ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αϊ Βασίληδες προϋπάντησαν τον καινούργιο χρόνο στους δρόμους της πόλης

αϊ-βασίληδες-προϋπάντησαν-τον-καινού-176798

Το 2ο Volos Santa Run πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν και να διασκεδάσουν από το χωριό του Αϊ Βασίλη, την Ερμού, έως τη φάτνη του Αγίου Νικολάου.

Η διαδρομή απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου, η πιο γιορτινή, η πιο όμορφη και η πιο απλή, επιλέχθηκε ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, μαζί με τους φίλους και με τις οικογένειες τους.

Το event οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Στον τερματισμό στον Άγιο Νικόλαο γίνονται καθημερινά πολλές ακόμη εκδηλώσεις, έτσι πλήθος κόσμου είδε τους δρομείς-αγιοβασίληδες να φτάνουν εκεί.

Τους υποδέχτηκε ο αιρετός δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, ενώ στη συνέχεια έψαλαν όλοι μαζί τα κάλαντα. Παρόντες ήταν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ μάλιστα η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Βόλου και μέλος του ΣΔΥ Βόλου κα Σοφία Χάλαρη έτρεξε τη διαδρομή. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκε δίπλωμα.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν, αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι στην εκκίνηση και στον τερματισμό υπήρχε ειδικός κουμπαράς και οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τον οβολό τους που θα δοθεί στα ιδρύματα της πόλης μας.

Οι άλλες δράσεις του ΣΔΥ Βόλου

Πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν με Santa Run, έτσι το Santa Claus Run Πτολεμαΐδας έγινε τη προπαραμονή των Χριστουγέννων και σε αυτό μετείχε η δρομέας του ΣΔΥΒ Βάσω Τασιώνη. Την παραμονή των Χριστουγέννων, για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο συμβολικός μη ανταγωνιστικός αγώνας 10 χιλιομέτρων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Πηνειού στη μνήμη συναθλητών που έφυγαν νωρίς. Όλοι οι δρομείς έτρεξαν μαζί, και το παρόν έδωσε από τον ΣΔΥ Βόλου ο Στέργιος Κουσκουρίδας.

Εν τω μεταξύ ορίστηκε η ημερομηνία που θα γίνει η κοπή πίτας του ΣΔΥΒ, που είναι η Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 1.00μμ στο κέντρο «Ελλάδας Εικόνες» στα Παλιά Βόλου. Όλοι μπορούν να συγκρατήσουν την ημερομηνία, ενώ περισσότερα θα ανακοινωθούν πιο αναλυτικά μετά τις γιορτές.

Μετά τις γιορτές επίσης θα ανακοινωθούν οι πληροφορίες για την ομαδική συμμετοχή και τις εγγραφές του ΣΔΥ Βόλου σε προσεχείς αγώνες, ενώ θα γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες των αγώνων που θα διοργανώσει ο σύλλογος το 2018.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, το Volos Santa Run και η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου εύχονται καλή νέα χρονιά σε όλο το κόσμο! Το 2018 να γίνουν πράξη οι προσδοκίες όλων μας! Καλές γιορτές σε όλους!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου