ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απίστευτη πρόκριση στους «16»

απίστευτη-πρόκριση-στους-16-174390

Την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων εξασφάλισε η ομάδα Νέων της ΕΠΣ Θεσσαλίας, που αναδείχθηκε ισόπαλη με το εντυπωσιακό 4-4 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας, για την 6η αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο Εύβοιας στη Χαλκίδα και είχε τρομερές διακυμάνσεις, πάθος και δύναμη. Η τελική συγκομιδή για την ομάδα του Αντώνη Μάνδαλου, που τερμάτισε στην 1η θέση με 16 βαθμούς, είναι 5 νίκες και 1 ισοπαλία στα παιχνίδια των Ομίλων.

Παρά την πολύ καλή εκκίνηση, οι Βολιώτες βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο ημίωρο της αναμέτρησης, ωστόσο με συγκέντρωση, ψυχικά αποθέματα και χάρις στο εκπληκτικό φινάλε, όπου σκόραραν δις, κατάφεραν να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας για να βρεθούν στις 16 καλύτερες ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Ένα εικοσάλεπτο μπλακ-αουτ ήταν η αιτία να βρεθούν οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΘ πίσω στο σκορ με 3-0, που όμως, άφησαν… τα καλύτερα για το τέλος. Η αρχική μείωση του σκορ σε 3-1, στο 44’ με πλασέ εντός περιοχής του Τιμπλαλέξη, ήταν η αρχή για τους παίκτες του Μάνδαλου, που μπήκαν στο β’ μέρος με απίστευτη θέληση για ανατροφή και μείωσαν περαιτέρω, με τον Δήμου, που με πλασέ έπειτα από όμορφη κάθετη μπαλιά, έγραψε στο 56’ το 3-2.

Οι παίκτες της ΕΠΣ Εύβοιας… πήραν μπρος αυξάνοντας το δείκτη του σκορ σε 4-2, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Το 4-3 πέτυχε στο 90’ ο Κατσαγεωργίου έπειτα από προσπάθεια του Τάρε που έφτασε στη γραμμή του άουτ και γύρισε την μπάλα προς τα πίσω.

Το τελικό 4-4 διαμορφώθηκε στο 94’, με τον Κανούτα να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή, την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και τον Τάρε να επωφελείται και να πετυχαίνει με πλασέ το γκολ της ισοφάρισης, που πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

ΕΠΣΘ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Μάνδαλος): Διαμαντόπουλος, Μπέκος, Αγερώτης (30’ Δήμου), Τσίλογλου (80’ Μυλωνάς), Δοδοντζίδης (30’ Μπούργος), Κανούτας, Μπόλης, Μεγαγγιάννης, Τάρε, Τιμπλαλέξης (80’ Ακριβόπουλος), Κατσαγεωγίου.

Ανετοι οι Παίδες

Την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής της ΕΠΟ πανηγύρισαν και οι Παίδες της ΕΠΣΘ, που επιβλήθηκαν με 3-0 εκτός έδρας της τοπικής Εύβοιας και πήραν το εισιτήριο ως πρώτοι και αήττητοι (με τελικό απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία).

Για την ομάδα του Αντώνη Μάνδαλου σκόραραν δύο τέρματα ο Παναγούλας και ένα ο Τζαφλέρης, ενώ οι Βολιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τους Βολιώτες να έχουν την υπεροχή. Το σκορ για την ΕΠΣΘ άνοιξε ο αριστερός χαφ Παναγούλας δίνοντας το προβάδισμα στο 59’ με εύστοχο πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Τζαφλέρης στο 70’ με πανέμορφο σουτ στο παραθυράκι της εστίας του αντίπαλου πορτιέρε ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 για τους Βολιώτες. Το τελικό σκορ για τους φιλοξενούμενους διαμορφώθηκε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Παναγούλα στο 80’, που εκμεταλλευόμενος την παράλληλη σέντρα του Μπουμπούκη, πλάσαρε εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

ΕΠΣΘ: Πουλιάνας, Μπαϊράμης, Αργυρόπουλος, Κωστάκης, Κουτσιμπάνας, Κωστούλας, Γλυκός, Χολέβας, Κολώνιας, Καλόγηρος, Τζάνης.

Έπαιξαν ως αλλαγές οι Παναγούλας, Τζαφλέρης και Μπουμπούκης.

Αποτελέσματα – βαθμολογίες:

ΠΑΙΔΕΣ

6η Αγωνιστική

ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-3

ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 6-1

Βαθμολογία

1. ΕΠΣ Θεσσαλίας 16

2. ΕΠΣ Εύβοιας 10

3. ΕΠΣ Φθιώτιδας 9

4. ΕΠΣ Ευρυτανίας 0

ΝΕΟΙ

6η Αγωνιστική

ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 4-4

ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 4-0

Βαθμολογία

1. ΕΠΣ Θεσσαλίας 16

2. ΕΠΣ Εύβοιας 13

3. ΕΠΣ Φθιώτιδας 4

4. ΕΠΣ Ευρυτανίας 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου