάδο), Ντάνισιτς, Βακουφτσής (82’ Σωτρίνης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου