ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα στα Λιόσια για τις γυναίκες του Ολυμπιακού

πρεμιέρα-στα-λιόσια-για-τις-γυναίκες-τ-487821

Εκτός έδρας αναμέτρηση περιλαμβάνει η πρεμιέρα του Ολυμπιακού Βόλου στην Α1 μπάσκετ Γυναικών. Η ομάδα του Κώστα Ξενοκώστα παίζει στα Λιόσια με τον ΔΑΣΑΛ στις 4 μ.μ. με στόχο να κάνει μια καλή αρχή, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι ερυθρόλευκες θέλουν σε αυτή τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία πιο εύκολα από πέρυσι.

Η σημερινή αναμέτρηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που για πρώτη φορά φέτος θεσπίστηκαν πλέι οφ, με τις ομάδες όμως να κρατούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα φέτος, φαβορί από την εκκίνηση ξεκινά ο Αθηναϊκός, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε και τους τρεις τίτλους στις ισάριθμες διοργανώσεις που μετείχε (Α1, Κύπελλο και EuroCup), χαρίζοντας μάλιστα στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ανταγωνιστής της ομάδας του Βύρωνα θα είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης που επίσης μετέχει φέτος, όπως και ο Αθηναϊκός, στο Euro Cup Γυναικών.

Αντιθέτως για την παραμονή στην κατηγορία, πέρα από τον Ολυμπιακό, θα παλέψουν (θεωρητικά πάντοτε) ο ΠΑΟΚ, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα, όπως και η Αμαρυλλίς Βριλησσίων που ως δεύτερη της Α2 πήρε τη θέση του Παλαιού Φαλήρου που αποχώρησε. Επίσης ο Πρωτέας Βούλας που πέρυσι εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 ως πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 θα είναι λογικά κι αυτός από το γκρουπ των ομάδων που θα κοντραριστούν με τις Βολιώτισσες.

Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκινά μια νέα προσπάθεια με αρκετά καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ του σε σχέση με πέρυσι και από τα οποία περιμένει να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Παρελθόν αποτελούν από πέρυσι η Αφεντούλα Μαγαλιού, η Νίκη Ζέρβα, η Λύδια Μίλκοβα και οι Αμερικανίδες Ρεμπέκα Χάρις και Μονίκ Μακλίν, όπως και η Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου με τη Μαντώ Ψυχογιού.

Οι προσθήκες που έγιναν φέτος αφορούν πολλές θέσεις. Συγκεκριμένα για τη φροντ λάιν ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με την Αμερικανίδα Κίρστεν Τόμσον (σέντερ 23 ετών) αλλά και την Άννα Ζίφκοβιτς (πάουερ φόργουορντ 23 ετών). Όσον αφορά στην περιφέρεια αποκτήθηκαν η έμπειρη Ελένη Ζήτη (πλέι μέικερ 31 ετών), η Μαρία Κυριτσάκα (σμολ φόργουορντ 25 ετών), η Αριστέα Μαγκλάρα (σούτινγκ γκαρντ 27 ετών), η Ραφαέλα Σουλτάνη (πλέι μέικερ 20 ετών) και η Σκοπιανή Άννα Ταντουρόφσκα (πόιντ γκαρντ 20 ετών).

Πάντως ανεξαρτήτως από το σημερινό αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκες δεν έχουν περιθώρια ξεκούρασης, καθώς την Τετάρτη 3/11, παίζουν στο Βόλο με τον νεοφώτιστο ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική. Είτε λοιπόν χάσουν είτε κερδίσουν, οι μπασκετμπολίστριες του Ολυμπιακού θα πρέπει να κοιτάξουν και το επόμενο ματς που ακολουθεί, χωρίς να σκέφτονται το τι έγινε με τον ΔΑΣΑΛ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σήμερα

Πτολεμαΐδας 16:00 Απόλλων Πτ.-Αμαρυλλίς Ζαγορίδης-Συμεωνίδης

(Βόντζας)

Ν. Φιλαδέλφειας 16:00 ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παναθηναϊκός Σκούτας-Σιώκας

(Παπαδόπουλος Στ)

3οΚΓ ‘Ανω Λιοσίων 16:00 ‘Ανω Λιόσια-Ολυμπιακός Β. Μακρής-Κωνσταντινόπουλος

(Σιώκας)

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου

ΠΑΟΚ 12:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος Θωμόπουλος Β-Παπαδόπουλος

Θ (Ανδρίτσος)

Εσπέρου 13:30 Εσπερίδες-‘Αρης Θεσ. Δημόπουλος-Δαρλαμήτσος

(Αλιφραγκής)

Βούλας 16:00 Πρωτέας Β.-Αθηναϊκός Καραβίτης-Παπαθανασίου

(Μπισιώτης)

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου